Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka ideat syntyvät

Kirjoitettu 24.05.13
Esseen kirjoittaja: Eemeli Oksanen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kuinka ideat syntyvät
Kirjan kirjoittaja: Jussi T. Koski & Saku Tuominen
Kategoriat: 7. Innovointi, 7.1. Luovan ajattelun työkalut, 7.5 Innovoinnin klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kuinka ideat syntyvät

”jos menette juomaan viinaa, nauttikaa. Älkää sotkeko siihen luovaa ajattelua tai muutakaan työntekoa.”
Luovan ajattelun käsikirja Kuinka ideat syntyvät. Kirjoittaneet Jussi T. Koski, Saku Tuominen ja Ilkka Kärkkäinen. Oiva opus varsinkin ku olen LÄNissä. Kirjassa oli paljon työkaluja innovointiin ja kuinka niitä ideoita tulisi kehitellä.LÄNissä olemme tehneet paljon erillaisia innovaation liittyviä asioita sekä luovuuteen. Luovuus on yksi suurimmassa arvossa LÄNissä. Samoin kuin kirja painottaa luovuuden tärkeyttä. Melkein voisi olla pakollinen kurssi kirja.

Teimme LÄNissä omat luovuus filosofiat. Joissa pohdimmie että milloin olemme luovimmillamme, mitä luovuus on ja mitä tarvitset ollaksesi luova? Vastasin filosofiaani kutakuinkin  näin luovuus ei katso aikaa eikä paikkaa ja olemme luovimmillamme asioiden parissa jossa meillä on eniten inhtohimoa. Kirjassa sanottiin että luodaksesi jotain uutta sinun täytyy olla asiantuntija. Olen kyllä samalla linjalla sillä et voi osata jotain asiaa ennen kuin olet perehtynyt asiaan rittävällä vakavuudella. Esimerkiksi luistin tehdaas suunnittelee uusia luistimia he tarvitsevat sellaisen tyypin joka on luistellut kovalla tasolla mutta omaa samalla suunnittelu taitoja.Easton on kyseinen luistin tehdas ja heidän uusi luistin Mako;n on suunnitellut entinen olympia tason pikaluistelija. Hän on ollut osana kehitystä ja tuonut uuden näkökulman myös tuotteeseen. Hän on omanut asiantuntijan tason.

Omat innovointi taidot ovat kasvaneet tässä puolen vuoden aikan kun olen ollut LÄNissä ja siitä on ollut apua. Varsinkin kun teemme synnytyksiä niin mikäli meidän ykkös ideanikkari ei ole paikalla pääsen ottamaan vastuuta. Itse en varsinaisesti sylje ideoita sateelta vaan ohjaan tai annan työkaluja muille kuinka he pääsevät käsiksi ideoinnin mailmaan. Annan heille työkalut jotta he voivat hio ideoita ja kehittää niistä parempia. Toki en jää vain sivusta katsojan rooliin vaan osallistun myös. Itselläni on kehttymistä aika paljon vielä ideoiden kehittämiseen mutta siihen pääsee vain kokemuksella ja tiedon hankinnalla. Ja se on asia mitä minun täytyy kehittää valtavasti. Tiedon janoa jotta saisin paljon uusia ajatuksia ja näkökulkmia. Siinä on seuraavalle puolelle vuodelle miisiota tankata tietoa päähän jotta innovoinnit sujuisivat helpommion.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!