Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kehitä valmentajan taitojasi

Kirjoitettu 12.11.13
Esseen kirjoittaja: Jonna Pekkarinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Kehitä valmentajan taitojasi esimiestyöskentelyssä
Kirjan kirjoittaja: Risto Havunen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kehitä valmentajan taitojasi esimiestyöskentelyssä – Risto Havunen

 

”Tuloksen rakentamiseksi ryhmän johtamiseen tarvitaan valmentavaa otetta ja taitoa vaikuttaa tekojen syihin, ei seurauksiin!”

Kuinka Idealekaa voisi valmentaa niin, että saataisiin rahaa ja tiimistä tiivis ja toimeentuleva? Ajankohtainen kysymys, kun uutta jorya ollaan valitsemassa.

 

Mikä on Idealekan tarkoitus?

Kun ihminen liittyy johonkin ryhmään, hänellä on siihen tarkoitus. Aloin hieman pohtimaan, mitä Idealeka merkitsee minulle. Idealeka on minulle paikka, jossa saan oppia yhdessä asioita muiden kanssa. Saan kokeilla eri asioita, saan epäonnistua, sekä iloita onnistumisista. Saan itse määritellä työni, työaikani ja asiakkaani. Minulla on mahdollisuus oppia muilta ja jakaa tietoa. Minulla on mahdollisuus luoda itselleni ammatti.

Mikä on Idealekan tarkoitus sitten? Onko se paikka oppia, vai onko se vain työpaikka, jossa ollaan rahan takia. Tämän kysymyksen äärellä olemme olleet jo tovin, kun olemme miettineet Idealekalle sopivaa kassajärjestelmää. Mielestäni kassajärjestelmänkin perin kysymys on juuri Idealekan missio. Emme ole koskaan miettineet, mikä on se perimmäinen Idealekan olemassaolon syy. Tiimillä olisi tärkeää olla tarkoitus, koska ilman tarkoituksenmukaista toimintaa ryhmän toiminta heikkenee. Pahimmassa tapauksessa se aiheuttaa sen, että tiimin jäsenet tavoittelevat omaa etua ryhmän edun sijasta. Minusta tuntuu, että näin on jo tiimissämme tapahtunut. Tämä kaikki heijastuu siihen, että emme ole saaneet tämän syksyn tavoitteita vieläkään asetettua, vaikka syksy on jo kohta ohi. Kärjistetysti emme tiedä, miksi olemme idealekalaisia, tai mitä kohti pyrimme.

Koska Idealekan tavoitteet tullaan asettamaan lähipäivinä, tässä hieman mietittävää tavoitteet asetantaan:

  • Ilmaiseeko tavoite halutun tuloksen?
  • Miten autan muita tiimin jäseniä ymmärtämään tavoitteiden vaikutuksen kokonaisuuden?
  • Miten tavoitteisiin pääsyä seurataan ja kuinka palautetta annetaan?
  • Mistä tiedämme, että tavoite on saavutettu?

 

Tulos on monen tekijän summa

Olen melko hätäinen ihminen ja haluan aina kaiken heti ja nyt. Monesti unohdan, että tuloksia ei kukaan tee yhdessä yössä. Eikä huipputiimiksikään tulla yhdessä yössä, ei edes vuodessa. Nostin kirjasta muutaman asian, jotka vaikuttavat hyvän tiimin syntymiseen:

-Selvät tavoitteet ja välitavoitteet

Olen tarpeeksi paasannut tavoitteiden merkityksestä jo monessa esseessä. Nyt olemme vihdoin saamassa Idealekalle jonkinnäköiset tavoitteet, mutta aivan liian myöhässä. Siksi päätimmekin, että luomme tavoitteet saman tien jo ensi keväälle. Oma toimintani on vähän sinkoilua sinne tänne, jos minulla ei ole selvää päämäärää. Kyse voi olla siitä, etten ole vielä tarpeeksi itseohjautuva. Mielestäni jokainen voisi luoda itselleen omat välitavoitteet, jotta yhteisiin isompiin tavoitteisiin päästäisiin.

-Uuden oppiminen

Olen huomannut, että itse en opi kirjoista tarpeeksi. Luen kirjoja, mutta lukemani asiat unohtuvat helposti. Sen sijaan opin kuuntelemalla muita. Oma tavoitteeni on kuitenkin oppia lukemaan kirjoja, jotta pystyisin paremmin jakamaan tietoa myös muille. Treeneistämme on teoriatieto loistanut välillä poissaolollaan. Oma tavoitteeni on pystyä tuomaan teoriatietoa tai kirjaesitelmiä joka kuukausi.

 

Kuohuntavaiheesta ME-tiimiksi

Tässäkin kirjassa esitellään tiimin kehitysvaiheita, kuten monessa muussakin kirjassa. Mielestäni Idealeka on ns. kuohuntavaiheessa, matkalla ylitse suurimman esteen. Tiimissä on klikkejä, eikä kaikkea vielä sanota suoraan. Siltikin olemme hyvässä vauhdissa menossa kohti ME-vaihetta. Vaihetta, jossa henkilöt ovat itseohjautuvia, tunne ryhmään
kuulumisesta on vahva, sekä luotamme toisiimme. Kuinka valmentaja voi edesauttaa kuohuntavaiheen yli? Kaikki tässä vaiheessa sisäistä kilpailua tukevat tavoitteet voivat vain pahentaa tilannetta. Sen sijaan kilpailua voisi hakea tiimin ulkopuolelta, esimerkiksi muista tiimeistä. Valmentajan on tärkeää saada huomio keskittymään tekemiseen, eikä persooniin. Jälkeenpäin ajateltuna oma valmentajamme on kyllä tehnyt kovasti töitä tämän eteen. Hän on tarjonnut asiakkaita, projekteja, järjestänyt synnytyksiä. Kolmas tärkeä asia, jota valmentaja voi tehdä, on saada tiimiläisten huomio keskittymään tulevaisuudessa vaadittaviin taitoihin. Jokainen luo toimintasuunnitelman omien taitojensa kehittämiseksi. Tämä ohjaa tiimin jäsenet tekemään enemmän töitä, jakamaan asioita sekä toimimaan yhdessä. Uskon, että Idealekalla ei ole pitkä matka ME-tiimiksi.

 

Jonna pekkarinen

Osuuskunta Idealeka

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!