Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi

Kirjoitettu 27.02.19
Esseen kirjoittaja: Riku Pulkkinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimiakatemia - Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.1. Oppimisen suuntaviivoja, 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut, 1.6. Oppimisen käsikirjat, 2.5. Yhteisöllisyyden klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kevätlukukausi on alkanut ja valitsin Lehtosen kirjan ”Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi”. Tämä kirja olisi ollut hyvä lukea heti jo Tiimiakatemian aloitettua, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tämä kirja olisi mielestäni hyvä olla osa Tiimiakatemian pääsykokeita esimerkiksi tehtävänä kirjoittaa essee tai haastattelun osa-aiheena. Kun lukee kirjan, saa tietää miten kaikki sai alkunsa ja miten asiat sitten etenivät. Kuvitetut päähenkilöt ovat aluksi pingviinejä, jotka heitetään jääkylmään veteen, mutta kehittymisen ja ajan kulun myötä kehitymme hylkeiksi ja lopulta (toivottavasti) mahtaviksi jääkarhuiksi. kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi, antaa ajatuksen tiimiakatemiassa alkuvaikeuksien ylittämiseen ja luo pohjan koko akatemian ajalle. Parhaiten toki kasvaa hyväksi tiimiyrittäjäksi olemalla tiimiyrittäjä, tekemällä kaikki akatemialla tietyssä tasapainossa ja pitää opinjano kokoajan mielessä.

 

Belbinin tiimiroolit olivat kirjassa kuvailtu paljon laajemmin ja kaivoin omat tulokset esille mitkä olin täyttänyt Tiimiakatemian aloitettuani. Parhaimmat pisteet sai minulla tasapistein Resource Investigator ja Implementer. Jos pitäisi valita allekirjoittaisin Implementerin alle oman nimeni, mutta vahvasti omaan myös samoja luonteenpiirteitä Resource investigatorin kanssa. Kirjaa läpikäytyä aloin paljon miettimään omaa päämäärääni. Jokainenhan meistä määrittää itse oman päämäärän Tiimiakatemialla päämääräksi meille asetettu on maailmanympärysmatka tiimiyrittäjyyden aikana tehdyillä rahoilla. Itselleni en näe tätä ultimaattisena tavoitteena, tärkeämpänä tavoitteena itselleni on saada hyvä ja vakaa työpaikka, jossa pääsen toteuttamaan itseäni ja tietenkin siitä saisin sen mukaisen korvauksenkin.

 

Missä vaiheessa Dyna on menossa? Tiimissämme on vahvoja persoonia, joka on mielestäni hyvä asia, mutta siinä voi olla myös tiettyä haittavaikutuksia ja hiljaisemmat persoonat jäävät välillä huomioimatta. Tiimiimme pitäisi jokaiselle tiimiläiselle löytyä oikea paikka/rooli tiimissä ja mielestäni meidän pitäisi oppia tuntemaan toisemme vielä paremmin. Lehtosen mukaan olemme tiimimme kanssa menossa valetiimi vaiheessa. Tunnelma on hieman jännittynyt ja epävarma, mutta alamme ehkä jo hieman löytämään oikeaa suuntaa tekemiselle, mutta tässä vaiheessa dialogi sekä avoimet keskustelut ei vielä toimi ja on syntynyt pientä kitkaa jäsenten välille, kun osa tekee töitä ja ei aina pääse osallistumaan tiimin yhteiseen työskentelyyn, on kuitenkin ihan ok olla hämmentynyt ja eksyksissä. Pitää muistaa, että olemme olleet vasta viisi kuukautta yhdessä, mutta samalla tuntuu siltä, että aika loppuu kesken ja tässähän on enää pari vuotta jäljellä. Huipputiimin ominaisuuksiin kuuluu Itseohjautuvuutta jokaiselta tiimiläiseltä, toisten auttamista, sisäistä yrittäjyyttä, vastuunottamista yhteisistä tavoitteista ja omista teoistansa, jatkuvaa uuden oppimista ja sen opin jakamista koko tiimille, tiimillä pitää olla selkeä tarkoitus ja halu kehittyä yksilönä sekä tiiminä. Dyna omaa ison potentiaalin, mutta tuntuu että olemme myös aika räjähdysherkkä eikä voi tietää kuka tekee mitä ja mitä tapahtuu seuraavaksi? Pitkä on tie vielä siihen, että osaamme käyttää koko potentiaalin ja toimisemme paremmin tiiminä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!