Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Kirjoitettu 17.05.19
Esseen kirjoittaja: Ella Eronen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 4. Johtaminen, 5. Valmentaminen, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jokainen tiimiyrittäjä on kaverijohtaja. Jokaisella on vastuu johtaa niin itseään kuin muitakin. Tiimiyrityksen sisäinen kemia on tulenarkaa: on oltava omien vaatimustensa takana. Jos vaadit muilta, että kirjapisteet ovat ajoissa vaikkei omat ole hoidettu, putoaa vaatimukselta pohja. Ei siis voi vaatia mitään, mitä ei voi itse toteuttaa.

Tiimin dynamiikassa on aina haasteita, sillä kaikki ihmiset ovat erilaisia ja arvottavat eri asiat eri tavalla. Varsinkin kevät ja kesä ovat sitä aikaa, milloin tiimiyrityksen kaverijohtamistaitoja koetellaan. Esimerkiksi Mahtiassa on ollut ongelmana, miten ihmiset sitoutuvat yrityksen toimintaan kesäisin.

Esimerkiksi tänään kävimme 3. viimeisimmässä treenissämme läpi kesän tapahtumia. Alkoi kieltämättä hajottaa se, miten eri tavalla ihmiset arvottavat loppuaikamme tiimissä. Kyllähän se vähän harmittaa, kun on sitoutunut olemaan tiimissä vuoden 2019 joulukuuhun saakka, mutta osa katoaa maailmalle jo toukokuussa, osa syksyllä. Sitä alkaa miettimään omaakin sitoutumista; Onko minun toiminnallani mitään merkitystä, jos muutkin vain karkaavat maailmalle? Esimerkki on kärjistetty, ja ymmärrän syyt valintojen takana. Silti se saa kyseenalaistamaan omia päätöksiäni. Pitäisikö olla itsekkäämpi? Onko minun esimerkilläni kaverijohtajana mitään merkitystä?

Mielestäni Learning Circus, jonka teimme toukokuun alussa, hitsasi meitä yhteen niin tiiminä kuin ystävinä. Aloin ymmärtämään kaverijohtamisen merkityksen, mitä enemmän aikaa vietimme yhdessä. Kun ymmärsimme, että olemme kaikki ihmisiä, hommat alkoivat sujua. Ei ollut niin paljoa jännitteitä, miten normaalisti. Miten se kaverijohtajuus sitten virallisesti määritellään, ja mitä siihen kuuluu?

Kaverijohtajuus:

  • Työn suoritteen vastuu ja aloite tulevat tasapainoisesti organisaatiolta ja jäseneltä.
  • Organisaatiolla on aito jaettu visio.
  • Organisaatio on cummunitas eli yhteisö, jolla on me-henki ja rituaaleja.
  • Organisaation jäsenet ovat keskenään kavereita, enemmän kuin tuttavia, mutta vähemmän kuin ystäviä riittää hyvin.

Ensimmäistä kertaa koin, että ihmiset ottivat tasaisesti vastuuta ja tarttuivat haasteisiin. Se on varmasti helpompaa, kuin on kaverilliset välit ja me-henkeä. Me yhdessä päätimme lähteä reissuun, teimme töitä sen eteen ja päätimme pärjätä tien päällä. Vahva tunne ’’meistä’’ loi luottamusta.

Mielestäni kaverijohtajuuden peruspilarit iskeytyivät jokaisen tiimiläisen alitajuntaan, joka LC:llä oli mukana. Tiimin on helpompi toimia, kun on yhteinen päämäärä. Arjessa meillä ei ole niin selkeitä päämääriä, mikä sitten hankaloittaa yhteistä toimintaa. Yhteinen visio kiteytti sen, mitä on olla toimivassa tiimissä. Mahtialla on potentiaalia toimia näin vastedeskin, mikäli saamme visiomme kirkastettua.

 

Kaverijohtajuuden peruspilarit

Ole herkkä johdettavien tunnetiloille ja toimi niiden mukaisesti. Kaverijohtajana olet ihminen.

Ole johtajana aina läsnä ja tavoitettavissa, kuuntele aidosti.

Vain teoilla on merkitystä kaverijohtamisessa.

Kaverijohtamisen perustehtävä on oppivan organisaation johtaminen ja perustaito on saada muut ponnistelemaan kohti yhteistä päämäärää.

Et voi johtaa muita, jos et osaa johtaa itseäsi.

Kaverijohtamisessa on tärkeää rakentaa kaikille tiimiyrityksessä pelipaikat ja keskittyä tiimiläisten vahvuuksiin. Tiiminrakentamisen taidot ovat ehdoton edellytys tiimiliiderin onnistumiselle.

Kaikki kaatuu johtamiseen ja johtaminen viestinnän puuttumiseen. Kaverijohtajuus ei ole koskaan palkinto, sillä se on ansaittava joka päivä.

Kaverijohtajan tehtävä on luoda tiimiyritykseen hyvä yhteishenki ja positiivinen ajattelu yhdessä valmentajan kanssa.

Kaverijohtajuus on aina esimerkkinä olemista. Mihin kiinnität huomion, siihen muutkin kiinnittävät.

Kaverijohtajuus lähtee positiivisesta ihmiskäsityksestä.

 

Kaverijohtajuuden peruspilareita tulee kohdella kuin raamattua. Asiat voivat kuulostaa hyvin simppeleiltä itsestäänselvyyksiltä, mutta arjessa ne usein unohtuvat.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!