Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Missä olemme tiimiyrittäjinä?

Kirjoitettu 30.11.13
Esseen kirjoittaja: Aleksi Ihalainen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Me emme ole vaatineet toisiltamme minkään määritelmän verran asioita, jonka huomaa tuloksista eikä kaikilla ole hajua mikä on se minimi mikä täytyy saada tehtyä, jotta on edes oikeutettu kuulumaan tähän tiimiin. On liian helppo luistaa asioista pois kun niitä ei ole kukaan määrittänyt sinulle, josta taas johtuu usein kiire kun ei ole osannut ajatella, että nämäkin asiat täytyy taas tehdä vaikka ei yhtään huvittaisi. Onneksi tähän on tulossa muutosta ensi tilikauden alussa, sentään lähdemme tavoittelemaan henkilökohtaisella tasolla uudenlaista tulosvastuuta, mutta siihen täytyisi yhdistää mielestäni vielä muitakin tärkeitä asioita, kuten Manifant oli asettanut palautteenantoa useammin sekä omasta itsestä lähtevää muutosta.

 

Kehitymmekö tarpeeksi tiiminä jos emme vaadi edes minitasoa mikä jokaisen pitää pystyä hoitamaan? Mielestäni emme, koska jotkut lähtevät kehittymään aivan kauhealla vauhdilla, ja kun sitä ei muilta vaadita, niin tuntuu tiimissä välillä oleminen todella turhauttavalta kun ei näe muiden kehittyvän ja pyrkivän eteenpäin. Tämä johtaa usein motivaation häviämiseen, jos ei ole oikeiden ihmisten seurassa joista saa energiaa tehdä vielä kovemmin. Hyvin surullista myöntää mutta näin asiat mielestäni ovat.

Meillä on tulossa Johtoryhmän uudet valinnat, jotka tulevat vaikuttamaan todella paljon mihin tästä lähdemme, vai lähdemmekö? Olen tietoisesti lähtenyt itse etsimään henkilöitä ympärilleni joiden kautta pääsen eteenpäin, koska tiimin sisältä niitä ei liian montaa tällä hetkellä löydy. Tälle asialle haluan muutosta, ja haluan kyllä auttaa kaikkia pyrkimään eteenpäin, mutta haluavatko he eteenpäin tarpeeksi. Se saattaa joidenkin mielestä olla joskus pelottavaakin, kun he kuuntelevat tavoitteitani ja miten niihin tulen pääsemään, koska kaikilla ei ole niin tarkkaa hajua mitä he haluavat tehdä, en haluaisi kenenkään jäävän varjoon sen takia jos jollakin on selvää mitä haluaa. Jokaisen täytyy uskaltaa sanoa omista tavoitteistaan ja haluan niitä kuullakin, jotta voimme yhdessä lähteä toteuttamaan niitä.

 

6 Oiretta, joita tiimiläisen tulisi välttää ja jotka pitäisi hoitaa teidänkin tiimissänne mahdollisimman pian.

 

  1. Krooninen aliarvostuksen tunne – itseensä fokusoituminen
  2. Vainoharhaisuus siitä, ettei saa itselleen kuuluvaa osaa ( esim. huomiota, palkkiosta, kehuista)
  3. Kiistoista ja klikeistä aiheutunut johtajuuden tyhjiö
  4. Turhautumisen tunne myös tiimin menestyessä
  5. Ponnistelu pelkästään oman tiimikaverin päihittämiseksi
  6. Toisen pätevyyden paheksunta – hänen osallistumisensa huomiotta jättäminen

 

Näistä kuudesta tunnistan heti 5 asiaa, mitä meidänkin tiimissä tulee esille hetkittäin, pystymmekö niistä pääsemään eroon? En usko sen olevan mahdotonta ,heti kun jokainen on huomannut asiat itsessään ja muissa sekä pystyy siitä ääneen vieläpä sanomaan, niin suunta alkaa olla oikea. Vielä tätä ei ole jokaisen näistä kohdalla tapahtunut, joka johtaa usein siihen ettei tunneta johtajuutta tiimissä ja turhautuneisuuden tunne pääsee valloilleen, kun itse haluaisi viedä joukkoa eteenpäin, mutta kuitenkin odottaa toisten sen tekevän.

 

Salamaniskut

Lehtonen kirjoittaa blogissaan: kaikkein haasteellisin tilanne Tiimiakatemialla saattaa olla tiimiläisen erottaminen omasta tiimistä. Yksi arvoistamme on ihmissuhteet ja koko toimintamme perustuu niihin. Tiimin perustamisvaiheessa tiimiläiset ovat toisilleen yleensä vieraita. He toimivat samassa tiimissä kolme ja puoli vuotta, joten tutuiksi aina tullaan. Monet ystävystyvätkin, saavat elinikäisen kanssakulkijan. Tunnustamme, ettei tapamme toimia sovi kaikille. Sinun pitää olla ennen kaikkea aktiivinen oppija, sillä oppiminen tapahtuu oman tiimiyrityksen kautta. Sitoutuminen tiimiin ja sen usein vaativiinkin tavoitteeseen on riemullinen haaste. Mutta mitä tehdä silloin, kun oppija ei sitoudu niihin? Hän ei tee projekteja tai löydä asiakkaita, on poissa tiimin treeneistä, ei lue kirjoja ja on tiimin kannalta niin kutsuttu hankala tapaus? Kuka on auktoriteetti, joka puuttuu asiaan?

 

Miten on tilanne meidän tiimissä keväällä ellei kaikki ole sitoutuneet uusiin tavoitteisiimme? Uskallammeko tehdä radikaaleja ratkaisuja jos on tarve, vai annammeko tilanteen vain velloa ilmassa, joka ei taas vie yhtään mihinkään. Teimme tavoitteet todella pitkän kaavan kautta ja uskon vahvasti, että kaikki tulevat pyrkimään niihin, mutta ainut epäilys on siinä puolessa jos niihin ei pääsekään, eikä uskalla siitä sanoa ääneen. Aina täytyy pystyä sanomaan ellei pysty johonkin, koska muuten tilanne velloo paikallaan sitä kauemmin kun siitä ei puhu. Olen itsekin pyrkinyt tähän, mutta se ei ole aina niin helppoa, koska en yleensä ajattele asioista etten pystyisi niihin, se voi olla vaarallista ajattelua pidemmän päälle. Näen sen kuitenkin kehittymisen vahvuutena myös jos uskaltaa olla sitä mieltä, että pääsemme tavoitteisiin ja pystymme ne ylittämään.

Kun mietitään jokaisen tavoitteita, niin kuinka moni lähtee hakemaan uusia haasteita sen pohjalta mitä he eivät vielä osaa. Vastausta en tiedä, mutta olen kyllä kiinnostunut kuulemaan kaikkien omat alueet missä ovat hyviä ja mitä taitoja he haluaisivat kehittää yhdessä. Tunnistan moneltakin tiimiläiseltä vahvuudet, mutta liian monesta tiedän ainoastaan heikkoudet joita on vaikea hyödyntää omassa ajattelussa, kun pitää yhdistellä asioita. n näe kokonaiskuvaa miten jokainen asettuu tiimiin, näen sen tärkeänä osana, että jokaisella olisi selkeä kuva siitä mitä he osaavat ja miten pystyvät yhdistelemään taitojaan yhdessä. Liian vähän tuomme esille itseämme ja osaamistamme, jolle pystymme ja  teemmekin tulevaisuudessa paljonkin jokainen omalla panoksellamme.

 

 

 

Osuuskunta Millio

Aleksi Ihalainen

aleksi@millio.fi

 

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!