Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kiitorata

Kirjoitettu 14.12.18
Esseen kirjoittaja: Emilia Niemi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kiitorata
Kirjan kirjoittaja: Lauri Järvilehto
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin kirjan nimeltä Kiitorata Lauri Järvilehdolta.

Tämä kirja pohjautuu start upeihin, niiden vaikeuksiin ja onnistumisiin. Start up on nuori kasvuhakuinne yritys, joka kehittää tuotetta tai palvelua ilman vielä suurempia voittoja. Tavoitteena yrityksellä siis hurja kasvu.

Start upit on myös yhteiskunnassamme vaikuttava asia, sillä uusia ratkaisuja tarvitaan jatkuvasti ja yleensä nämä yritykset ovat juuri niitä, jotka niitä tuottavat. Pystymme vaikuttamaan teoillamme ja ostokäyttäytymisellä suuresti yhteiskuntaan ja millaisia palveluita/tuotteita tänne haluamme.

Nämä  nuoret kasvuhakuiset yritykset ovatkin nyt nousussa vielä enemmän kuin ennen. Tähän on vaikuttanut varmasti myös teknologian nousu.

Jos mietimme yrityksiä Google, Uber, AirBnB, ja Facebook, ei näistä yksikään ollut olemassa 20 vuotta sitten. Tällä hetkellä taas nämä yritykset ovat ne kaikista vaikuttavimmat ja suurimmat yritykset maailmalla. Näissä voidaan myös huomata nouseva alustalous, Uber ei omista yhtäkään taksia eikä Airbnb hotelleja tai asuntoja. Nämä palvelut ovat varmasi vasta alkua digitalisaation myötä. Suomessa voidaan nähdä suurin ravintolaruokien myyjä Wolt, joka ei itse omista yhtäkään ravintolaa. Päätuote näillä yrityksillä on digitaalinen alusta, joka yhdistää palveluntarjoajat, tuottajat ja asiakkaat. Suomessa alustalous on vielä todella pientä verrattuna lätäkön toiselle puolelle. Mielestäni jokainen yritys voisi pohtia oman strategian kautta, miten hyödyntää tätä uutta alustaloutta. On mentävä aallon harjalla ja mielellään hyvissä ajoin ennen muita, eikö niin?

Jos mietimme maailmaa ja sen muuttumista, ovat start upit suuressa roolissa sen suhteen. Maailma kehittyy, mutta Järvilehdon mukaan perusasiat muuttuvat kuitenkin hitaasti. Moni tulevaisuuden tutkija on sanonut, että 40 prosenttia ammateista tulee katoamaan ja robotit korvaavat ihmisten töitä. Tarvitsemme niitä, jotka jatkuvasti kehittämällä kokeilevat uusia konsepteja, joista syntyy uusia aloja ja ammatteja jotka työllistävät taas lisää porukkaa. Robotit tulevat korvaamaan luultavasti kaiken työn, jossa automisointi on mahdollista.

Start up on joukko kokeiluita, ennen kuin yrityksen kiitorata loppuu. Kiitoradalla tarkoitetaan aikaväliä, jolloin yrityksellä on varaa toimia ennen kuin varat loppuvat. Eli käytännössä yrityksen elinaika. Joukosta kokeiluja syntyy joko yritys, tai sitten ei. Tästä syystä start up ei varsinaisesti ole vielä yritys. Yleensä start up muodostuu pienestä porukasta, sillä henkilöstön kasvu vain aiheuttaa virheitä. Räjähdyskasvu tehdään pienellä porukalla.

Millaisia henkilöitä start upissa pitäisi sitten olla?

-Talousosaaja

-Teknologian suunnittelu vastaava

-Henkilöstöosaaja

-Markkinointiosaaja

Tämä ei tarkoita, että yrityksessä pitäisi olla näin monta henkilöä, vaan yksi henkilö voi hallita monia asioita.

Start upin rahoitus voi tulla erilaisilta sijoittajilta tai pankilta. Kumpi sitten olisi fiksumpi? Sijoittajat ovat yrityksen kalleimpaa velkaa, sillä monesti heillä on esimerkiksi 10 prosenttia liikevaihdosta vastineeksi 100 000 eurosta. Tässä koko taloudellinen riski on aikalailla sijoittajalla, ei niinkään yrityksellä. Jos yritys tekee liikevaihtoa miljoona euroa, on 10 prosenttia siitä aika paljon. Kun taas pankista ottama laina on pienempi prosentti. Pankkilainassa riski on kuitenkin yrittäjällä itsellään. Kaikki velka mikä jää, jää yrittäjälle itselleen jos kaikki ei menekään ihan putkeen.

Seuraava huippuyritys ei tule olemaan mikään kopio jo olemassa olevasta yrityksestä, vaan se on jotain uutta jota ei osata vielä edes odottaa. Jos mietitään esimerkiksi AirBnB:tä, eipä sitäkään osattu odottaa 20 vuotta sitten. On etsittävä uusia ratkaisuja ja mietittävä mikä voisi olla se tulevaisuuden juttu. Jotkut osuvat oikeaan, jotkut eivät. Uskon, että tässä on taas hyvä muistaa ottaa asiakas prosessiin mukaan, vaikka asiakas ei tietäisikään mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

Jossain vaiheessa start uppia iskee kuolemanlaakso. Asiat ei rullaa eteenpäin ja yritys pyörii paikallaan. Start upeille aika on todellakin rahaa, sillä ei kenelläkään riitä varat kehittämään uusia kokeiluja pitkän aikaa. Siispä täytyy vain puskea eteenpäin, ja muistaa olla rohkea, mutta ei kuitenkaan uhkapeluri!

Olennaista on miten epäonnistumista hyödynnetään menestymiseen. Harva start up menestyy heti epäonnistumatta. Nämä kuitenkin ovat niitä kulmakiviä, missä yritys kehittyy ja löytää uusia ja parempia ratkaisuja. Kysymys kuuluukin; luovutatko vai otatko opiksesi?

Start up yritystarinoihin liittyy kuitenkin myös negativiisia puolia. Niistä harvemmin vain puhutaan julkisesti. Yrityksen perustaminen ja suuri kasvuhakuisuus ei ole mitään helppoa kauraa. Silloin, ei työtunteja lasketa eikä elämässä välttämättä muuta pyöri yhtä aikaa. Lähes jokainen start upin parissa työskennellyt on kärsinyt masennuksesta, ahdistuksesta tai burn outista. Ei tämä ole ihmekään kun yrityksessä voi olla kiinni satoja tuhansia euroja, ilman takuuta siitä, että se onnistuu.

Esimerkkinä Rovio teki 51 peliä, ennen kuin onnistui. Steve Jobs heitettiin omasta yrityksestään pihalle.

Ainoa teko miten ei epäonnistu on olla yrittämättä ollenkaan. Tottakai epäonnistumiset ottaa pattiin ja kuuluukin, mutta se turhautuminen kannattaa laittaa energiaksi uuden luomiseen kuin sen märehtimiseen. Onnistuessaan voi saada paljon hyvää.

Kun mietit omaa bisnesideaasi, valitse sellainen ala josta innostut. Tämähän on yhtä vaikea kysymys kun ylioppilasjuhlissa vieraat kysyvät; Mikä sinusta tulee isona? Mutta jos ala ei innosta, motivaatio loppuu jossain vaiheessa ja et jaksa puurtaa start upin kivistä tietä läpi.

Toisena juttuna ota huomioon millaisen tiimin tarvitset. Tiimi joka on motivoitunut, haluaa luoda jotain uutta ja sellainen kenen kanssa tulet toimeen. Lauri Järvilehto kertookin, että tiimin täytyy olla parempi kuin koko bisnesidean.

Kolmantena, tee merkityksekästä työtä.  Miten toimintasi voi tehdä hyvää toisille ihmisille?

Start upin neljä tärkeää asiaa mitä kannattaa listata:

  1. Visio: yrityksen unelma ja pitkäaikainen tavoite
  2. Missio: miksi yrityksesi on olemassa?
  3. Strategia: mitä tehdään? mitä ei tehdä?
  4. Taktiikka: miten tehdään?

Kun nämä neljä kohtaa on kunnossa, start upin sävelet alkavat olla jo melko selvät!

Mielestäni kirjassa oli hyviä pointteja start upin ylä- ja alamäistä. Epäonnistumisen tärkeydestä, ja merkityksekkäästä työstä olemmekin puhuneet viime aikoina tiimini kanssa. Kaikki ei merkitykselliset työt tulevat luultavasti kuolemaan lähi vuosikymmeninä, sillä robotit tulevat meidän tilalle. Tämä onkin mielenkiintoinen aihe, millaista on merkityksellinen työ? Jokaiselle se voi merkitä vähän erilaista, mutta ensimmäisenä itselle tulee mieleen toisten auttaminen. Se on sellainen asia, mitä haluan työltäni. Jos työn kuvalla ei ole merkitystä, onko järkeä tehdä koko työtä ollenkaan? Olen monesti miettinyt näitä tehtaassa toimivia hihnatyöläisiä, miten he jaksavat tehdä sitä päivästä toiseen. Aivan hullua.

Epäonnistuminen ei ole kivaa, mutta sitä tapahtuu elämässä paljon. Mitä enemmän teet asioita, sitä enemmän epäonnistut. Kun epäonnistut, maksimoit oppimisesi. Tämähän alkaa kuulostaa jo aika motivoivalta. Silti se vaatii tietynlaisen ympäristön, jotta voi epäonnistua. Voisin kuvitella esimerkiksi politiikkona oleminen ei varmaan suvaitse hirveästi epäonnistumisia.

Start up tarinat ovat mielestäni aina mielenkiintoisia kuulla, sillä arvostan heitä älyttömästi. On hienoa nähdä, kuin jollain on niin suuri palo johonkin. Ja sen energian kun saa puristettua oikeaan asiaan, syntyy hienoja tuloksia. Kirja oli mielestäni realistinen ja varmasti kertoo monen start up yrittäjien tarinaa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!