Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtamista

Kirjoitettu 16.04.18
Esseen kirjoittaja: Tanja Jämsä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen, Kuvitus Maija Kotamäki
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

 

Olen kuukausia yrittänyt saada itseäni lukemaan tämän kirjan. ”Helpot kirjapisteet” olen ajatellut, sillä onhan tämä kirja ohkanen kuin mikä. Jotenkin lukeminen vaan aina keskeytyi, kun aloin lukemaan. Nyt vasta hoksasin, mistä se johtui ja miksi lukeminen oli niin vaikeaa yhdeltä istumalta. Kirja nimittäin onnistui aina putkauttamaan päähän jonkin asian, mikä piti hoitaa tai mikä asia on nyt pakko saada aikaiseksi. Kyse ei ollut siitä, että kirja olisi ollut pitkästyttävä vaan se muistutti minua jatkuvasti asioista, mitä minun pitää saada aikaiseksi ja mielellään heti siinä hetkessä. Nytkin olen parin tunnin lukemisen aikana sopinut pari palaveria ja pohtinut tiimimme visiota sekä johtamista. Lisäksi mielen päälle on tullut koko tiimimme tilanne ja tiimin toiminta.

Kirja lähtee liikkeelle minä ajattelusta. Oppimissopimus on tässä tärkeä työkalu. Mistä olen tullut, missä olen nyt, minne olen menossa, miten pääsen sinne ja mistä tiedän olevani perillä? Nämä kysymykset johtavat toimintaasi, kunhan olet ensin selvittänyt, miten omalta kohdaltasi näihin kysymyksiin vastaat. Ja vastaaminen on aivan kamalaa, jos menosuunta ei ole selvillä. Silloin tämä työkalu on vihoviimeinen, mitä haluaisi käyttää. Mieluiten tätä käyttää sitten kun asiat ovat selvillä ja ne tarvitsevat vain kirkastusta ja järjestystä. Siihen lisäksi vielä hieman itsensä johtamisen taitoa ja hyvä tulee. Koen itse saavuttaneeni kutakuinkin tämän tason (itseohjautuvuus on kyllä aina harjoituksen kohteena).

Seuraavana kirja alkaa käsitellä tiimiä ja sen merkityksellisyyttä. Orientoituminen, luottamuksen rakentaminen, jaetun vision kehittäminen, sitoutuminen, käytännön tulokset, kukoistus ja uusiutuminen ovat tiimin kehityksen vaiheet. Näistä lukiessani oli mielenkiintoista ja jokseenkin myös turhauttavaa peilata tilanteita tiimiini. Toisaalta tiimini suuntaa kohti visiota, minkä asetimme ensimmäisenä vuonna, eli kaikkien valmistuminen ja mymmille lähtö. Toisaalta tiimimme ei ole oman näkökulmani mukaan menossa kohti akatemian toivomaa huipputiimia ja golden steppiä. Se ei ole tiimimme visio.

 

Wiren visio

Tiimimme jäsenillä on tällä hetkellä hyvä pöhinä päällä. Kaikilla on projekteja ja suunnitelmia meneillään ja katseet kohti tulevaisuutta. Yksi valmistuu ja työpaikka on jo hankittuna, toiset tahkoaa asiakkaita uuteen bisnekseen, mistä on syksyllä tulossa aivan uusi yritys. Itsekin haaveilen jo omasta toimistosta, mihin voin mennä tekemään päivittäin töitä omalle työpisteelleni. Ja tämäkin on aivan lähitulevaisuuden haave. Kaikilla menee aivan mahtavan hyvin ja tulevaisuus akatemian jälkeen näyttää selkiytyvän.

 

Minä leaderina

Miten minä sitten johdan? Noh, olen treenien aiheista ja vetäjistä koittanut pitää huolta, sekä muista tarpeellisista asioista, mitä ei kyllä kovinkaan paljoa ole. Olen pyrkinyt siis toimimaan palvelijana tiimilleni ja huolehtimaan pikkujutuista, jotta tiimini ei tarvitsisi huolehtia niistä. Kirjassa painotettiin kaverijohtamisen perustuvan esimerkillä johtamiseen. Miten minä johdan esimerkillä? En ainakaan toimistolla olemisella, sillä en saa siellä mitään aikaiseksi, eikä ympäristö kannusta minua työntekoon. Teen siis suurimman osan ajasta töistäni jossain muualla kuin toimistolla. Ei kovinkaan esimerkillistä. Treenit ovat minulle tärkeitä! Niistä en jää pois ellen kohtaa sitten todella pakottavaa tarvetta olla pois. Se on kai ihan hyvä esimerkki. Paras esimerkki on ehkä ollut toimintani Kuvitellen Oy:n parissa ja uran luominen. Toivon sen antaneen ainakin jonkinlaista intoa tiimiläisilleni edetä ja löytää oman juttunsa. Olen pyrkinyt huomioimaan tiimiläisiäni ja huomaamaan jos jokin on vialla, mutta mitään kehityskeskusteluja en tiimiläisteni kanssa ole käynyt. Enkä koe sen olevan tarpeellistakaan, varsinkin meidän tiimimme kohdalla.

Kaiken kaikkiaan koen olevani paska leaderi. En koe täyttäneeni raameja, mitä akatemialla annetaan leaderin tehtävästä. En ole edelläkulkija, joka johtaa tiimiä kohti haasteita. Kuljen ennemminkin takana ja varjoissa tarkkaillen ja tarvittaessa hieman toisia eteenpäin tuuppien. Annan kaikkien liikkua itse rauhassa eteenpäin ja kuljen samalla itse omaa polkuani kohti akatemian jälkeistä elämää. En millään tavalla ole johtanut tiimiäni kohti huipputiimiä, mikä on akatemialla juuri se asia, mitä tiimien tulisi tavoitella. Tiimini yksilöt loistavat, mutta yhteinen tekemisemme rajoittuu treeneihin ja synnytyksiin. Synnytyksissä olemmekin lähimpänä huipputiimiä mitä olen kokenut. Koen, että omat arvoni ja ajatukseni akatemiasta ovat ristiriidassa sen kanssa, mitä tiimileaderin arvojen tulisi olla. En kyllä tiedä, että toivooko tiimini jotain enemmän vai onko juuri tämä toiminta juuri sitä mitä tiimini yksilöt toivovat, alusta tulevaisuudelle ja vapaalle itsensä toteuttamiselle ilman mitään rajoitteita ja pakotteita?

Leaderin rooli on ollut minulle henkisesti todella rankka, sillä en ole kokenut tehneeni tarpeeksi ja samalla en tiedä ollenkaan mitä minun pitäisi tehdä. Näkymätön vastuun paino tuntuu jatkuvasti harteilla, enkä ole osannut keventää sitä mitenkään. Olen kuitenkin oppinut kantamaan sen painon ja hyväksymään sen, vaikka välillä se ärsyttää ja vaivaa ihan valtavasti. Usein olen katunut tähän rooliin ryhtymistä, sillä nyt tunnen olevani suuremmassa vastuussa tiimistäni kuin ikinä ennen. Olen kuitenkin iloinen siitä, että sain tämän roolin. Vaikka tämä on ollut minulle tuskaa, niin olen oppinut valtavasti, millaista on olla vetäjän roolissa. Ilman tätä kokemusta olisin jäänyt pohtimaan, olisiko minusta leaderiksi. Nyt tiedän millainen leaderi olen ja miten onnistun tehtävässä. Eli ei mitenkään hirveen hyvin, mutta paremman puutteessa onnistuu. Siitä olen varma, että meidän tiimissä olisi parempia leadereita useampi kuin yksi tilalleni. Olen kiitollinen, että pääsin silti kokeilemaan.

 

Lisäksi tiimistä

Meillä on jouluun asti aikaa kehittää tiimiämme ja osuuskuntaamme, mutta jotenkin minusta tuntuu, että tämä tiimi on tällainen loppuun asti ja keskitymme yksilöiden kehittämiseen. Akatemia on toiminut ponnahduslautana meille kaikille kohti tulevaisuutta ja mielestäni se on mahtavaa ja olen siitä iloinen ja ylpeä. Ei kai se haittaa, vaikka täydellinen huipputiimi ja golden step jääkin saavuttamatta, jos kaikki löytävät tiensä tulevaisuuteen. Olen ylpeä tiimimme yksilöistä ja heidän saavutuksistaan.

Emme ole huipputiimi, mutta olemme tiimi täynnä huippuyksilöitä.

Mutta vielä siitä visiosta. Tosiaan ensimmäisen vuoden visiossa osana oli kaikkien valmistuminen, tulevaisuuden rakentaminen ja mymmille lähtö. Se visio on mielestäni kantanut aika vahvasti ja pitkälle, sillä kaikkien tulevaisuudet ovat hyvällä mallilla ja kaikilla on ainakin kova tarve ja halu valmistua. Mymmiä varten ollaan luotu jo rahallinen tavoite, millä päästään reissaamaan ja tarkoituksena on luoda myös tarkemmat matkasuunnitelmat, mitkä toivottavasti motivoivat matkakassan kasvattamista.

 

Lopputulema: ei sittenkään ihan niin helpot kirjapisteet.

Tällaisen ajatusprosessin kirjan tiimiprosessit ja johtamiskäsitteet minussa aiheuttivat. Huono johtaminen, huono viestintä, huono yhteinen tiimitoiminnan kehittäminen, huonosti kasatut tiimin arvot, visio, missio ja strategia ja kasa uskomattomia tiimityyppejä ja valoisia tulevaisuuksia. Minusta tuntuu, että puolet kirjan tiimitoimintaa käsittelevistä asioista ovat menneet tiimilläni ainakin jonkin verran päin mettää, mutta mitä sitten.

Visiona MYM

Toivottavasti matkasta unelmointi ja siihen tähtääminen luovat meille vahvemman yhteisen tavoitteen, mikä kannustaa yhdessäoloon ja toimintaan tiimin vuoksi. Yhteen hiileen puhaltaminen on tunne, mitä tiimiltämme vielä kaipaisin kokevani ja toivon, että se tunne täyttyy mymmiä kohti mentäessä.

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!