Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kestävä uudistuminen

Kirjoitettu 12.12.15
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 3
Kirja: Kestävä uudistuminen
Kirjan kirjoittaja: Paula Kirjavainen, Ritva Laakso-Manninen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

 

Nyt alkaa jo mennä pää pyörälle johtamisen strategioista, ehkä hotkin vähän liikaa niitä kerralla. Viimeisimpänä olen lukenut yrityksen ulkoisesta kasvusta ja kuinka hyvä asia on joustavuuden ja ketteryyden säilyttäminen toiminnassa. Sillä vältetään isompia riskejä ja voidaan muuttaa toiminnan suuntaa nopeastikin jos markkinatilanne muuttuu. Nyt kuitenkin kirja Kestävä uudistuminen – Kuinka hyödyntää ja uudistaa yrityksen perimää sai taas ajattelemaan toisella tavalla.

 

Pelkällä muuttamisella ja uudistamisella voi olla tuhoisiakin seurauksia yritykselle, siinä voi jäädä perusasiat huomioimatta ja yrityksen sisäisten toimintojen tehostaminen unohtuu.

”Päinvastoin; epäilemme, että muutoksen ja uudistamisen puiden jatkuva tuijottaminen estää meitä näkemästä kehittymisen metsää. Yritykset tarvitsevat kestävän uudistumisen valmiuksia; johtamisajattelua, johtamiskäytäntöjä ja johtamiskäyttäytymistä, joiden avulla ne voivat samanaikaisesti hyödyntää ja uudistaa perimäänsä ja kehittyä pitkäjänteisellä tavalla, luonnonmukaisesti. ”

 

Uskon, että huonekaluliikkeemme tapauksessa kasvua ei tapahdu jos emme pidä mielessä uuden kehittämisen ilmapiiriä, ettei tarvitse aina tehdä samalla tavalla kuin viime kerralla. Meille ei ole vielä ehtinyt syntyä kovin vahvaa ”perimää” eli ydinosaamisestamme, olemassaolon filosofiasta ja avaintoimijoita ohjaavista arvostuksista muodostuvaa dynaamista kokonaisuutta. Identiteettiä vielä vähän haetaan ja se elää kokoajan. Se on kuitenkin varmaa, että ainakin me kaikki kolme Iiron ja Antun kanssa tiedämme mistä on kyse ja olemme menossa samaan suuntaan yhteisellä tahtotilalla.

Nyt kuitenkin, kun saatiin Tampereenkin myymälä auki, en ole aivan vakuuttunut, olemmeko pystyneet siirtämään tämän saman oman ajatusmallimme ja toimintakulttuurimme sinne päähän. Totta kai heille muodostuu omat toiminnot ja hommaa pitääkin tehdä niin kuin hyvältä tuntuu, mutta jos homman ydin on eri asioissa kuin meillä, emme pysty vetämään yhteistä köyttä ja kehittää toimintaa.

 

Toinen asia, mikä minua vaivaa oman liikkeen pyörittämisessä on riittävä panostus oman myymälän kehittämiseen ja potentiaalien hyödyntämiseen. Esimerkiksi markkinoinnissa ja toimintojen tehostamisessa ollaan jo jossain määrin jämähdetty paikalleen. Kovin montaa uutta markkinointi ideaa ei ole syksyn aikana tullut. Hyvä asia oli se, että lähdimme uudella innolla kehittämään Iiron kanssa myyntityön tehokkuuden huomattavasti ylöspäin kesän aikaisesta. Nyt myynnin osalta kyse on enää siitä, että pitäisi saada enemmän asiakkaita liikkeeseen. Tässä kohtaa olisi vain otettava tarvittava aika sille ja tehdä ne perusasiat kunnolla.

 

Edelleen Jyväskylän liikkeeseen astelee päivittäin uusia asiakkaita, paikallisia jotka kertovat etteivät ole koskaan kuulleetkaan kyseisestä myymälästä. Uskon siis asiakaspotentiaalin olevan vielä valtava ja olemme tavoittaneet siitä vain murto-osan. Seppälän alueella liikkuu päivittäin tuhansia ihmisiä, kun katsoo suurten marketien pihoja, niissä on satoja autoja parkissa. Liikkeemme sijaitsee kahden tällaisen jättimyymälän välissä parin sadan metrin etäisyydellä. Minua kiinnostaisi millä saisimme vaikka siitä asiakasvirrasta lohkaistua hyvän kokoisen osuuden käymään omassa liikkeessämme. Tämä menee jo vähän enemmän markkinoinnin puolelle, mutta ajatuksena kuitenkin se, että emme kehitä ja hyödynnä olemassa olevaa tällä hetkellä tarpeeksi. Enemmän energiaa menee tällä hetkellä uuden luomiseen Tampereella.

Välillä tuntuu siltä, että henkilöstöresurssit eivät riitä kaiken tekemiseen, mutta koska varaa palkata ulkopuolisia ei ainakaan vielä ole, olisi ehkä viisasta katsastaa sisäisten toimintojen nykytilaa ja lähteä niitä tehostamaan. Ehkä joitain asioita voidaankin tehdä vähemmillä resursseilla, kun niitä vähän tehostetaan tai ulkoistetaan. Tämän tehostamiskatsauksen jälkeen toivottu tulos olisi lisää kassavirtaa joka voisi sitten mahdollistaa sen ulkopuolisen työntekijänkin palkkaamisen.

 

Tärkeää olisi siis pystyä uudistamaan ja hyödyntämään olemassa olevaa sopivassa suhteessa. Kirjassa Kestävä uudistuminen siitä käytetään termiä ”kaksikätinen johtaminen”.

”Kaksikätisyyden periaate viittaa johtamisajatteluun, jossa uudistumisen ja olemassa olevan hyödyntäminen otetaan huomioon tasapainoisessa suhteessa. Jotta kaksikätisyyden periaatteella olisi vaikutusta, sen pitää toteutua monialaisesti: strategia-ajattelussa ja strategian tekemisessä, organisoinnissa ja organisaation kehittämisessä sekä henkilöjohtamisessa.”

 

Miten itse ajattelen, että tähän päästään edes pienillä konkreettisilla askelilla olisi se, että luodaan aikataulut sopivassa suhteessa kehittämisen ja olemassa olevan hyödyntämisen näkökulmasta. Esimerkiksi, kun mietitään viikko aikataulua, mitä tehdään liikkeessä ja mitä liikkeen ulkopuolella viikon aikana, pitäisi jakautua aika tasan ne asiat, mitä tehdään koko organisaation eteen ja Tampereen uusien asioiden johtamisen eteen, kuin myös oman myymälän olemassa olevien järjestelmien kehittämiseen, johtamiseen ja tehostamiseen.

En oikein näe siitä olevan hyötyä, jos keskitymme liikaa strategisointiin ja unohdamme oleellisen tekemisen. Näitä juttuja on hyvä miettiä välillä ja ohjata toimintaa oikeaan suuntaan ettei karata hakoteille, mutta aikataulutus olisi tähänkin hyvä, ylipäätään istua alas miettimään vaikka parin kuukauden välein, ollaanko menty oikeaan suuntaan ja mihin asioihin aikaa on sinä aikana käytetty.

 

Omalla kohdallani se on jo hienoa huomata, että ymmärrän joka päivä enemmän tästä suuremmasta kuvasta, mitä tässä ollaan tekemässä ja mitä voitaisiin olla tekemässä ja miksi. Ollaan alettu havaita syy- seuraus suhteita miksi mitäkin tapahtuu, niin ennakointi on nykyään helpompaa. Ehkä siitä on apua tulevaisuudenkin johtamishaasteisiin.

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!