Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuka menestyy ja miksi?

Kirjoitettu 28.05.17
Esseen kirjoittaja: Sanni Oranen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Kuka menestyy ja miksi?
Kirjan kirjoittaja: Malcom Gladwell
Kategoriat: 3.5. Yrittämisen klassikot, 8. Henkinen kasvu, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tykkään Gladwellin kirjoitustyylistä ja sen takia tykkäsin myös tästä kirjasta. Kuka menestyy ja miksi? Menestys vaatii paljon harjoittelua ja se, että olet esimerkiksi urheilussa ammattilainen, vaatii vähintään 10 000 tuntia harjoitusta. Mietin, että miksi mä en oo kovin hyvä missään yhdessä jutussa, vaan ihan hyvä vähän kaikessa. Sain siihen vastauksen vähän aikaa sitten, kun yksi tyyppi tokaisi hauskasti, että hän harrastaa harrastusten aloittamista. Pystyin samaistumaan tähän. Tylsistyn joskus jopa vähän liiankin helposti. Sama pätee varmasti työssä eli, jos tehtävät eivät ole tarpeeksi monipuolisia kyllästyn varmasti. Se saattaa kuulostaa pahalta, mutta kun homma käy liian helpoksi niin tarvitsen lisää haastetta. Usein haen sitä haastetta jostain muualta ja sen takia mulla on monta rautaa tulessa. Toisaalta taas, jos koen asiat liian haastavina tarvitsen ympärilleni tukea ja palautetta esimerkiksi hyvästä tiimistä, muuten saatan ottaa liikaa stressiä ihan turhasta.

 

Liiallinen stressi lamauttaa, mutta olen oppinut huomaamaan sen aika nopeasti. Pieni stressi puskee eteenpäin ja toisinaan tykkäänkin siitä tunteesta, että menen tuhatta ja sataa, eikä vapaapäivistä ole tietoa. Olen huomannut, että kunhan arjen perusasiat pysyy kunnossa, niin mielikin pysyy virkeänä pitkistä tunneista ja deadlineista huolimatta. Mua stressaa itseäni ehkä eniten se, jos en nauti siitä mitä teen, vaan se on pakko suorittaa. Haluan kuitenkin tehdä asiat mahdollisimman hyvin. Aina ihmisille tulee asioita, joista ei tykkää, mutta ne on pakko tehdä. Silti, jos sun kaikki aika tuntuu koostuvan vain ikävistä asioista, niin se polttaa aika nopeasti loppuun. Toinen asia mikä ärsyttää mua kovasti on sellaiset tilanteet, joissa työntekijöistä ei välitetä, vaan työnteko on ykkössijalla.

 

Gladwellin sanoma kirjassa oli, että kuka tahansa voi menestyä, jos vaan harjoittelee tarpeeksi, ympärillä on oikeat tyypit ja olosuhteet. Tästä voi varmaan päätellä, että mä en oo mitään asiaa harjoitellut kovin pitkään ja hartaasti! 😀 Yleisesti mulla on taitoa käsitöissä ja maalaisjärkeä moneen hommaan, sillä teen aina mieluummin itse kuin pyydän apua. Sen takia oon oppinut paljon tasaisesti kaikesta. Uskon, että tulevaisuudessa mun ei kannata olla asiantuntijatyössä, vaan oon enneminkin hyvä ihmisten kanssa esimerkiksi tiimin vetäjänä. Tiimiakatemialla ja meidän tiimissä mun vahvuus on ollut ihmisten johtamisessa. En ehkä koe olevani mikään Johtaja isolla Jiillä ja jotenkin muiden yläpuolella, vaan mun alaa on enemmän muihin tutustuminen ja jengin sparraaminen. Koen, että mun on aina ollut helppo tulla toimeen ihmisten kanssa ja ihmisten on helppo tutustua muhun, koska olen avoin persoona. Menestyisin siis ehkä parhaiten työelämässä sellaisessa työssä missä saisi tehdä töitä ihmisten parissa ja organisoida joukkoja.

 

Aloin lukiessani pohtimaan paljon sitä, että mitä on menestys? Onko se aina sitä, että sulla on kasapäin rahaa ja voit ostaa mitä vaan? Tai sitä, että oot tunnettu? Eikö menestystä ole olla kuuden lapsen äiti, pyörittää karjatilaa ja toimia vaikka vielä kauppiaana? Ei siinä tilanteessa välttämättä rahaa paljoa itselle jää tai et ole tunnettu, mutta kyllä se aika kunnioitettava saavutus on. Mitkä siis on ne oikeat menestyksen mittarit?

Mun mielestä yksi hyvä menestyksen mittari on kova työ. Se, että tekee paljon työtä kehittää sua. Ei haittaa vaikka sitä työtä ei tekisi vain yhden asian eteen, vaikka silloin se menestys on ehkä helpommin mitattavissa. Ahkerat ja kunnianhimoiset tyypit kuitenkin jaksaa yrittää kaikkensa, ja sen takia ne monesti menestyy elämässä. Kunnianhimo ei välttämättä oo sitä, että haluat olla maailman paras koripalloilija. Se on toki helppo määrittää, mutta kyllä mä koen olevani aika kunnianhimoinen, vaikka ei mulla mitään paloa oo johonkin yhteen juttuun. Haluan hoitaa asiani hyvin, kokeilla uusia juttuja ja kehittää itseäni. En usko, että tuun koskaan tyytymään sellaiseen työssä puurtamiseen, että tekisin 10 vuotta samaa hommaa. Haluan luoda itselleni virikkeitä, haastaa itseäni ja voida hyvin. Mun mielestä sekin on osa menestystä, jos vaan on onnellinen ja voi henkisesti ja fyysisesti hyvin.

 

Miten minä voisin menestyä?

Mä uskon, että mulla on sellainen lähipiiri ja ihmiset ympärillä, joiden tuella olisi hyvä menestyä. Uskon myös, että vain kokeilemalla voi löytää sen missä voi menestyä ja mä oon kokeillut ikääni nähden jo aika paljon kaikkea. Tiimiakatemian aikana oon oppinut itsestäni ihan hirveästi. Oon oppinut siitä miten toimin muiden ihmisten kanssa, millainen työ sopii mulle ja paljon pystynyt myös rajaamaan pois niitä asioita, joista en pidä. Mulle on aina ollut vaikea sanoa ei tai kieltäytyä. En edelleenkään usein kieltäydy työstä, mutta nyt tiedän jo vähän paremmin mitä haluaisin tehdä “isona”. Olen aina ollut se tyyppi, joka tykkää vähän kaikesta ja sen takia mun on ollut vaikea löytää sitä yhtä juttua, mitä haluaisin lopun elämääni tehdä. Sehän on normi, että valitset jonkun ammatin ja sitä sitten teet. Ainakin ennen on ollut. Eihän se nykymaailmassa voi mitenkään tulla toimimaan niin. Olen siis oppinut sen itsestäni, että ehkä minun ei tarvitsekaan koskaan löytää sitä yhtä asiaa jota haluan tehdä lopun elämääni. Mä haluan vaihdella töitä ja pitää oppimisen ikuisena missiona. Uskon, että tulevaisuudessa parhaiten juuri tällaiset tyypit, jotka pystyvät sopeutumaan tilanteeseen ja ovat avoimia muutokselle, tulevat menestymään työelämässä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!