Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kohti muutosta

Kirjoitettu 16.10.13
Esseen kirjoittaja: Ida-Sofia Katajarinne
Kirjapisteet: 1
Kirja: Jäävuoremme sulaa
Kirjan kirjoittaja: John Kotter, Holger Rathgeber
Kategoriat: Yleinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sadut ovat opettaneet meitä jo ikuisuuksien ajan, eikä niiden teho ole hiipunut. Saduissa vakavakin asia pystytään naamioida helposti ymmärrettäväksi, eikä niistä tarvitse silloin puhua suoraan. Lapsena satujen opettavaisuutta ei aina ihan ymmärtänyt tietoisesti, mutta nyt vanhempana niistä huomaa vaikka mitä opettavaisia viestejä. Tämän vuoksi John Kotterin ja Holger Rathgeberin kirjoittama Jäävuoremme sulaa, oli äärimmäisen helppolukuinen. Sadussa kerrotaan pingiivini yhteisöstä, jossa yksi joukon jäsen Fred huomaa, että heidän jäävuorensa on sulamassa. Helppoa ei ole saada muut uskomaan muutoksen vakavuudesta, mutta kun Fred saa muutkin vakuutettua, alkaa yhdessä toimiminen pienistä hidastavista tekijöistä huolimatta.

Oli muutos mikä tahansa, se ei varsinkaan isoissa joukoissa tapahdu useinkaan helposti ja nopeasti. Ihmiset ovat usein tuudittautuneet rauhalliseen elämäänsä vaikka pinnan alta voi löytyä suurikin muutos, jota ei vain vielä ole huomattu. Kun  joku taas huomaa sen, syntyy usein aluksi vastustusta. Asiat ovat olleet jo pitkään hyvin, joten miksi ne muuttuisivat. Myös pelko muutoksen hallitsemattomuudesta, vaikuttaa siihen etteivät ihmiset pysty aina suhtautumaan positiivisesti muutokseen, löytyi sille vaikka kuinka paljon todisteita. Muutoksisssa jokin yksi henkilö tai pieni ryhmä tuo usein asian esille ja aluksi on vaikeaa saada muut uskomaan, mutta kun uskoo omaan asiaansa ja vie sitä eteenpäin vähitellen muutkin alkavat uskoa.

Koska muutos saattaa joskus pelottaa ja aiheuttaa epäilyksiä, syntyy sille myös vastustajia. On ihan ymmärrettävää etteivät kaikki pysty olemaan samaa mieltä, mutta silloinkun se alkaa haitata taikka hidastaa ryhmän toimintaa siitä tulee ongelma. Yksi vastarannankiiski voi hyvin saada puolelleen epävarmoja henkilöitä omalla puheellaan. Tämän vuoksi vastustelijat tulee ottaa huomioon, eikä vaan sysätä syrjään. Joskus asiasta puhuminen toimii ja auttaa epäilijää ymmärtämään muutosta, kun taas joskus toisen mieltä ei pysty yksinkertaisesti muuttamaan. Mitä isommasta asiasta on kyse, sitä enemmän vastustajia ja epäilijöitä se saa varsinkin aluksi. Koska tiimin sisältä löytyy erilaisia mielipiteitä on haaste siinä, että miten saadaan koko tiimi toimimaan kohti yhteistä päämäärää.

Miksi muutokset ovat niin vaikeita joskus? Tiimiin mahtuu useita erilaisia ihmisiä, suurempaan joukkoon aina vielä enemmän. Erilaisuus ei ole kuitenkaan pahasta vaan enemminkin rikkaus tiimille, kun siltä löytyy yhteinen tavoite. Ilman yhteistä visiota  ja tavoitetta voi erilaiset ihmiset tiimissä hidastaa työntekoa, kun jokainen pelaa omalla tavallaan. Miten pallopelitkään toimisi jos jokainen pelaaja pelaisi ilman sääntöjä ja joukkueen luomaa hyökkäyssuunnitelmaa. Homma hajoaisi käsiin. Yhteinen tavoite taas saa tiimin jäsenet pelaamaan yhdessä erilaisuuksista huolimatta. Aloimme viime viikolla treeneissä miettimään meidän tiimimme tiimisopimusta. Kirjan luettua alan ymmärtämään miksi se on niin tärkeä. Nyt näin vasta alkumetreillä, kaikki on vasta tutustumassa toisiinsa, eikä ketään uskalla vielä varmasti toimia täysin oman mielensä mukaan. Mutta miten tilanne voi muuttua kuukauden päästä kun porukka alkaa tuntea toisensa jo paremmin. Tekemiseltä voi kadota suunta ja kaikki alkavat tehdä töitä oman mielensä mukaan. Tämän vuoksi tiimisopimus iskoistettuna kaikkien mieleen parantaa ja selkeyttää varmasti yhteistä toimintaa.

Kirja sai minut pohtimaan tiimin toimimista muutostilanteissa ja tiimidynamiikkaa muutenkin. Sinsänsä mitään täysin uutta ja mullistavaa en oppinut, mutta nyt asiat ovat paljon paremmin tietoisesti mielessä ja pystyn kirjan oppeja käsittelemään paremmin todellisuudessa työskennellessäni tiimin kanssa. Loppuun tiivistän oppimani yhteen virkkeeseen: Muutos on harvoin helppo isossa porukassa, suurena haasteena on saada kaikki toimimaan kohti yhteistä tavoitetta, sen jälkeen itse muutoksen toteuttaminen onnistuu helpommin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!