Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kehnot pomot ympärilläni

Kirjoitettu 29.11.20
Esseen kirjoittaja: Ida Vepsä
Kirjapisteet: 3
Kirja: Kehnot pomot ympärilläni
Kirjan kirjoittaja: Thomas Erikson
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Päätin ottaa luettavakseni tämän kirjan koska minua kiinostaa tiimiliiderin tehtävä. Olen saanut myös kirjasta paljon erilaisia mielipiteitä ystäviltäni. Janoan syventää tietoani johtamisen suhteen. Haluan oppia ymmärtämään muita tiimiläisiäni sekä erilaisia johtamistapoja.

 

Huono pomo ei kuuntele. Kuuntelemisen taito on johtajan yksi tärkeimmistä taidoista. Olen itse kiinnittänyt koko vuoden huomioita kuuntelemisen taitooni. Olen äänekäs ihminen ja huono kuuntelemaan. Kun tulin tammikuussa Tiimiakatemialle ymmärsin että nyt on tämä taito opeteltava koska en ole tiimissämme yksin. Kuuntelemisen taitoni on kehittynyt huimasti kuluvan vuoden aikana ja olen ymmärtänyt kuuntelemisen tärkeyden myös johtamisen kannalta erilaisten projektien kautta. Minulla on kuitenkin vielä harjoiteltavaa siinä että neuvojen jakelemisen sijaan kuuntelen muilta ja opin heiltä.

 

Kirja luokittelee ihmiset sinisiin, punaisiin, keltaisiin ja vihreisiin. Kirjan luokitteluiden perusteella miellän itseni sini-punaiseksi johtamistavoissani. Sini-punaiset ovat johtajina organisoijia. He ovat ahkeria, järkeviä ja kurinalaisia. He työskentelevät tehokkaimmillaan silloin kun heillä on selkeät vastuualueet ja ohjeet. He viihtyvät tiimissä jossa yhteishenki toimii. Voin samaistua tähän kaikkeen 100%. Sini-punaisia johtajina rajoittaa usein heidän hyvin kriittinen ajattelu itseään kohtaan. Tunnistan tästä itseni sillä olen todella kriittinen itselleni ja jos epäonnistun tai tiimimme epäonnistuu käyn asiaa läpi pitkään ja hartaasti. Kirjassa mainittiin myös että nämä johtajat ovat vaativia esimiehiään kohtaan. Olen itsekin välillä pettynyt tiimiliiderimme toimintaan, jos hän ei ole esimerkiksi ottanut tarpeeksi ohjia omiin käsiin tilanteissa, joissa olemme tiiminä hukassa ja jonkun pitäisi nousta näyttämään suuntaa. Viimeisimpänä mieleeni tulee tällainen tilanne tämän viikon maanantailta, jolloin osallistuimme Hackathon Tulevaisuuden tori -tapahtumaan. Tiimimme ei ollut valmistautunut tähän ja olimme hyvin hukassa koko ensimmäisen päivän.

 

Tein itselleni perjantaina oman johtamissuunnitelman. Tein tämän ensimmäistä kertaa elämässäni ja tein sen, koska aion hakea tiimiliideriksemme. Koen, että hyvä ja tuloksellinen johtaminen vaati jonkunnäköisen johtamissuunnitelman. Olen pohtinut omaa johtajuuttani paljon johtamisen koulutusohjelman kautta. Olen siellä oppinut valtavasti siitä, kuinka olen vahvasti tiedolla ja esimerkillä johtaja. Toivon, että olisin johtajana helposti lähestyttävä ja ottaisin kaikki huomioon.

 

Pidän palautteen saamista yhtenä täkeimpänä minua kehittävänä asiana. Kirja kertoo, kuinka hyvä itsetuntemus on taitavan johtajan piirre. Minulla on loputon jano itseni kehittämisen suhteen. Olen pohtinut, miten haluaisin ihmisten puhuvan minusta ja johtamistavastani, jos minut valittaisi tiimiliideriksi. Onneksi ei ole vain yhtä oikeaa tapaa johtaa ja kaikkia tiimiläisiäni johtaisin eri tavalla eri tilanteissa, sillä olemme jokainen yksilöitä ja meillä kullakin on omat tarpeemme.

 

Haluan olla paras versio itsestäni!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!