Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuka vai mikä vai ei kumpikaan?

Kirjoitettu 09.11.14
Esseen kirjoittaja: Aleksi Halsas
Kirjapisteet: 1
Kirja: Become What You Are
Kirjan kirjoittaja: Alan Watts
Kategoriat: 9. YPK:n ulkopuoliset, 9.08. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Alan Watts, kuka ihmeen Alan Watts? Selailin muutama viikko sitten internetistä uusia ideoita ja kirjoja, koska YPK on liian “mainstream” ja törmäsin henkilöön nimeltä Alan Watts. Avasin YPK:n ja huomasin, että useampi kyseisen henkilön kirja löytyisi YPK:stakin, mutta jostain syystä päädyin kirjaan Become what you are, jota ei YPK:sta löydy. Ehkäpä sillä, että kyseinen kirja löytyi myös Elliott Hulsen pinterestistä oli vaikutusta asiaan. Kaikki kirjat (48 laws of power, Mastery) joita olen kyseisen henkilön pinterest listalta lukenut ovat olleet erinomaisia. Ei siitä sen enempää, tilasin kyseisen kirjan välittömästi Worderystä ja tarttui sieltä matkaan toinenkin teos, tai no tavallaan neljä, mutta niin. Eräänä kauniina päivänä, kun satoi vettä kaatamalla, saapuivat kirjat postissa ja olin tottakai ihan innoissani. Viikkoa myöhemmin on ainakin toinen kirjoista tullut luettua ensimmäistä kertaa ja ei varmastikaan viimeistä. Ymmärrykseni ei todellakaan riittänyt sisäistämään kaikkia ideoita tai no sanotaanko, että varmaan 70% tekstistä meni täysin ohi, mutta totesin että on ehkä parempi palata kirjaan myöhemmin uudestaan, eikä jäädä pohtimaan aiheita viikoiksi, kun on tässä nyt muutakin luettavaa.

So Cool

Kirjassa oli kaikenlaista mielenkiintoista ja ymmärsin, kuinka väärin asioita voi ymmärtää ja kuinka vähän oikeasti tiedän yhtään mistään mitään. Lainaten sokratesta: “I know nothing except the fact of my ignorance”, täytyy kyllä sanoa, että en oikein vielä tiedä tuotakaan. Juu eli siis totanoinaa elikkäs, mistähän sitä aloittaisi vai aloittaisiko ollenkaan, koska eihän tälläkään loppujen lopuksi ole mitään merkitystä tai no mitä loppujen lopuksi yleensäkään tarkoittaa. Siis eihän tällä ole nytkään mitään merkitystä, mutta toisaalta kirjoitan jo joten olen aloittanut jostakin. Tämä kuvastaakin erinomaisesti “Tao:a”, niin siis elän kokoajan Tao:n mukaan tai oli hindulaisilla ja buddhalaisilla tälle, jokin oma sanansakin mutta en nyt niitä muista joten pysyn Tao:ssa. Elävätkö kristityt Tao:n mukaan? Kyllä. No jotta tämä nyt olisi tarpeeksi sekavaa niin kerron, että kirjoittaessani “Tao:sta” olen jo mennyt täysin metsään ja missannut koko pointin.

Buddhalaisuus,  se on kyllä mielenkiintoinen uskonto. Toinen kirja jonka tilasin sisältää muuten kirjan, johon taolaisuus ja zen buddhalaisuus perustuvat. Jaa taas karkasi aiheesta, voihan omena, asiaan. Olenko minä buddha? Jos olen, niin mikä idea buddhalaisuudessa sitten on? Kerronpa kirjassa olevan lyhyen tarinan tai no en kerrokkaan, kerron vain tarinaan liittyvän sananlaskun, tai no tarina sekin on. Ennen kun Jaakko alkaa “opiskelemaan” buddhalaisuutta hänelle vuoret ovat vuoria, ensimmäiset opetukset kuultuaan Jaakko kuitenkin tajuaa, että eivät vuoret olekkaan vuoria. No “valaistuessaan” Jaakkko ymmärtää, että vuoret ovatkin vuoria, eikä ne koskaan ole mitään muuta ollutkaan. Niin mitähän tällä nyt taas saavutettiin, eikö tuo nyt ole aika järjetöntä? Vastaten kysymykseen olenko minä buddha, kyllä olen, erona buddhaan on vain se, että en ymmärrä olevani buddha. Okei nyt tiedän sen, mutta en edelleenkään ymmärrä sitä. Lainaten jotakuta: “It’s not about what you get, it’s about who you become”.

Käytäntöön

Tuotanoinaan juupajuu niin siis mitä ihmettä, elikkäs no ei mitään hajua. Sen ainakin tätä lukiessani tajusin, että on helppo puhua meditoinnista ja tietoisuudesta ynnä muusta sellaisesta, mutta yritäppä kokoajan olla “aware”, kun asiat stressaa ja on hirveästi tehtävää. Not happenink ainakaan vielä, eli täytyy lähtä perusasioista liikkeelle ja edetä hitaasti. Eli kesällä Intiaan, tai no ehkä. En pysty kyllä suunnittelemaan elämääni puolen vuoden päähän, on lievästi sanottuna hieman ongelmia huomisenkin suunnittelussa. Joskus jopa ihailin tällaista hetkessä elämistä, koska itämaisissa uskonnoissa puhutaan hetkessä elämisestä, mutta ei tällä nyt ole mitään tekemistä sen kanssa. Kaiken voi väärin ymmärtää, jos haluaa. Täytyy ehkä vähän kehittää suunnitelmallisuutta, ainakin jollain tasolla tai ehkä sitten tulevaisuudessa, ei tulevaisuutta kyllä edes ole. “Eternity is now”, joo en taaskaan tiedä keneltä, mistä ja milloin, vaiko minulta itseltäni. Toivottavasti esseestä tuli tarpeeksi sekava, kokeilin Eemelin oksennusmetodia ensimmäistä kertaa ja yritin olla kumittamatta mitään mitä kirjoitin; Onnistuin siinä mielestäni erinomaisesti. Lopuksi vielä:

Kirja menee ehdottomasti Aleksi Halsas kategoriaan. Kolahduksia 16728.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!