Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kokemus

Kirjoitettu 26.05.14
Esseen kirjoittaja: Maiju Kuitunen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kasvunvara
Kirjan kirjoittaja: Kirsti Manninen ja Outi Ugas
Kategoriat: 1. Oppiminen, 6. Markkinointi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Torstaina 1.5.2014 klo 02.00 pärähti käyntii minun, Tiian ja Jaanan reilimatka kohti Unkaria. Meidän matkareitti meni seuraavasti: 1.5-3.5 Tukholma, 3.5-5.5 Berliini, 6.5-7.5 ja 9.5-10.5 Budapest, 7.5-9.5 Balaton järvi. Vierailimme matkan aikana Ruotsissa Chokladfabrikenilla, Svenskt Sunsilla ja Unkarissa taideyliopistolla. Haluan paneutua paremmin Svenskt Snusiin Kasvunvara kirjan kokemuskartan avulla.

Alla on siis kokemuskartta, jonka olen täyttänyt omien kokemusten ja tuntemusten perusteella, kun olimme käymässä Svenskt Snusilla.

Kokemuskartta

 

Minulla oli suoraan sanottuna aika kämäiset mielikuvat Svenskt Snusista aluksi. Kaikenlisäksi luulin, että olimme menossa jonnekkin tehtaalle. Kuvittelin paikan perus tehdasmaiseksi paikaksi, jossa on hieman örmyä porukkaa. Hämmästys oli kuitenkin suuri kun astuimme paikan sisälle!

Kun ovesta astui sisään oli edessä nuuskan valmistusaineet; vesi, tupakanlehdet ja suola. Loin tarkemman katsauksen näkyvillä oleviin tiloihin ja minun täytyi todeta, että tämähän näyttää kivalta! Emme siis olekkaan missään tehtaasssa, vaan aivan jossain muualla, mutta missä?

Tämän jälkeen silmiini osui eripuolilla seiniä olevat profiloidut nuuskan käyttäjät. Näihin en kerennyt vielä tutustua, sillä meidät otettiin vastaan hieman peremmällä. Ja kappas, olimmekin kahvilassa! Saimme valita omat kupposet kuumaa tai kylmää juotavaa, jonka jälkeen meidät ohjattiin kahvilan takana sijaitseviin tiloihin. Yllätyin taas. Silmäni huomasivat pöydillä komeat konvehtitarjoilut. Voi jehna sentään!

Alku esityksen jälkeeen, pääsimme kiertelemään tiloja tarkemmin. Nuuskimme ja koskettelimme nuuskan valmistusaineita ja loimme tarkempaa katsausta seinillä oleviin profiileihin. Oli hienoa nähdä, kuinka he olivat tehneet töitä tutkiakseen nuuskankäyttäjien taustoja ja sitä kautta rakentaneet paikan palvelut.

Kahvilaa pitivät nuuskan asiantuntijat. He osaavat suositella nuuskaan sopivaa kahvia ja konvehteja ja tietävät tottakai kaiken nuuskista. Paikan mielenkiintoisin yllätys oli kuitenkin oman makunuuskan miksaustiski. Se oli huikea ja näytti houkuttelevalta!

 

Miksauspiste

Täytyy kyllä todeta, että paikka oli ylitti odotukset aivan kympillä! He olivat ottaneet paikassaan huomioon niin hyvin asiakkaan kokonaisvaltaisen kokemuksen. Tapaamisen jälkeen, itselleni jäi hyvä mieli ja paljon ideoita omiin projekteihin.

 

Alla on pienet riipaisut muista käynneistä:

Chokladfabriken. Paikkaa pyörittää mukava Martin ex-vaimonsa kanssa. He olivat luoneet kahvila impeuriumin suklaan ympärille. Heiltä löytyy palveluja niin kahvilasta aina kursseille asti. Heillä on tällä hetkellä kolme liikettä ja neljäs suunnitteilla. Martin kertoi meille paljon viisauksia ja yksi niistä meni näin: Älä koskaan luovuta haluamasi asian eteen, vaikka välillä kaikki tuntuu kaatuvan niskaan. Herkullinen paikka, suosittelen!

 

Taideyliopisto Budapest. Itse rakennus oli todella mielenkiintoinen! Ja oppaammekin oli oikein mukava nuori nainen. Paikan rehtori puolestaan tuntui olevan lopen kyllästynyt. Heillä on huikeita bisnes mahdollisuuksia hyödyntämättä!

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!