Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Koneen Ruhtinas

Kirjoitettu 25.01.14
Esseen kirjoittaja: K M
Kirjapisteet: 3
Kirja: Koneen ruhtinas - Pekka Herlinin elämä
Kirjan kirjoittaja: John Simon
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirjan kirjoittaja ja Kone Oy:n työntekijä John Simon on haastatellut Herlinin perheenjäseniä laajasti läpi kirjan. Eräs Herlinissä näkyvä hyvän johtajan ominaisuus tulee esille Pekka Herlinin tyttären Ilonan ihmetyksen kautta. Ilona oli huomauttanut isälleen kerran siitä kuinka hän istuu päivät joutilaan oloisena. Herlin oli vastannut ihmettelyyn: ”’Johtajalla pitää olla niin löydä aikataulu, että kun tulee jokin yllättävä ongelmatilanne, tällä on aikaa paneutua siihen”’. Itse ehkä käyttäisin tuon löysän ajan työntekijöiden kanssa, mutta Herlin on oikeassa. Johtajalla täytyy olla aikaa. Haastavinta itselleni tiimiliiderinä on antaa itselleni aikaa tehdä työni hyvin. Tuomitsen itseni usein laiskaksi, jos en tee mitään ja keksin huomaamattani hommaa. Johtajalla täytyy olla aikaa.

 

Astuessaan Koneen johtoon Pekka Herlinille oli selvää, että seuraava peliliike oli kasvaa ostamalla kilpailijoita osaksi Konetta tai tulla jonkin suuremman hissifirman ostamaksi. Ulkoapäin voi vain ihailla sitä kuinka vahva visio Herlinillä oli kaikkien päätöstensä suhteen. Aivan kuin hän olisi koko uransa ajan tiennyt mitä tulee tapahtumaan seuraavaksi. Kari Myyrinmaa purjehti kilpaa Herlinin kanssa. John Simonin on lainannut kirjassaan Ilpo Kauhasta, joka kertoo kirjassaan Myyrinmaan kuvauksen Herlinin kahdesta ominaisuudesta: ”Ensiksi Pekka Herlin oli karismaattinen johtaja, joka sai jokaisen tekemään enemmän kuin mihin nämä normaalisti kykenivät. Toiseksi hänellä oli täysin virheetön taktinen näkemys kilpailun kulusta: hän ei mennyt sekuntiakaan väärään suuntaan.”

 

Ehkä täytyy myöntää, että joillain johtajilla on kyky nähdä suuri kuva ennen muita. Heillä on aina varma visio mielessään. Toisaalta Herlin oli myös todella viisas mies. Osan tästä viisaudesta hän on varmasti saanut syntyessään, mutta Simonin mukaan Herlin oli myös ahkera lukemaan. Uskon, että hänellä oli niin kattava yleissivistys, että se helpotti päätösten tekemistä Koneen johdossa.

 

John Simon kertoo Pekka Herlinin toistaneen usein lainausta Lewis Carrollin kirjoittamasta kirjasta ”Liisan seikkailut pelimaailmassa”: ”’On juostava mielettömän kovaa, jotta pysyisi siinä missä on’”. Tämä oli Herlinin käyttämä perustelu kasvulle. Maailmahan ihailee Herliniä nimenomaan siitä syystä, että hän kasvatti Koneen pienestä hissifirmasta yhdeksi maailman suurimmista. Yritystoiminta on nimenomaan juoksemista. Hetki kun lopetat, jäät muista jälkeen. Jos asiat muuttuvat liian helpoksi se tarkoittaa sitä, että yritys ei kehity. Mietin usein miksi Innomolla on niin vaikeaa. Kun ratkaisemme yhden pulman, toinen odottaa jo ovella. Tosiasiassa minun pitäisi huolestua vasta kun asiat käyvät helpoksi. Viimeisenä vuonna ei nimittäin ole enää aikaa hengähtää.

 

Herlin oli työnarkomaani. Vaikka hänen työpäivänsä olivatkin rutiiniksi muodostuneita ja olisivat siten mahdollistaneet riittävän unen ja vapaa-ajan määrän, hänen työpäivän aikana nauttimansa alkoholi nollasi varmasti molemmista tulevan hyödyn. Ällistyttävää oli se, kuinka hyvin hän hoiti työtehtävänsä vaikka oli ilmeisesti valtaosan loppuelämästään joko humalassa tai krapulassa. Onkohan Herlinin näyttämä esimerkki alaisilleen ollut se, että johtajakaan ei voi olla täydellinen vai se, että mikään ei voi olla tekosyynä alisuorittamiseen töissä.

 

Pekka Herlin oli varmasti erikoinen esimies. Hän ei palkinnut työntekijöitään ikinä rahallisesti ja piti heidän palkkansa aina minimissä. Työntekijät tiesivät olla odottamatta palkan kasvua, mutta he viihtyivät Koneella ilmeisesti hyvin sillä se oli vakaa työpaikka. Johto piti samaa henkilöstöä mahdollisimman pitkään töissä ja yleensä uusiin rooleihin palkattiin ihmisiä Koneen henkilökunnasta. Pekka Herlin osasi arvostaa alaistensa ammattitaitoa ja Kone oli ympäristö, jossa työntekijöiden kehittymistä arvostettiin. Monet tutkimukset osoittavat, että jos rahaa on elämiseen tarvittava vähimmäismäärä, se ei motivoi. Pekka Herlin ilmeisesti uskoi tähän ja todisti sen käytännössä.

 

Riippuen täysin siitä kenen kertomusta kuuntelee, Pekka Herliniä on kuvailtu joko nöyräksi tai omahyväiseksi. Toisaalta se ei ole ihme, sillä hänen elämänsä oli muutenkin täynnä vastakohtia. Hän vaikuttaa olleen erittäin viisas mies. Usein kun viisauden yhdistää erikoiseen persoonaan, on tuloksena monta eri tulkintaa. Vaikka Herlin ei olikaan ollut nöyrä, hän pystyi myöntämään ettei ollut kaikessa paras. Tämä vuoksi hän palkkasikin ympärilleen johtotehtäviin itseään parempia ihmisiä. Hän ymmärsi sen, että hyvä johtaja ei yritä pitää kaikkia naruja omissa käsissään vaan hän jopa ulkoisti vastuuta muille. Harva ihminen pystyy sanomaan olevansa maailman paras, mutta usein harva pystyy myöskään myöntämään tarvitsevansa itseään parempia ihmisiä ympärilleen.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!