Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sain kevään aikana kätösiini Thomas Eriksonin Idiootit Ympärilläni kirjan, joka osoittautui Tiimiakatemia aikani havahduttavimmaksi kirjaksi, jonka olen lukenut. Kirjassa ihmisten persoonallisuudet on jaettu neljään väriin, jotka ovat punainen, keltainen, vihreä ja sininen. Suurimman osan persoonallisuus koostuu 2 tai 3 väripersoonasta, ja vain 5% ovat vain yhtä väriä, mutta lähes jokaisella ihmisillä on yksi väri, joka on dominoivin.

Minun persoonani on vahva vihreä, jossa on pieniä vivahteita sinisyyttä ja keltaisuutta. Tämä näkyy selkeimmin konfliktien pelostani. Olen todella huono tilanteissa, jossa on suuria erimielisyyksiä ihmisten välillä. Olen myös todella ihmisläheinen. Ihmiset menevät monesti asioiden edelle. Tietynlainen pelkoni tulevaisuutta ajatellen on sekä vihreyden, jonkinlainen muutosvastaisuus, että sinisyyden, faktat kuntoon ennen muutosta, vaikutteita. Keltaisuuteni huomaa sosiaalisuudestani ja aina silloin tällöin unelmoinnistani.

Kirjaa lukiessani oli hauska huomata, kuinka aloin kiinnittää huomiota siihen, minkälaisia eri persoonallisuuksia Dimangiasta löytyy. Pidinkin workshopin kirjasta tiimillemme, jossa teimme yksinkertaisen persoonallisuustestin.
Sininen Vihreä

keltainen punainen väripersoona

Annoin jokaiselle tiimilaiselle yllä olevat laput, ja heidän tuli ympyröidä jokaisesta lapusta adjektiivit, jotka he näkivät kuvastavan heitä. Olin ennen workshopia miettinyt mitä väripersoonia dimangialaiset edustaa. Oli hauska huomata testin jälkeen, että osasin arvioida jokaisen päävärin, eli sen, jossa oli eniten adjektiiveja ympyröitävänä.

Workshopilla, ja ylipäätään sillä, että olin puhunut tiimilaisille paljon kirjasta, sai usean dimangialaisen lukemaan kirjan. Tätä on ollut aina hauska keskustella tiimilaisten kanssa myöhemmin.

Pidin kirjasta eniten siitä, kun siinä kerrottiin, kuinka eri väripersoonien kanssa tulisi käyttäytyä saadakseen heistä paras irti. Ymmärsin, kuinka tiimimmekin historian aikana ymmärtämällä toisten tiimilaisten persoonallisuuksia ja sen, miten eri tilanteissa tulisi henkilönä käyttäytyä, olisi monikin asia voitu nopeammin ja sujuvammin ratkaistua. Etenkin johtajalle johdettavien käytöksen ymmärtäminen, ja kyseiseen käytökseen oikeanlainen reagointi auttaa merkittävästi luottamuksen rakentumisen.

Vihreänä johtajana minun tulisi osata käyttäytyä jokaisen väripersoonan kanssa eri tavalla. Nyt, eikä kohta –tyyppisten punaisten stressaantuessa johtajana minun tulee antaa heille selkeitä työtehtäviä, jota he voivat alkaa työstää. Punaisten stressaantuminen helposti johtuu tekemättömyydestä ja tuloksettomuudesta. Tekemällä konkreettisia asioita, saa punainen vähennettyä stressaantumistaan.

Keltaisen stressaantumisen huomaa huomionhakuisuuden lisääntymisellä. Keltaiset eivät tykkää pilkun viilaamisesta. Keltaisen henkilön stressaantumisen saa lievennettyä antamalla hänelle työtehtäviä, jossa he pääsevät suunnittelemaan jonkinlaista aktiviteettia, jossa he pääsevät käyttämään luovuutta.

Vihreiden johtaminen minulle on helpointa, sillä heidän stressaantuessa ymmärrän henkilökohtaisesti sen, että niskaan hengittäminen ja jokaisen liikkeen seuraaminen aiheuttavat vaan suurempaa stressiä. Vihreä on parhaimmillaan silloin kun hänelle antaa tilaa.

Sinisten stressaantumisen lievityksenä on sama kuin vihreän, eli tilan antaminen. Sinisen stressautuneisuuden voi huomata pessimistisyydellä.

Idiootit Ympärilläni on mielestäni kirja, jonka jokaisen tiimiyrittäjän tulisi lukea, viimeistään ennen toisen vuoden alkua. Se, että ymmärtää toisten käyttäytymistä, edistää se merkittävästi tiimidynamiikan kasvamista. Persoonallisuudet ymmärtämällä myös mahdolliset konfliktit ja erimielisyydet on helpompi käsitellä. Nämä kaksi asiaa nopeuttaa tiimin kehittymisen kohti huipputiimiä.

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!