Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Kirjoitettu 17.02.14
Esseen kirjoittaja: Mika Autio
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Vanhankantainen johtaminen ei enään kuulemma toimi. Ihmiset ovat liian fiksuja ja kunnianhimoisia seuratakseen auktoriteettia. Kiitoksia vain hyvinvointi ja koulutus, kun räkänokista on tullut kaiken päälle nenäkkäitä. Elikkä mitenkäs nyt. Nykypäivänä johtajan pitää olla enemmän kuin tuttava mutta vähemmän kuin ystävä.

Kerran auktoriteettia ei ole luomassa kattoa tai muuria johtajan pitää olla esimerkillinen ja helposti tavoitettavissa. Johtaminen on enemmän yhteistyötä. ”Meidän homman visio kohtaa sinun henkilökohtaisen Vision joten tehdäänkö tätä yhdessä”.

Voisin peilata esseeni tiimiyritykseeni, mutta sitäpä en tee. Peilaampa tämän projektityöskentelyyn. Näihin käytännön työskentelyn minitiimeihin.

Maa – Itsensä johtaminen

Miten voit johtaa muita, jos et saa johdettua edes itseäsi. Kuinka voit olla esimerkillinen, jos olet aina kiireinen, väsynyt ja hermostunut?

Se että syöt terveellisesti, liikut ja nukut riittävästi ovat oikeasti johtajuuden kulmakiviä. Turha kiistää. Ihminen keskittyy huonommin väsyneenä. Johtaminen vastii keskittymistä.

Itsensä johtamiselle pitää varata aikaa. Pitää olla aika jonka tarkoituksena on pohtia mitä ja miten tekee. Kiire tulee siitä ettei tiedä mitä tekee. Ennalta suunniteltu aikataulu (johon on kuitenkin jätetty väljää yllättäville asioille) parantaa omaa tehokkuuttasi.

Omaa kehittymistä voi myös johtaa. Eikö ole hienoa. Voit ohjata sitä mihin suuntaan kehityt. Tähän on työkalu nimeltään oppimissopimus joka on kaikille Tiimiakatemialaisille tuttu. Kaksi kertaa vuodessa pysähdytään Tiimiakatemialla pohtimaan mitä ollaan opittu ja mitä tulisi vielä oppia. Tämä helpottaa tulevan kauden haasteista selviämistä.

Vesi – muodosta tiimi

Työsi jälki on johdettaviesi tuloksen summa ja hyvä tiimi päihittää aina yksilön. Tehokas yksilö sitä vastoin voi päihittää tiimin joka ei ole sitoutunut tekemiseen syystä tai toisesta. Kyvyt ja aiemmat saavutukset ovat sivuseikkoja sitoutuneisuuden rinnalla. Jos sitoutuminen on tarpeeksi korkealla tasolla projektiryhmäläinen voi oppia mitä vain. Ja näin sen pitää ollakkin. Kaverijohtajan on tarkoitus luoda alusta missä projektilainen pystyy saavuttamaan parhaan mahdollisensa ja kehittymään. Seuraavia asioita kannattaa tarkkailla projektiryhmää valittaessa.

Syttyykö projektin visiolle tai Missiolle. Jos syttyy niin loistavaa! Tämät tarkoittaa, että hän ymmärtää projektin tärkeyden ja on todennäköisesti valmis venymään tarpeen vaatiessa (projektityöskentelyssä joutuu venymään. Hyvästi teollisen kulttuurin juurruttama 8.00-16.00 ajattelu)

Miten hän tarttuu työhön. Toiset ihmiset ovat oma -aloitteisempia kuin toiset. Jos kaveri vie projektia eteenpäin pyytämättä niin silloin on löydetty kultakimpale.

Aina löytyy jotain säröjä projektitoiminnasta. Silloin täytyy käyttää Jack Weltchin salaista asetta nimittäin suoraan puhumista. Jos jossain tiimin vetäjän tulee olla esimerkillinen se on tämä. Projektin tehokkuus kun sattuu riippumaan siitä millä innostuksella siihen suhtaudutaan. Tiimi on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki.

Kohti yhteistä visiota mentäessä tekemisessä tulle olla merkitys, autonomia ja mestaruus. Otetaan esimerkiksi koulukiertueiden järjestäminen aivomyrskyyn. Se porukka joka näitä vetää heidän täytyy kokea työ mielekkääksi. Ei helpoksi eikä mahdottomaksi. Aluksi he tarvitsevat onnistumisen kokemuksia, jotta he oppivat perusasiat. Ajan myötä vastuuta pitää kasvattaa, että mielenkiinto säilyy.

Myyntitiimi voisi aloittaa Tiimiakatemiasta. Tämän jälkeen heidät voisi lähettää muihin akatemioihin ristiretkille. Autonomia tulee siitä, että heidän kanssaan on yhdessä sparrattu miten käynnit toteutetaan. 

Tuli – Sytytä tiimi

HITMR -filosofia on Heikin kirjassa saanut haastajan. MIHAR -filosofia menee näin: Mallinna tie, inspiroi jaettu visio, haasta prosessi, anna toisten toimia ja rohkaise sydäntä.

Lähdetäämpä kokeilemaan käytännössä Aivomyrskyyn peilaten.

Ensimmäisenä pitää mallintaa tie. Ilmeisesti minusta lähtien, että saan johdettua lipun myynnistä meille 800 lippua. Mielestäni tämä tapahtuu, kun onnistumme innostamaan mahdollisimman paljon ihmisiä tekemään meidän kanssamme. Uskon henkilökohtaisesti, että tällaista Tiimiyrittäjät tarvitsevat.

Nyt pitäisi jakaa se Visio. Tiedän että Tiimiyrittäjät voisivat tehdä vieläkin isompia juttuja Tiimiakatemian aikana. Helposti päädytään tekemään sitä mitä ympäristössä tehdään. Samanlaiseen ongelmaan törmätään valtakunnallisellakin tasolla. Nyt jokaisen joka haluaa menestyä tulisi tehdä pelejä. Harmi vain, että kaikki eivät voi tehdä pelejä. Kaikille se ei myöskään sovi. Omien visioiden ja ideoiden rohkea toteuttaminen on se mitä tarvitaan.

Prosessia haastetaan matkalla. Haimme ulkopuolista ideaa markkinointisuunnitelman tekemiseen Aivomyrskyyn. Muun muassa siitä miten agenttiverkosto toteutetaan syntyi paljon hyviä ideoita. Kaikkea emme käytännössä pysty toteuttamaan, kun pohdimme asiaa tarkemmin. Prosessia hastettiin ja kehitettiin käytännössä.

Tärkeää on antaa toisten toimia. Työssä pitää olla Autonomia. Jos päätät kaiken muiden puolesta et ole johtaja vaan opaskoira. Teet paljon työtä ja asiat eivät mene eteenpäin ilman sinua. Monesti ylitehokkaan yksilön voi löytää johtajan paikalta sen takia, että hänen tehokkuutensa ja vastuun tuntoaan erehdyttiin luulemaan johtajuudeksi. Oma tuloksesi on alaistesi summa. Sama Aivomyrskyssä. Minun ei ole tarkoituskaan omata vastausta tai mielipidettä jokaiseen kysymykseen. Asioiden pitää mennä lipunmyynnissä eteenpäin ilman minua.

Rohkaise sydäntä. Tuntuuko kehuminen hankalalta? Silloin olet liian vaativa. Jokainen pieni apu mitä vastaan tulee auttaa eteen päin. Kuinka lujaa pitää osua, jotta oppii? Kun olet ryssinyt jotain, koska et luottanut tai ollut tyytyväinen muihin opit olemaan kiitollinen.

Tuuli – Luo strategia

Strategia on kuulemma sitä minkä kastikkeen valitsee. Tulisen vai makean. Mihin siis keskitytään. Aivomyrskyä tehtäessämme innostumme kauppojen tekemisestä. Voimme oikeasti olla Suomen paras asiallinen opiskelijatapahtuma. Parhaat rahat teemme yhteistyökaupoista.

Tässä siis meidän mahdollinen Siilikonsepti – Suomen paras asiallinen opiskelijatapahtuma, joka on tehty sellaiseksi yhteistyökumppanuuksien kautta.

Tyhjyys – Pelaa peliä missä voit itse keksiä säännöt

Ja tietoisesti. Monesti rajoitamme itse itseämme. Keksimme rajoitteita toiminnallemme. Yksi rajoite on se, että en voi soittaa ison yrityksen johtajalle tai kuuluisuuden henkilölle. Totta kai voit. Kun taustallasi on tarpeeksi painetta sinulla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin soittaa niitä puheluja joita ei meinaa uskaltaa. Johtajuudessakin voi pelata muiden pelejä niin monella tasolla.

Sinulla voi olla rajoitteita tai projektiryhmäläisellä voi olla rajoitteita.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!