Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kokeilkaamme tarinoita

Kirjoitettu 11.09.15
Esseen kirjoittaja: Pasi Suojala
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tuotteistajan taskuraamattu
Kirjan kirjoittaja: Antti Apunen ja Jari Parantainen
Kategoriat: 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 6. Markkinointi, 6.2. Myynnin ja markkinointiviestinnän taidot ja työkalut, 6.3. Brandi ja mielikuvien kehittämisen työkalut, 8.4. Ihmisen tulevaisuus

Kokeilkaamme tarinoita, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Tuotteistajan taskuraamattu

Antti Apunen ja Jari Parantainen

Kirja oli hyvä. Ikävä kyllä se ei poista sitä tosiasiaa, että kirja oli sisällöltään lähes identtinen Guru markkinointi kirjan kanssa. Kun on kerran napannut opit taskuun Guru markkinointi opuksesta tulee tämä kirja korkeintaan hyvänä kertauksena. Ala-asteen opettajallani oli tapana sanoa, että kertaus on opintojen äiti. Tottahan se on, sillä tällä kertaa kirjasta kolahti sen viimeinen luku joka oli otsikoitu; ”Ryhdy satusedäksi.” Luin kirjan Tiimiakatemian brand managerin näkökulmasta ja hoksasin yhden hyvän jutun. Tuosta hyvästä jutusta aion nyt kirjoittaa.

 

Tiimiakatemia lienee puutteellinen

Saimme muutama päivä sitten Tiimiakatemiana hieman lokaa niskaan. Se synnytti sosiaalisessa mediassa suhteellisen suuren pöhinän ja herätti tunteita! Moni on asettautunut puolustamaan Tiimiakatemiaa ja sen käyttämiä oppimismetodeja. Ennen kaikkea meitä arvosteltiin puutteellisesta liikeosaamisesta. Myös kirjanpito taitojamme kyseenalaistettiin. Arvostelijat osuvat naulankantaan. Meidän vahvuutemme ei ole kirjanpito, tosin meidän koulutuslinjamme ei tietääkseni ole taloushallinto. Joka tapauksessa erilaiset lausunnot synnyttivät myrskyn vesilasiimme melko nopeasti. Monet meistä Tiimiakatemialaisista ovat mielensä pahoittajia ja sen lisäksi olemme melkein aina oikeassa. Moni meistä otti kantaa kirjoittaen blogeja, twiittejä tai tilapäivityksiä tunteen vallassa. Osa oli sitä mieltä, että nyt on aika laittaa faktat tiskiin, sillä arvostelijat eivät tiedä miten kovia bisneksen pyörittäjiä me olemme. Osa loukkaantui ja loppuja nauratti.

Täytyy muistaa, että arvostelijat katsovat omasta kulmastaan ja huomaavat puutteita. Onhan jokaisen rehellisesti myönnettävä, että kaikissa kouluissa ja opintolinjoissa on puutteita niin meilläkin. Haluan silti muistuttaa siitä, että meillä on myös vahvuutemme. Aitous on päivän sana ja sitä minä ainakin haluan edustaa. Heikkouksien piilottaminen on vanhan koulukunnan markkinointityyppien juttuja. Aloin kelailla asiaa ja tulin siihen tulokseen, että Tiimiakatemian kovin juttu on me tyypit, me tiimiakatemialaiset. Jokainen on erilainen mutta niin samanlainen. Jokainen on hyvä jossain asiassa ja auttamattoman surkea jossain toisessa asiassa. Emme suinkaan osaa kaikki samoja asioita tai ole kaikki hyviä jossakin, mutta kyllä meitä ainakin yhdistää kova asenne ja halu oppia.

 

Tiimiakatemia on täynnä tarinoita

Parantaisen ja Apusen mukaan hyvät tarinat hakkaavat faktat 100-0. Faktat ovat tärkeitä mutta ne parhaimmillaan imevät hyvästä tarinasta kaiken elinvoiman. Meillä on tiimiakatemialla tosi hyviä tarinoita. Meillä on upeita persoonia, loistavia yrittäjiä ja kiinnostavia firmoja. Pohdin, että olisi aika tehdä tarinoita. Puhumme talossa paljon tarinan voimasta ja tutkimme tarinoita. Mielestäni on aika viedä homma seuraavalle tasolle, nimittäin kokeiluksi.

Istuimme brändiorkesterin kanssa alas ja päätimme kuvata videoita. Haluamme tehdä tarinoita tyypeistä jotka ovat jollain tavalla mukana tiimiakatemiassa. Henkilökuva lienee oikea termi sille mitä olemme tekemässä. Kuvaamme useita tarinoita joita voimme sitten jakaa pitkin vuotta eri kanavissamme. Tuotamme siis samalla sisältöä jota Tiimiakatemia voi hyödyntää nyt ja tulevaisuudessa.

En halua vähätellä faktojen tärkeyttä. Aiomme henkilökuvien kautta tuoda esille myös faktoja Tiimiakatemiasta. Kun ne on sisällä jonkun persoonan tarinassa ne saavat uskottavuutta ja ne on helppo yhdistää konkreettiseen henkilöön tai tiimiin.

Arvosteluja ei tarvitse lyödä vastapalloon eikä meidän tarvitse faktojen avulla lyödä luuta kurkkuun kaikille jotka kehtaavat kyseenalaistaa meidät. Voimme pelata omilla vahvuuksilla ja tarinoida ne ihmisten tietoon.

Jos haluat olla mukana tarinassa, pistä viestiä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!