Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuka komentaa kelloasi?

Kirjoitettu 15.04.16
Esseen kirjoittaja: Annu Karkama
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kuka komentaa kelloasi
Kirjan kirjoittaja: Ahonen Helena
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

“Aikaa ei hallita kalenterilla vaan itsekurilla ja vaikutusvallalla. Monien valta riittää enempään, kuin mihin he sitä itse käyttävät. Käyttöä estää usein vain haluttomuus tutkia omien toimiensa vaikutuksia. Jos ei halua suostua siihen, mitä aika tekee ihmiselle, on itse tehtävät omalle ajalleen se, mitä pystyy”

 

Tiimiakatemialla käy monella niin, että hommia haalitaan liikaa ja sitten huudellaan ympäriinsä kuinka stressaantunut on. Näin kävi itsellenikin. Muutaman viikon burnout opetti, että mikään työ ei pitäisi olla omaa terveyttä tärkeämpää ja että lopulta se olen vain minä itse, joka määrittelee kuinka paljon annan aikaa työlle ja kuinka paljon levolle sekä muulle elämälle. Jokainen on vastuussa omasta ajankäytöstä, eikä muilta voi edes olettaa saavansa ymmärrystä juuri sinun tilanteeseesi, koska itsehän sinä olet sen luonut. Tämä minun piti ymmärtää ennenkuin sain muutoksia aikaiseksi. Muutos on tosin ollut hidasta, muta koko ajan parempaan päin, pienistä taantumista huolimatta. Olen oppinut tehostamaan työskentelyäni työaikana ja nauttimaan levosta kun sen hetki on, työntäen tietoisesti työasiat mielestä.

 

Aika on kuitenkin kaikille sama ja mitä enemmän haalit töitä, sitä enemmän niitä yrität puskea läpi “aikakolon”. “Tarvitsisin lisää tunteja vuorokauteen” kuulee usein sanottavan. Mitä jos sanoisitkin “tarvitsen taitoa oppia määrittelemään omat rajani ja ottamaan/tekemään töitä sen mukaan” Kuitenkin suurin osa stressistä tulee tekemättömistä töistä ja on tärkeää oppia priorisoimaan mikä on tärkeintä ja kiireellisintä juuri nyt! Tähän onkin hyvä käyttää seuraavaa nelikenttää:

lataus

Oman työn aikataulutusta voi harjoitella omaan tahtiin, mutta entäs kun olet johtaja ja sinulla työskentelee alaisia? Millainen ajan rooli on  johtajuudessa?

Ensiksi on hyvä muistaa, että jokainen toimii omalla tehollaan. Aika on kaikille sama, mutta eri ihmiset saavat aikaan eri asioita samassa ajassa. Siksi jokaisen tavoitteiden tulisi olla saavutettavissa, eikä lyödä tavoitteita vain sen nopeimman suoriutujan mukaan. Nopein ei myöskään välttämättä saa aikaan parasta lopputulosta.

Vaikka itse voisit helposti joustaa työajoista ja vääntää illan pikkutunneilla töitä, et voi olettaa samaa alaisiltasi. Myös johtajan on kunnioitettava työaikoja ja määritettävä työn määrä suhteessa käytössä olevaan aikaan. Johtajalla on niin laillinen velvoite, mutta myös henkinen velvoite huolehtia siitä, ettei työmäärä kuormita alaisia liikaa ja heillä on aikaa myös levolle. Jos aika ei tunnu riittävän, silloin täytyy tehdä muutoksia. Perustehtävä pitää selkiyttää siitä  mitä ollaan tekemässä ja pelisäännöt siitä, miten se tehdään. Työympäristöä on hyvä tarkastella, onko siellä tekijöitä jotka ehkä hidastavat työntekoa huomaamatta tai onko työkulttuurissa jotain, minkä kehittäminen tehostaisi käytössä olevaa työaikaa.

 

Jos työntekijä jää illasta tekemään hommia, koska aikaa on liian vähän, saattaa se aiheuttaa ristiriitaisia tuntemuksia muissa. Joku joka arvostaa omaa aikaansa, voi tunteä syyllisyyttä ettei itse halua jäädä tekemään iltatöitä.Joku alkaa epäröimään, pitäisikö hänenkin paneutua hommiin illalla, jotta ei vaikuttaisi huonommalta työntekijältä. Joku taas ei korviaan letkauta iltaduunareille vaan nauttii vapaa-ajastaan ja tämä saattaa aiheuttaa marttyyrireaktioita henkilöissä jotka “joutuvat” tekemään iltatöitä. Tällöin kuljetaan niin harmaalla alueella, että siksi on selkeämpää kun kaikille on samat pelisäännöt – ja tässä johtamisella on iso rooli.

 

Tottakai saattaa tulla aikoja ja tilanteiden muutoksia, jolloin työmäärä on liian iso suhteessa aikaan ja sitä saattaa joutua työstämään normiajan ulkopuolella. Elämässä on hyvä olla taitoa joustaa, mutta tällainenkin joustaminen olisi hyvä olla vain hetkellistä. Näissä tilanteissa johtajan olisi myös syytä muistaa kiitos ja palkitseminen, jos työntekijät ovat osoittaneet upeaa joustavuutta jotta yrityksellä menisi hommat hyvin. Sellaisia työntekijöitä sietääkin arvostaa! Johtajan on myös tärkeä muistaa esimerkin voima ja kunnioitaa omaa vapaa-aikaansa ja näin osoittaa työntekijöille että itsestään huolehtiminen on todella OK! Johtajan esimerkki asiassa kertoo myös yrityksen arvoista.


Yrittäjän suhde aikaan on taas eri kuin tavallisen palkkatyöläisen. “Yrittäjä on se joka tekee 24h päivässä töitä välttyäkseen 8-16 työvuoroilta”. Kuitenkin olis tärkeää, että myös yrittäjä muistaisi levätä. Yrittäjyydessä helposti pelko taloudellisista paineista ja yrityksen menestyksestä ajaa tekemään pitkiä päiviä, mutta onko se menestystä että vaikka yritys tahkoaa rahaa, niin siitä ei pysty nauttimaan liiallisen väsymyksen vuoksi? Joko on hankittava lisää tekijöitä ja vähennettävä omaa työtaakkaa, tai laitettava tavoitteet uusiksi. Yrittäjyydessä tosin usein puhutaan intohimosta omaa työtään kohtaan, ettei se tunnu työltä kun saa tehdä juuri sitä mitä haluaa. Mikäs siinä, voiko sitä kukaan kieltääkään ettei töitä yrittäjä saisi tehdä iltaa myöten jos niin haluaa, mutta hämärtyykö rajat jos liikaa touhuaa itsekseen. Yrittäjänkin on hyvä aikatauluttaa oma viikko niin, että lepo on pakollista. Jos koko ajan paahtaa, ei luovat ja uudet ajatukset pääse koskaan valtaamaan päätä! Ja luovuus on varmasti yksi yrittäjän tärkeimmistä työkaluista. Jopa tärkeämpää kuin se “suomalainen sisu”!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!