Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kehnot pomot ympärilläni

Kirjoitettu 17.05.19
Esseen kirjoittaja: Johanna Lamberg
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kehnot pomot ympärilläni- Miksi hyvä johtaminen on niin vaikeaa?
Kirjan kirjoittaja: Thomas Erikson
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet, 4.5. Projektien johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Hyvä johtajuus perustuu siihen, että esimies ja alaiset ymmärtävät keskinäisen symbioosinsa ja käsittävät tarvitsevansa toisiaan, jotta kokonaisuus toimii.” Näin Thomas Erikson aloittaa kirjansa ”Kehnot pomot ympärilläni”. Kirja on seuraava osa kirjasta Idiootit ympärilläni, jonka olin onnekseni jo lukenut. Kirjassa käydään läpi johtajuutta niin työntekijän silmillä kuin esimiehen silmillä. Esimiehiä on monenlaisia, toiset ovat hyviä jo syntyessään siihen tehtävään ja toiset tarvitsevat paljonkin koulutusta. Kuitenkin jokainen tarvitsee johtajuuteen jonkinlaista koulutusta tai perehtymistä asiaan.

Johtaminen on viestintää

Johtamisen tärkein tehtävä on viestintä. On osattava antaa kehuja, rakentavaa palautetta ja lukuisia muita viestiä työntekijöilleen. Johtajan on osattava kannustaa, sitouttaa, saada toiset osallistumaan ja luottamaan. Omat johtamistehtävät ovat aikoinaan ollut Kotakahvilan projektipäällikön rooli. Projektiryhmässä oli 5 henkilöä ja loput tiimistä eli 9 olivat työvuoroissa kahvilalla. Viestintä oli osittain hyvää, mutta siinä olisi ollut paljon parannettavaa vielä. Käytimme viestintäkanavina Whatsappia, Slackiä ja palavereita. Palavereihinkin osallistui kuitenkin vain projektiryhmä eli pieni osa koko tiimistä. Näin loppu osa vuorolaiset eivät olleet ajan tasalla kaikesta, mitä on tapahtunut kahvilan suhteen.

Osasin antaa palautetta, mutta en aina osannut tehdä sitä rakentavasti. Yksi iso oppi projektipäällikön roolissa oli, että on annetta hyvää mutta myös rakentavasti palautetta, eikä töksäytellä asioita. Yritin olla kannustava, mutta vuorolaisten motivaation puute teki asiasta haasteellisemman. Yritin keksiä keinoja, miten saan koko porukan innostumaan, mutta se oli haastavaa.  Kuitenkin olen erittäin samaa mieltä, että johtamisen tärkein tehtävä on kommunikointi toisten kanssa ja tässä itselläni on vielä hieman kehitettävää.

Pomo vs Johtaja

Pomo on nimike ja johtaminen on toimintaa. Hyväksi johtajaksi pyrkivän on melkeinpä oltava viestinnän asiantuntija. On ymmärrettävä, millaisia muut henkilöt ovat, jotta viestit menevät varmasti perille. Kirjassa kerrotaan, että useimmat johtajat saattavat puhua liikaa itsestään eikä kuuntele muita. Johtajina saa kunnioituksen vasta sitten kun he oppivat ymmärtämään miten tiimiläisensä toimivat. Kirjassa myös sanotaan, että johtajuutta ei opeteta missään. Olen tästä eri mieltä, koska Tiimiakatemialla on erittäin hyvä lähtökohta lähteä oppimaan johtajuutta. Nimenomaan myös käytännön kautta. Kun lähdemme mukaan johtamistehtäviin projekteissamme tai team leaderiksi, saamme ihan valtavat opit siitä. Saamme tiimiläisiltämme palautetta suoritetusta tehtävästä, josta on hyvä muuttaa omaa toimintatapaansa. Johtajan tehtävä ei kuitenkaan ole tehdä muitten töitä vaan heidän tehtävä on hoitaa oma työ. Tämä näkyi myös Kotakahvilan suhteen, että kasasin itselleni paljon töitä. Osasin myös delegoida tehtäviä ja ohjeistaa muut siihen, mutta jos tiimiläinen kieltäytyi, totesin vain, että on helpompi hoitaa itse tämä kuin ”pakottaa” ja ohjeistaa joku muu kyseiseen tehtävään.

Vihreä ja sininen ripauksella keltaista

Idiootit ympärillä -kirjassa jaotellaan ihmiset neljään eri värikategoriaan. Punaisiin, keltaisiin, vihreisiin ja sinisiin. Monelle nämä ovatkin jo tuttuja, mutta otetaan lyhyesti kertauksena millaisia mitkäkin värit ovat. Punaiset ovat tarmokkaita, kunnianhimoisia, määrätietoisiä ja voimakkaita vakuuttajia. Keltaiset taas innostuneita, luovia, seurallisia, kommunikoiva. Vihreät kärsivällisiä, luotettavia, varovaisia ja hyviä kuuntelijoita. Ja siniset ovat järjestelmällisiä ja huolellisia.

Lukiessani kirjaa idiootit ympärilläni, luokittelin itseni vihreäksi ja siniseksi, mutta minusta löytyy myös keltaista. Kehnot pomot ympärilläni -kirjassa kerrotaan, että vihreät pomot haalivat liikaa tehtäviä ja istuu illat hoitamassa muitten töitä. Niin kuin aiemmin totesin, että Kotakahvilan aikaan haalin itselleni paljon tehtäviä, niin tämä kuvaus osuu aika hyvin itseeni. Vihreänä johtajana olen ystävällinen ja välitän alaisistani. Kuuntelen useasti mitä sanottaa muilla on ja arvostan heidän mielipiteitään. Sinisestä väristä minulta löytyy järjestelmällisyys, joten olen hyvä organisoija ja tiedät mitä on tapahtunut ja missä mennään. Ripaus keltaista tuo taas innostuksen ja halun kokeilla uusia toimintamalleja. Aika hyvin kirjassa sanotut asiat kolahtavat minuun.

Seuraava askel on löytää oikeanlaiset ihmiset projekteihin. Koska totuushan on se, että vaikka työntekijöillä olisi hyvä koulutus niin tärkeintä kuitenkin on, että tiimi tulee hyvin toimeen. On pohdittava, minkälaiset persoonat toimivat yhteen. Kuitenkin asiasta löytyy toinenkin puoli, koska jos tiimi koostuu mahdollisimman paljon eri värityypeistä niin silloin on paras sekoitus ideoita ja taitoja. Johtajana minun on vain otettava vastuu ja käsitellä kaikkia eri värityyppejä ja rakentaa oikeanlaiset tiimit.

 

Kirja avasi hyvin johtajuuteen liittyviä ajatuksiani. Ymmärrän nyt, kuinka tärkeää viestiminen on oikeasti johtamisessa ja sen millainen johtaja itse olen tällä hetkellä. Paljon on kehitettävää, mutta olen menossa hyvään suuntaan johtamisen taitojen kehittämisessä.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!