Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi?

Kirjoitettu 27.11.18
Esseen kirjoittaja: Oskari Kakko
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi?
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Luin Lehtosen kirjan, kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi ja se sai minut hieman pohtimaan minkälainen tiimiyrittäjä olen ja mikä on oman tiimimme tilanne tällä hetkellä. Ensinnäkin teoksen nimi, kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi, uskon että parhaiten kasvaa tiimiyrittäjäksi olemalla tiimiyrittäjä, tekemällä kaikki akatemialla sellaisella mentaliteetilla, että tästä voin oppia ja olen taas lähempänä tavoitettaan. Pidin ensimmäisenä päivänä ollutta belbinin tiimiroolitestiä aika lailla huuhaana. Kirjassa roolit olivat kuitenkin paljon selkeämmin avattu ja skeptisyydestäni huolimatta voin oikeastaan allekirjoittaa jokaisen kirjassa shaperin kohdalla olleen lauseen.

 

Mitä sitten minun itsessäni pitäisi kehittää, jotta kehittyisin paremmaksi tiimiyrittäjäksi? Ensimmäinen ja suurin asia on ammattimaisuus ja ammattilaisuus, mutta onneksi monikaan ei vielä odota 20-vuotiaan jannun olevan vielä mikään raudanluja ammattilainen. Ensiksi minun tulisi löytää se ns. ”oma juttuni” ja sen jälkeen alkaa lukemaan siihen liittyviä kirjoja ja sen jälkeen viedä sieltä oppimani käytäntöön erilaisissa projekteissa. Uskon kuitenkin akatemian olevan hyvä kasvualusta sillä käytännön kautta opittuasi olet valmiimpi työelämään, jos verrataan normaalin opiskelun kautta tulevaa henkilöä. Tämän lisäksi minun pitäisi opetella suuntaamaan energiat ja into paremmin oikeisiin asioihin, sillä välillä tai joskus aika useinkin tulee käytettyä energia todella epäolennaisiin asioihin. Myös iän tuomaa malttia tarvitaan vielä rutkasti lisää, sillä kaikkien ideoiden ei tarvitse olla omia ja aina ei tarvitse olla oikeassa. Osittain äskeiseen liittyen negatiiviseenkin palautteeseen voi oppia reagoimaan itsensä kannalta paremmin. Pitää oppia hyväksymään omat virheet, sillä niitä sattuu kaikille ja oikein suhtauduttuna niistä on paljon hyötyä tulevaisuudessa. Vaikka melkein kaikki kehitys kohteet paranevat ajan kanssa, uskon että saan selkeän etulyöntiaseman verrattuna toisiin ikäisiini siitä, että työskentelen päivittäin minua vanhempien henkilöiden kanssa ja opin sitä kautta valtavasti lisää ihmisenä ja tulevaisuuden ammattilaisena. Se toimii tällä hetkellä omana ”motivaatiopumppunani”, kunhan vaan muistan pitää tämän mielessäni.

 

Muutama sana vielä tiimistäni, dynasta. Onko dyna seuraava akatemian menestystarina vai täydellinen floppi? Mistä dyna on tehty? Se on tehty isoista egoista ja vahvoista mielipiteistä, todella suuresta itseluottamuksesta, hulluista unelmista ja tavoitteista sekä välillä todella vahvasta motivaatiosta. Mielestäni dyna omaa todella suuren potentiaalin, mutta samalla välillä tuntuu, että tilanne saattaa olla räjähdysherkkä. Keskitymme ainoastaan omaan tekemiseen ja se on mielestäni todella hyvä puoli. Uskon meillä olevan todella valoisa tulevaisuus, kunhan opimme tuntemaan toisemme paremmin ja toimimaan oikeasti tiiminä. Esimerkiksi se, että tiimissä on vahvoja persoonia voi olla aluksi ongelma, mutta siitä voi olla tiimillemme paljon etua jos osaamme sopia selkeästi kaikille oman paikkansa tiimissä. Pitää luoda järjestelmä jossa saamme tiimistämme mahdollisimman paljon irti. Uskon, että kun kaikki ovat pitäneet omat oppimissopimuksensa tiedämme toisistamme paljon enemmän ja se helpottaa selkeyttämään toimintaamme.

 

Kirjassa oli monia pieniä vinkkejä, joita käytäntöön viemällä voidaan kehittää tiimiä kohti huipputiimiä. Esimerkiksi hyvän ilmapiirin luominen treeneihin ja muihinkin tiimin yhteisiin juttuihin on todella tärkeässä osassa, jos haluamme tiiminä mennä pidemmälle. On myös opittava olemaan vähemmän tyrmäävä tiimiläisten ehdotuksille, vaikka ne vaatisivatkin hieman viilaamista. Sillä liian jyrkkä yleinen suhtautuminen voi tappaa tiimin luovuuden, jos kaikki eivät enää uskalla kertoa omia ajatuksiaan. Entinen jalkapallovalmentajani sanoi joskus enne peliä mielestäni hyvin ”Pitää olla nöyrä mutta ei nöyristellä ja pitää olla itsevarma, mutta ei ylimielinen”.  Tiimin on myös hyvä muistaa Wayne Gretzkyn legendaarinen lausahdus “You miss 100% of the shots you don’t take”.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!