Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka ideat syntyvät

Kirjoitettu 23.04.14
Esseen kirjoittaja: Anders Bertlin
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kuinka ideat syntyvät
Kirjan kirjoittaja: Jussi T. Koski & Saku Tuominen
Kategoriat: 7.1. Luovan ajattelun työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kuinka ideat syntyvät

Jussi T. Koski & Saku Tuominen

 

KIS -kirjasta sain taas uutta inspiraatiota! En ole koskaan pitänyt itseni luovana ihmisenä, mutta tämä kirja antoi uutta perspektiiviä luovuudelle. Eivät pelkästään taiteilijat ja muusikot ole luovia, vaan voit olla myös luova siinä mitä itse teet. Kun ei käytä aivoja, ne surkastuvat – sen takia on äärimmäisen tärkeää, että ihmisen miettii koko ajan uusia ideoita. Olen omalla kohdallani huomannut myös saman efektin. Syksyllä oli pää tyhjänä, nyt on niin paljon ideoita, että puoliakaan ei ehdi toteuttaa. Jääkiekkoturnaus on mielessä, se pitää varmaan laittaa syksyllä alulle ja loppukesälle tuli myös parilta tutulta bändiltä kyselyä, että etkö voisi järjestää pienimuotoiset musiikkifestarit. Sen lisäksi Samulin kanssa ollaan jo haettu liiketilaa syksyllä alkavaan Pop-up huonekalumyyntiin. Näiden lisäksi puhelimeen kertynyt jo kymmenenkunta ideaa, mitä voisi alkaa tehdä.

 

Eli ensimmäinen rappunen jo saavutettu, ei mitään ideaa (syksyllä) —-> ideoita (keväällä). Syksyn tavoite onkin, että ideat viedään käytäntöön ja myös tartutaan uusiin ideoihin. Jos ideoita ei uskalleta viedä käytäntöön, tapahtuu näin:

 

”On perusteltua todeta, että luovuudella ei ole mitään arvoa sinänsä, ja että merkittävää ovat ainoastaan luovuuden seurauksena syntyneet asiat.”

 

Itse en ole vielä niin huolissaan, että en ole saanut vietyä vielä moniakaan ideoita käytäntöön. Syksyllä olin aikamoisessa lukossa, joten kestää aikansa ennen kuin alkaa keksiä ideoita puhumattakaan niiden viemisestä käytäntöön. Kirjassa sanottiin, että voi kestää jopa kymmenen vuotta ennen kuin voi sanoa olevansa luova. Tässäkin on paljon kyse itseluottamuksesta ja siitä, että uskaltaa tarttua ideoihin. Sitä kohti tässä tehdään koko ajan töitä.

 

Kirjassa moneen kertaan muistutettiin, että ole oma itsesi. Minkälainen minä sitten olen? Olipa vaikea kysymys! Olen ennen kiinnittänyt liian paljon huomiota muihin, joten miettiminen kuka minä olen, on jäänyt pienempään rooliin. Tai sitten en ole uskaltanut kysyä tuota kysymystä. Tiimiakatemialla tulee kuitenkin hyvin esille kuka sinä olet, vahvuudet sekä heikkoudet. Ideoiden ja luovuuden suhteen olen tähän asti ollut se, joka ei ole uskaltanut tarttua haasteisiin, mutta tähän haluan muutoksen. Uskon, että ihminen voi muuttua, myös parempaan. Luovuudessa ei saa myöskään miettiä liian paljon ihmisiä tai antaa ihmisten pelotella sinua. Usko itseesi, usko ideaasi, näin sanoo kirja:

 

”Jokaisen nurkan takana on ihminen, joka kertoo miksi uusi idea ei ole mahdollinen. Hyväksy se, käytä sitä hyväksesi.”

 

Joka idea ei kaikkia miellytä, joten pitää kerätä sellainen projektiryhmä, jota se miellyttää. Lopuksi tämä kirja lyhykäisyydessään sekä treenivinkki jonka meinaan ottaa testiin. Tässä kirjan viisi pointtia.

 

Luova prosessi voidaan pelkistää seuraavasti:

 

  1. Määrittele ongelma
  2. Keksi ideoita
  3. Valitse paras
  4. Hio
  5. Toteuta

 

Lopuksi vielä hyvä vinkki seuraavaan synnytykseen treeneissä:

 

Hattutekniikka. Jokaiselle palaveriin osallistujalle varataan erilainen rooli (unohtakaa hatut). Henkilö esittää koko ideointipalaverin ajan tuota roolia, ja rooli tarjoaa hänelle mahdollisuuden esittää ajatuksia liioitellen ja sensuroimatta.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!