Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kehitä kokeillen!

Kirjoitettu 16.05.21
Esseen kirjoittaja: Ida-Lotta Aksovaara
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kehitä kokeillen!
Kirjan kirjoittaja: Lotta Hassi, Sami Paju, Reetta Maila
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Olen aina ollut fiilis pohjalta eläjä. En osaa edes tehdä viikon ruoka ostoksia kerralla, koska en tiedä mitä minun tekee mieli edes muutaman päivän päästä. Tämä on täysin kotoa opittua joka minua jopa vähän naurattaa tällein jälkikäteen sillä ikinä ei voi tietää mitä mennessäni kylään on edessä. Nautin silti täysin siitä sillä se tuo jonkinlaista vapauden tunnetta arkeen. Meidän lomamatkat ei ole koskaan asuinpaikkaa pidemmälle suunniteltuja. Uskon silti ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” lauseen olevan osaksi totta ja käytänkin sitä paljon koulu/työ ns vakavemmissa/ tarkkuutta vaativissa jutuissa.

 

Akatemia on juuri oikea paikka minunlaiselleni luovalle fiilis persoonalle. Koen sponttaanisuuden näkyvän hyvin tiimiakatemian pääperiaatteessa eli rohkeissa kokeiluissa. Vanilla vintage ei olisi sama projekti ilman halua viedä sitä nextille levelille. Koen tiimiakatemialaisten olevan helposti sopeutuvia tyyppejä joiden haluttavuus työelämässä kasvaa kokoajan esim muutosjohtajien tarve on kasvanu viimevuosina paljon. Ihmisen pitäisi olla samaan aikaan hyvin suunnitteleva, mutta sponttaani jotta päätökset olisivat mahdollisimman tehokkaita. Mutta onko rahallisesti tehokkain ratkaisu aina paras tiimille luultavasti ei, joten tässäkin täytyy löytää se kultainen keskitie.

 

Kokeiluprosessit ovat tärkeä osa projektia. Siinä vaiheessa on helppoa vielä tehdä kuluttaja ystävällisiä korjauksia. Tätä käytetään yhä enemmän jotta paras tuote päätyisi vain maailmalle. Kirjassa oli esimerkki siitä kuinka aikuiset suunnittelevat ja sitten tekevät taas kun lapset lähtevät suoraa testaamaan. Tarinan opetus oli se että meidän aikuisten kannattaisi tehdä asioita enemmän kokeillen eikä käyttää kaikkia aikaa suunnitellen. Akatemialla käytetään paljon kokeillen kehittämistä, jota voisimme varmasti levittää asiakkaittemme yrityksiinkin.

 

Synnytykset ovat varmasti aivan uusi asia monelle yritykselle. Mielestäni meidän kannattaisi koko yhteisönä lähteä levittämään niitä yritysten tietoisuuteen, jotta maailmaan löytyisi uudenlaisia ratkaisuja eikä turhaa aikaa menisi vanhojen asioiden pyörittelyyn.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!