Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Kirjoitettu 27.05.19
Esseen kirjoittaja: Riku Kylä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen, 4. Johtaminen, 4.8. Johtamisen käsikirjat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kevään lopussa varavalmentajamme Johannes Partanen lahjoitti tiimillemme hieman luettavaa. Yksi näistä kirjoista oli Heikki Toivasen kirjoittama ja Maija Kotamäen kuvittama ”Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja”. Olen jollain oudolla tavalla fiilistellyt koko akatemia-aikani kaikkialla pyöriviä yksinkertaistettuja piirustuksia, jotka on kaikki toteutettu kaikki samalla tyylillä. Näitä pääsikin fiilistelemään ja itsekin piirtelemään tarpeeksi kirjaa lukiessa, mutta kyllä se teoriaakin tarjosi.

Kirja rakentuu kaverijohtamisen portaille, jotka koostuvat alhaalta ylös: maa, vesi, tuli, tuuli ja tyhjyys. Jokainen porras käsitellään tarkasti omassa osiossaan kirjan edetessä.

Pohjan kaikelle toiminnalle muodostaa maa, eli sinä itse. Sinun täytyy hahmottaa omat tavoitteesi ja kykysi, jotta voit sitoutua tehokkaaksi osaksi tiimiä. Jos et tiedä mitä haluat, on sinun myös vaikea työskennellä tiimin puolesta, koska et saa tarttumapintaa mihinkään mikä motivoisi sinua tekemään töitä. Tämä onkin ollut minulla viime syksystä saakka ongelmana ja tällä hetkellä alkaa vihdoin tuntua, että olen alkanut löytää tasapainoa.

Kun oma tontti on kunnossa, aletaan kirjassa käsitellä tiimiä, päästään osioon ’Vesi’. Heti ensimmäisellä sivulla osutaan Dynan arkaan kohtaan ”Jos teillä ei ole päämäärää, ette päädy mihinkään”. Tämähän se on ollut, mikä on rassanut tekemistä koko kevään – päämärättömyys. Sitä kautta sitoutuminen on laskenut. Kirjassa sanotaankin ”Tiimin tulos on tiimin jäsenten kertolaskua”. Tämä tarkoittaa sitä, että jos yksikin on vain 80% mukana niin koko tiimin tulos on 80%. Tiimiliiderinä olen hieman unohtanut tämän yksilön vaikutuksen tiimissä. Lukiessani pohdin, kuinka voisin puheillani, asenteellani ja teoillani tuoda tiimiä ylöspäin. Aika helppo ratkaisu oli jatkuva positiivisuus.

Veden jälkeen tulee vastakkainen elementti, tuli. Tulta käsiteltäessä käsitellään kaverijohtamista. Siihen suuntaa näyttää MIHAR -filosofia, joka on saanut nimensä sen osioista:

  1. Mallinna tie
  2. Inspiroi jaettu visio
  3. Haasta prosessi
  4. Anna toisten toimia
  5. Rohkaise sydäntä

Meillä ei Dynassa olla mallinnettu mitään tietä, eikä olla inspiroiduttu visiosta. Paljon ollaan, haastettu kyllä kaikesta ja annettu toisten toimia ja rohkaistu tekemään. Tämä on johtanut siihen, että tiimiprojektit ovat vähentyneet ja meillä on iso kasa yksityisyrittäjiä. Kehitettävää löytyy.

Tuulen pitäisi tuoda ympäristöön uutta, mutta tuntuu että tiimistä puuttuvat ideanikkarit, jotka keksisivät jatkuvasti uutta tekemistä. Meillä on paljon tekijöitä ja viimeistelijöitä, mutta keksijöitä puuttuu. Ehkä pitää alkaa treenata keksimistä vaikkapa lapputalkoilla?

Viimeisimpänä, mutta kuulemma tärkeimpänä on tyhjyys. Tässä osiossa keskitytään paljon yksilönä toimimiseen tiimissä ja siihen, miten hyödytät tiimin toimintaa. Ei ole tiimille hyödyllistä, jos pelaat tiimin kanssa vain hyötyäksesi itse siitä. Olennaista on myös, että tuot tiimiin jotain olennaista joka päivä, edes läsnäolosi, tietoisuutesi.

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!