Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kestävä uudistuminen

Kirjoitettu 09.06.15
Esseen kirjoittaja: Simo-Pekka Pilli
Kirjapisteet: 3
Kirja: Kestävä uudistuminen
Kirjan kirjoittaja: Paula Kirjavainen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Otin kirjan lukuun, koska haluan kehittää WO:ta koko ajan ja tämä vaikutti teokselta, joka voisi auttaa siinä. Pian alettuani lukemaan huomasin kuitenkin kirjan olevan suunnattu jo olemassa oleville yrityksille ja niiden johtajille. Koitan kuitenkin hakea jotain koppeja myös itselleni kirjasta, vaikka en ole perinteikkään yrityksen johtotehtävissä.

 

Kirja puhuu paljon perimän kunnioittamisesta yrityksessä. Johtajien tulisi paneutua siihen, miksi yritys on perustettu ja mitkä ovat olleet arvot ja visiot silloin. Näin johtaja saa selville miksi yritys on perustettu ja näin on helpompi lähteä ajamaan omaa muutosta eteenpäin.

Jos minut valittaisiin huomenna uuteen yritykseen toiminnanjohtajaksi niin minun tulisi normaalien työtehtävien lisäksi yrittää tutustua yrityksen taustoihin ja siihen miksi firma on perustettu. Sitä kautta saan selville todennäköisesti miksi firma on vielä pystyssä ja mitä on tehty oikein, sekä miksi asiakkaat ostavat juurikin tältä firmalta. Kun tiedän nämä asiat minun on helpompi alkaa suunnittelemaan omia suuntaviivoja ja sitä mihin suuntaan haluan yritystä kehittää. Kun tiedän miksi asiakkaat ovat suosineet firmaa aikaisemmin, en tee liian radikaaleja muutoksia ja myynti ei tyrehdy. Jim Collinsin kirjassa Parhaasta pohjalle kerrottiin tarinoita yrityksistä, jotka olivat kirjan nimen mukaan ajautunut markkinajohtajista pieniksi toimijoiksi. Lähes kaikissa tarinoissa oli samaa se, että johtoa oli vaihdettu lähellä hyvän markkina-aseman menettämistä. Luulen, että jos johto olisi paremmin tutustunut yrityksenperimään, olisi niin merkittäviltä tappioilta vältytty. Nämä yritykset tekivät viimeisinä hyvinä vuosina isoja muutoksia liiketoimintaansa ja sen jälkeen alamäki yleensä alkoi. Kun perimä ja se miksi yritys ennen on menestynyt eivät ole hallussa, saatetaan vahingossa tehdä liian radikaaleja muutoksia ja asiakkaat eivät enää ostakaan kyseiseltä firmalta. Kiteytyksenä tästä siis, että jos kilpailussa haluaa pysyä niin muutoksia kannattaa toki tehdä, mutta yrityksen historiaa silmällä pitäen.

 

WO:hon tätä voi soveltaa tulevaisuudessa niin, että perehdytämme seuraavat työntekijät hyvin toimintaamme mukaan. Tänään meillä kävi henkilö työhaastattelussa ja tämä pisti ajattelemaan oikeiden henkilöiden merkitystä. Hakija oli todella potentiaalinen, sillä hän omasi hyvän taustan käsityöalalta. Siitä on varmasti hyötyä meidän toiminnassamme. Hänellä oli myös paljon taustaa Room Escape nettipeleistä ja erilaisista pulmanratkomisista, sekä ideointi oli hänen mielestään yksi vahvuus. Myös asiakaspalvelusta oli paljon kokemusta. Nyt ei ole kuitenkaan aika palkata työntekijää, mutta mahdollisesti syksyllä tai talvella tämä tulee ajankohtaiseksi. Kun saamme periytettyä kulttuuriamme ja toimintaamme seuraaville, ei niitä tarvitse alkaa oppimaan erikseen. Tietysti uudetkin ideat ovat tärkeitä, mutta pääajatus pelistä pitää säilyttää ja meidän asiakaslähtöinen toimintamme. Toisaalta pitää myös uskaltaa olla erilainen kuin muut toimijat ja löytää sopiva keskitie olla perimän mukainen ja samalla uusi ja erilainen.

 

Strategia on myös hyvin tärkeää uudistumisen ja kehittymisen kannalta. Sen luominen helpottaa asioiden hoitamista ajallaan ja parantaa tavoitteellisuutta yrityksessä. Kun asioita sanoo ääneen, toteutuu ne huomattavasti todennäköisemmin. Wo:ssa olemme jonkin verran miettineet strategiaamme, mutta mitään virallista suuntausta emme ole luoneet. Olisi hyvä istahtaa miettimään ihan pelkästään lyhyen ja pitkän aikavälin strategioita ja näin kehittää toimintaa. Ainoa työkalu, jota olemme tähän käyttäneet on vuosikello, jota ei kuitenkaan kovinkaan paljoa ole seurattu. Kaipaisin hieman lisää työkalujen käyttöä ja niiden avulla toiminnan kehittämistä, koska luulen, että niistä olisi hyötyä. Strategia on myös sitä, että tietoisesti toimitaan eri tavalla ja näin yritetään saada kilpailuetua. Tätä kilpailuetua olemme jonkin verran miettineet ja vertailua muihin paikkoihin on tehty. Mielestämme meidän vahvuuksiamme on sijainti ja aika hyvä näkyvyys. Näihin tulisi panostaa tietysti vielä enemmän, jotta ne pysyvät vahvuuksinamme. Kehitettäviä kohteita on palvelun sujuvuus, sekä huoneiden viimeistely. Niihin tulee panostaa vielä enemmän, jotta saamme epäkohdat kuntoon. Huoneiden viimeistelyä teemme koko ajan ja kehitämme niitä paremmaksi. Palvelupolkua olemme viime aikoina parantaneet päivittämällä nettisivuja. Sinne seuraavina kehityksinä näkisin mahdollisuuden maksaa internetissä, sekä tilata lahjakortit kotiin. Lahjakorttien ostaminen on mielestäni tehty liian hankalaksi ja niitä varmasti menisi enemmän jos ne olisi paremmin saatavilla. Muuten palvelupolku on mielestäni aika hyvässä kunnossa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!