Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kirje Jamkin päättäjille

Kirjoitettu 10.11.14
Esseen kirjoittaja: John Blåfield
Kirjapisteet: 2
Kirja: Miten saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa
Kirjan kirjoittaja: Dale Carnegien
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.3. Yhteisöllisyyden kehittämisen työkalut, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Arvon Jamkin johtoryhmä, Jussi Halttunen, Heikki Malinen, Asta Wahlgrén, Mikko R. Salminen, Pertti Malkki, Ulla Mutka, Pasi Raiskinmäki ja Pekka Jääskö.  Olen yksi teidän opiskelijoistanne ja olen ylpeä siitä että saan olla osana Jamkia ja Tiimiakatemiaa, edistämässä kansainvälistymistä ja yrittäjyyttä. Olen huolestunut siitä että Jamkin opiskelijoiden toimesta tapahtuva rekrytointi kokee kovan kolahduksen mikäli Tiimiakatemiaa koskevat päätökset viedään eteenpäin. Olen ymmärtänyt että ensi vuonna Tiimiakatemialle ei voi enään hakea suoraan yhteishaussa. Haluamme Tiimiakatemialle innokkaita tyyppejä, siksi teemme aktiivisesti rekrytointia ympäri suomea lukioissa ja ammatikouluissa ja kerromme Tiimiakatemiasta ja Jamkista. Mikäli opiskelijoiden pitäisi ensin hakea liiketalouden linjalle ja sitten vasta Tiimiakatemialle, ei meidän olisi enää järkevää hajauttaa rekrytointia ympäri Suomea, kun voisimme tehostaa rekrytoinnin uuteen kohderyhmään, eli jo Jamkin sisällä oleviin opiskelijoihin. Näin ollen Jamkki menettäisi ison määrän näkyvyyttä ympäri Suomea lukioissa ja ammattikouluissa.

Niinkuin sanoin olen ylpeä siitä että olen osa Jamkia, koska Jamk edistää yrittäjyyttä. Tamkkin ProAkatemiaa valmistuneista opiskelijoista 25% jatkaa yrittäjinä, kun taas Jamkin Tiimiakatemialla vastaava luku on 37%. ProAkatemian ainoa merkittävä ero on se että Proakatemialla käydään aluksi yksi vuosi perusopintoja. Liikevaihtoakin voidaan verrata ylpeydellä Proakatemian kanssa. Tiimiakatemialla on vain puolet enemmän opiskelijoita kuin Proakatemialla, silti Tiimiakatemian opiskelijoiden vuoden 2013 liikevaihto (1 600 000€) on kolminkertainen  verrattuna Proakatemian opiskelijoiden tuottamaan liikevaihtoon (530 000€). Mielestäni nämä faktat todistavat että 3,5 vuotta kestävä Tiimiakatemia on parempi kuin 2,5 vuotta kestävä Tiimiakatemia.

Mikäli kuitenkin päätätte toisin, toivoisin että johtajistosta tultaisiin henkilökohtaisesti kertomaan Tiimiakatemian opiskelijoille syyt, miksi käytäntöjä muutetaan?

Kansainvälisyyden osalta Tiimiakatemialla menee ihan hyvin, mutta ei niin hyvin kuin muulla Jamkilla. Me opiskelijat teemme jonkun verran kansainvälisiä projekteja omatoimisesti ilman Jamkin rahoitusta ja vierailemme muissa maailman Tiimiakatemioissa. Tiimiakatemian toimintaa voisi kuitenkin kehittää huomattavasti, esimerkiksi opetusviennin saralla. Mielestäni Tiimiakatemialle voisi perustaa kansainvälisen tiimin, joka koostuisi ulkomaalaisista ja ulkomaalaistaustaisista opiskelijoista. Maailmalla korkeaa arvostusta nauttivassa tiimioppimisen koulussa Kaospilotsissa Tanskassa, tiimit muodostuvat useista eri kansallisuuksista. Uskoisin että kyseinen olisi mahdollista myös Suomessakin. Jamkilla on hyvät kansainväliset verkostot tukemaan Englanninkielistä tiimiä ja Suomessakin toimii lukuisia kansainvälisiä yrityksiä, joiden kanssa voi tehdä liiketoimintaa englanniksi. Myös Tiimiakatemialaiset hyötyisivät päivittäisellä englanninkielen altistumisella.

Ystävällisin Terveisin

John Blåfield
Tiimiyrittäjä
Jamkin opiskelija
0445555455
john(at)ideainto.fi

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

1 kommentti to “Kirje Jamkin päättäjille”

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!