Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi?

Kirjoitettu 30.10.13
Esseen kirjoittaja: Pasi Suojala
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia - Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi?
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1.1. Oppimisen suuntaviivoja, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemialla kaikki on aluksi sekavaa ja ihmeteltävää riittää. Erikoisinta minusta oli se, että kukaan ei oikeastaan edes osaa vastata kysymykseen; Miten siellä tiimiakatemialla oikein opiskellaan?

Vastauksia on yhtä monta kuin on vastaajiakin. Toiset tiimiyrittäjät painottavat hyvien kirjojen lukemista ja siitä seuraavaa mieletöntä tajunnanräjähdystä ja energia boostia. Toisille tuntuu osuuskunnan yhteiset treenit olevan se juttu jonka opiskeluista haluaa nostaa esille. Joidenkin mielestä tiimiakatemian yhteisöllisyys ja talosta löytyvä ammattitaito asiaan kuin asiaan on ehdottomasti parasta. Varsinkin oppimisen kannalta kun kaikki ovat valmiita auttamaan, eikä kukaan pihtaile ideoitaan.

Edellä esitettyyn kysymykseen onkin tosi vaikea vastata kattavasti, koska vastauksesta pitäisi kertoa heti pitkä tarina! Onneksi Lehtonen on tarttunut kynään ja kirjoittanut tuon tarinan kirjaansa.

Kirjassa seikkailevaan pikku pingviiniin on erittäin helppo samaistua ainakin ensimmäisen vuoden opiskelijan! Ensimmäisen päivän räjähtävästä meiningistä lähtien on pikku pingviinillä ollut pallo hukassa, aivan kaikissa asioissa! Tietoa putoilee niin pienissä erissä aina sieltä ja vähän täältä, että sen lokeroiminen on täysin mahdotonta. Sekavuutta aiheuttaa aina osuuskunnan perustaminen ja sille sääntöjen luominen. Tiimiytymishaasteet kun kaikki on niin erilaisia. Projektien hankkiminen itselle ja tiimille, kun ei osaa oikeastaan tehdä mitään. Tiimin raha-asiat, kuka saa ja mitäkin sekä minkälainen pala kakkua jää minulle?

Kaikki tämä ja monet muutkin asiat ovat sekavia ja vaikea selkoisia. Kaikkien näiden kysymysten keskellä mieleen tulee väkisinkin kysymys, että missä on valmentajat kun niitä tarvisi? Mikä on niiden rooli tämän sopan keittämisessä – Miksi ei heidän kauhansa ole edes mukana hämmentämässä? Kirjan pikku pingviini oivaltaa, että valmentajan rooli on avartaa ajattelua joka luo innovaatioita. Valmentaja ei halua antaa valmiita vastauksia koska se sammuttaa luovuuden. Valmentajat haluavat antaa tiimiläisten itse päättää yrityksensä asioista.

Tämän asian oivaltaminen on ainakin tätä pientä pingviiniä näppäimistön tällä puolella auttanut! On vaan yksinkertaisesti sisäistettävä, että valmiita vastauksia ei tiimiakatemialla tule kukaan antamaan. Kaikki on selvitettävä itse tai jos asiaa ei voi selvittää on istuttava alas ja keksittävä itse. Parhaitenhan sitä oppii kun itse tekee työtä oppimisen eteen.

Olisi aika laittaa painokone laulamaan koska kirjan pitäisi olla ehdottomasti pakollinen luettava kaikille uusille pinkuille ja myös epäileville vanhemmille!

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!