Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa

Kirjoitettu 21.05.17
Esseen kirjoittaja: Ville Vuolle
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kuinka saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa
Kirjan kirjoittaja: Dale Carnegie
Kategoriat: 2.1. Verkostot ja sosiaalinen pääoma, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dale Carnegie: Kuinka saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa.

 

 

Ihmissuhde-, esiintymiskouluttaja ja kirjailija Dale Carnegie kirjoitti tämän kyseisen teoksen jo 1930-luvulla. Äkkiseltään tämän nähdessään ihminen voisi arvioida, että maailma on muuttunut eikä tuohon aikaan ajatellut opit päde enää tähän päivään. Se ihminen on väärässä. Maailma ihmisten ympärillä on muuttunut, mutta ihmisten tarpeet ovat pysyneet samana. Mutta mitä ovat nämä tarpeet? Millaista kohtelua suorastaan janoamme muilta ympäriltämme?

 

”When dealing with people, remember you are not dealing with creatures of logic, but creatures of emotion”- Dale Carnegie

 

Me kaikki haluamme ihmisiltä kiitollisuutta teoistamme. Suomalaisessa kulttuurissa vaikeimpia sanottavia sanoja ovat ”kiitos” ja ”anteeksi”. Olen pohtinut tätä kulttuurista ominaisuutta ja siihen johtavia syitä jo pitkään. Syitä tähän käyttäytymiseen saattaa olla useampiakin eri asioita, mutta epäilen vahvimman syyn olevan tarpeen olla näyttämättä nöyryyttä – sehän on heikkoutta, alamaisuutta, jota suomalaisen talvisodan ja MM95-finaalin karaisema ego ei salli näytettävän. Toisen syyn arvelen olevan ihmiskontaktin, tai kommunikaation välttelemisen. On helpompaa vain olla sanomatta mitään, ehkä hieman murahtaa, kuin olla vilpittömästi kiitollinen toisen ihmisen tekemästä eleestä tai teosta.

 

Voitko osoittaa kiitollisuutta liikaa? Onko se noloa? Olosi on saattanut olla joskus vaivaantunut jonkun henkilön kiittäessä sinua monesti yhdestä ja samasta asiasta. Rakennuksien sisäänkäynneissä on joskus kaksi avattavaa ovea peräjälkeen. Pidän näitä erityisen hyvinä tutkimuspaikkoina ihmisen käyttäytymiselle. Tuntematon henkilö menee edelläsi sisään ja hän pitää sinulle molempia ovia auki perätysten. Kiitätkö kerran vai kahdesti? Kerran kiittämällä suoritat velvollisuutesi ja osoitat kohteliaisuutta. Toinen kiitos saattaa tuntua vaikealta, mutta se osoittaa juuri vilpittömän kiitollisuutesi, sillä sitä toista kiitosta ei lasketa velvollisuudeksi.

 

Vilpittömyys siis alkaa siitä mihin velvollisuudet loppuvat.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!