Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka olla piittaamatta paskaakaan

Kirjoitettu 13.12.20
Esseen kirjoittaja: Jesse Takala
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kuinka olla piittaamatta paskaakaan
Kirjan kirjoittaja: Mark Manson
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mark Manson – Kuinka olla piittaamatta paskaakaan

 

Kuuntelin bookbeatista Mark Mansonin kirjoittaman kirjan Kuinka olla piittaamatta paskaakaan. Mark Manson on newyorkilainen kirjailija ja blogaaja. En osannut kirjan nimestä päätellä mitä kaikkea kirja voisikaan sisältää. Kirja yllätti positiivisesti! Vaikka mielestäni olen aina ollut piittaamatta paskaakaan, ehkä olenkin piitannut paskaakaan.

 

Kirjassa puhutaan paljon siitä, kuinka nykypäivänä ihmiset tekevät päätöksiä sosiaalisten paineiden kautta. Tehdään niin kuin oletetaan, että on siistiä toimia. Tehdään sellaisia asioita, mitkä näyttävät ulospäin hyviltä ja mitä muut tekevät. Sosiaalinen media on pahentanut tätä ongelmaa varmaankin tuhat kertaisesti. Näet jatkuvasti mitä muut tekevät ja mitä hienoa muut saavat aikaan. Näet kiiltokuvan jokaisen elämästä. Itse olen aina väittänyt kiven kovaa, ettei minua kiinnosta se, mitä näen somessa muiden tekevän ja minkälaista sisältöä he jakavat. Kirjaa kuunneltuani tajusin, että monesti minua ärsyttää, kun jotkut postaavat tietynlaisia asioita ja sisältöjä, eli kyllä se jollakin tavalla vaan vaikuttaa. Huomasin myös, että julkaisen someen samanlailla kuin muutkin, vain asioita, jotka ovat mielestäni siistejä ja haluan, että muut näkevät tämän. Todistamisen tarve? En ole piittaamatta paskakaan siitä, mitä muut minusta somen kautta näkevät ja ajattelevat. Kuitenkin postaan aina vain positiivisella mielellä asioita, mutta muut voivat sen ajatella, että taas se Takala näyttää stooreissaan sitä ja tätä. Aivan samalla tavalla kuin minäkin ajattelen muiden julkaisemista asioista, hassua. Onko tässä mitään järkeä? Ei. Kuitenkin teen julkaisuni omasta halusta ja hauskuudesta, ainakin omasta mielestä.

 

Mark puhui kovasti siitä, että sinun tulee miettiä ilman mitään ulkoisia tekijöitä, mitä juuri sinä haluat tehdä. Voit saada yhteiskunnalta kuvan, että elämän täyttymys on suuri omaisuus, hieno huvila, hienoja autoja, mahtava vene, loistava bisnes, kauniit naiset, ulkomaan reissut, korkeatasoinen juhliminen, huumeet, julkisuus ja tämän kaiken esittely sosiaalisessa mediassa kateellisille. Jollekin tämä voi olla unelma ja oikeasti mielihyvää tuottava kokonaisuus. Mutta sinun oikea unelmasi voi olla työ eläinten parissa matalalla kuukausipalkalla, ihana vaimo, kolme tervettä lasta, kiva omakotitalo, läheiset suhteet perheeseen ja ystäviin, kivat viikonloput kotona perheen kanssa ja vapaaehtoistyön tekeminen. Et saisi mitään kiksejä ensimmäisestä elämän tyylistä. Sinun elämän tyylisi ei tarvitse osua mihinkään muottiin. Kuitenkin elämäntyylisi ei saa olla muita vahingoittavaa.

 

Kirjasta jäi mieleen myös kuinka saa asioita tehdyksi, jotka on vain tehtävä(yksi ongelmani). Päätä, että teet asiaa 5 minuuttia, eli edes aloitat. Useimmiten päädyt jatkamaan hommia, sillä pääset vauhtiin. Kukaan ei olekaan ennen todennut, vaikeinta on aloittaminen! Ei siis tarvitse edes olettaa, että jatkaisit hommaa. Tämä oli hyvä muistutus itselle. Tämä toimi esimerkiksi tämän esseen kanssa, ajattelin kirjoittaa vain ensimmäisen kappaleen ja kirjoitinkin koko esseen kerralla. Hyvä Jesse.

 

Kirja oli mielestäni loistava ja monen nuoren tulisi se lukea! Aloin kyseenalaistamaan omia unelmiani ja elämäntyyliä, mitä en ole koskaan tehnyt. Silti totesin, että ihan hyvällä mallilla ollaan, enkä tee päätöksiä ulkoisten vaikutteiden takia. 4.8/5

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!