Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kiltit tytöt metsässä

Kirjoitettu 07.10.13
Esseen kirjoittaja: Maiju Schreck
Kirjapisteet: 3
Kirja: Kiltti tyttö ei pääse pomoksi
Kirjan kirjoittaja: Lois P. Frankel
Kategoriat: Yleinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Nappasin ekaksi Tiimiakatemian kirjakseni ihanan pinkki-valkeakantisen Lois P. Frankelin ”Kiltti tyttö ei pääse pomoksi”.

Luku kokemus aloitettiin sitten itsearviolla, millaisena tyyppinä itseäni pidän töissä. Yllätyksekseni sieltä vahvimmaksi piirteekseni tuli sitten reagointi. Lukeminen jatkui tyypillisiä naisten työelämässä tehtyjä virheitä selaillessa, ja rouva Frankelin ratkaisut sitten näihin virheisiin ja ongelmakohtiin. Esimerkki tapauksia kirjasessa oli 101 ja ehkä kaikkeen en voinut vielä samaistua, kun tuota työtannerta ei hirveästi ole vielä poljettu, eikä me tuolla jenkkilässä asuta, jossa kuitenin vähä eri meiningit. Mutta monissa jutuissa huomasin samat jutut miten on tullut käyttäydyttyä ja vissiin parantamisen varaa ois, jos tässä elämässä aatteli pärjätä. Jos Lois P. Frankeliin on uskomista, mut kyl nois oli monissa virheissä perää miksi tää maailma on miesten pyörittämä. Mut me naiset onneks pyöritetään miehiä niin peli ei oo ihan menetetty. 😉

Ajattelin kuitenkin verrata tätä Kiltin tytön virheitä meijän tiimiin, ja siihen miten sitä tuli oltua tuola metsässä, Forest and Backissa.

Miksi ei Rohkelikko voittanut Forest and Backia, vaan perkutan Puuskupuh vei voiton. Taas. Miten Lois P. Frankel olisi neuvonut meitä tässä tapauksessa?

Virhe 1. Pelihengen puute

Ja kavereitten kannustaminen. Heikkona hetkenä ylväs Rohkelikko ei jaksanut kannustaa tiimikaveriaan, johtunakko tuosta ylpeydestä vai siitä ettei tunnettu vielä tarpeeksi hyvin toisiamme. Tiimissämme on useampi Alfa-uros sekä -naaras, joten selvää komentoa ei tiimillemme tullut tuolloin, joka teki yhteistyöstä haastavaa.

Lois P. Frankel neuvoo:

Aloittakaa kaikki joku peliharrastus! Se auttaa teitä opettelemaan pelisääntöjä ja niiden nuodattamista. Sen lisäksi tehkää sitten ne säännöt joita kaikki myöskin noudattavat, se ei tarvitse olla yhden kokouksen tuloksena sinetöity 10 käskyä, vaan luettelo, jonne sääntöjä voi lisäillä sitä mukaan ku niille tulee tarvis.

 

Virhe 12. Vaikeneminen

Tiimisämme kun nyt on useampi kaveri jolla löytyy mielipiteitä, mutta he eivät ole koko tiimi. Kuinka saadaan koko porukka mukaan juttuun? Jos olisimme hyödyntäneet koko tiimin tietotaitoa olisimme varmasti voittaneet koko kisan. Kovaäänisin ei voi aina olla oikeassa, joten miten saataisiin kaikki tiimikaverit esittämään mielipiteensä jotta saataisiin erilaisia mielipiteitä asioihin? Miten sitten ollaan erimieltä asioista, kuitenkaan pahoittamatta kenekään mieltä?

Lois P. Frankel neuvoo:

Olkaa erimieltä olematta silti töykeitä! Kohdatkaa mielipide, esittäkää omanne ja perustelkaa muutamalla sanalla miksi tämä olisi näin parempi. Tältä se kuulostaisi: ”Jos ymmärsin oikein, olet sitä mieltä, että Munan kantamisessa pitäisi aloittaa Mari. Ehdotan että Atte olisi paljon parempi tähän, koska onhan hän vakaa kädeltään ja sianpäitäkin leikellyt”.  Uskaltautukaa esittämään (perusteltuja!) mielipiteitänne myöskin treeneissä nykyistä enemmän. Se on joka kerta entistä helpompaa.

 

Virhe 21. Liiallinen puhuminen omista asioista

Rouva Frankelin kanssa ollaan tästä osittain samaa mieltä. Omista asioista puhuminen ei niinkään ole ongelma, vaan että missä niistä puhuu. Rohkelikolla olisi ollut aikaa höpistä muita koko kävelymatkan ajan, eikä itse tehtäväpisteellä. Sama asia koskee treenejä, tiimiläisillä on aikaa vaihtaa kuulumisia 160 tuntia viikossa, kun treeihin menee se 8 tuntia yhteensä. Keskittymistä Rohkelikko! Mutta ollaan avoimia toisillemme.

Lois P. Frankel neuvoo:

Kun jokin seikka yksityiselämässäsi vaikuttaa työntekokykyysi, ole rehellinen, mutta kerro asiasta lyhyesti (oikeassa työympäristössä). Älä kuitenkaan vaikene yksityiselämästäsi täysin, sillä se voi kostautua. Se saa sinut vaikuttamaan salamyhkäiseltä tai epärehelliseltä. Yksityiselämän sopiva valoittaminen saa toiset näkemään inhimillisen puolesi ja lujittaa suhteita.

 

Virhe 53. Työskentely stereotyyppisessä roolissa tai ympäristössä

Rohkelikko metsässä: miehet pystyttävät puolijoukkue teltat ja naiset maalaavat kasvomaalilla. Onneksi naisten ei tarvinnut olla keittiössä.

Lois P. Frankel ei löytänyt ratkaisua tähän ongelmaan. Koittakaa välttää sukupuolten mukaista vastakkain asettelua.

 

Virhe 88. Uskominen muita enemmän kuin itseään

Kun Rohkelikko Forest and Backissä lähti patikoimaan, harvalla oli mitään käryä minne joukko suuntasi. Jossain vaiheessa huolestuttavan useilla alkoi hälytyskellot soimaan, ja suunnasta ei oltu aivan täysin varmoja. Tiimi kuitenkin seurasi yhtä, perille päästiin, mutta olisi sitä vähemmälläkin sinne päästy. Tätä en nyt kuitenkaan ihan virheeksi sanoisi, eikä mitään puupäitä tarvitse olla.

Lois P. Frankel neuvoo:

Ennen kuin oletat, että joku tietää sinua enemmän, esitä muutamia kysymyksiä selvittääksesi, miten asiantunteva hän on. Kun joku ei kuulosta tai tunnu sinusta oikealta, se ei luultavasti ole.

 

 

Itse valastuin näiltä kannoilta:

Lapsena ja nuorena opittu ”tyttömäinen käyttäytyminen” oli Lois P. Frankelin mielestä se pahin ongelma, miksi naiset eivät yleensä ole niin menestyneitä kuin miehet. Naisten pitäisi käyttäytyä niinkuin naiset eivätkä niinkuin tytöt. Tässä pari kohtaa siteerattuna kirjasta, joihin yritän kiinittää huomiota tulevaisuudessa.

Virhe 3. Puurtaminen

Anna itsellesi lupa ”haaskata” vähän aikaa. Jos et käytä 5% työajastasi suhteiden vaalimiseen, teet jotain väärin. Päätä päivän aluksi, montako tuntia teet työtä ja mitä haluat saada sinä päivänä aikaan. Jos ajattelet nyt ”Minulla ei ole aikaa siihen”, teet taatusti liikaa töitä.

Virhe 16. Tarve olla pidetty

Luovu ajatuksesta, että kaikkien tulisi pitää sinusta kaiken aikaa. Kuuntele myös omia tarpeitasi eikä vain muiden.

Virhe 44. Täydellisyyden tavoittelu

Sinä olet ihminen etkä kone.

Virhe 50. Vaatimattomuus

”No eihän se mitään ollut”-lauseen poistaminen sanavarastosta. Opi sanomaan kiitos, kun joku kehuu työpanostasi.

Virhe 51. Tutuissa ympyröissä pysyminen

Tarjoudu tehtäviin, jotka pakottavat sinut kehittämään taitojasi tai hankkimaan aivan uusia taitoja. Jos olet halukas ottamaan epäonnistumisen riskin, ei ole itsekästä opetella työtä sitä tekemällä.

Virhe 58. Selittäminen

Lyhennä selityksiäsi puoleen. Kun olet sanonut asiasi, älä täydennä sitä kuin parilla perustelulla.

Virhe 67. Tunnepohjaisen kielen käyttö

Aloita lause selkeästi: Minun mielestäni, Ehdotan, Aion, Haluan, Minusta tuntuu. Älä jätä tunnepohjaista kieltä kuitenkaan kokonaan pois.

Virhe 101. Itkeminen

Älä maalaa piruja seinille ja ajattele niin kielteisesti, että se laukaisee itkun. Tälle asialle ei nyt maha mitään, mutta harjoitellaan ettei itketytä.


 

 

Kirjassa oli siis paljon hyviä pointteja, mutta aika paljon ilmaa välissä. Amerikkalaiset esimerkkitapaukset tylsiä suomalaiselle. Teos on selvästi suunattu urallaan jo edenneelle naiselle, ei näin alkutaipaleilla olevalle ollut hirveästi samaistumisen varaa.

Mutta näköjään todistettu on että 101 tapaa on hävitä miehelle tulevan urani aikana. En kyllä usko että näin pääsee käymään, onhan nyt tääkin kirja luettu!


 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!