Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuka vei juustoni?

Kirjoitettu 07.06.16
Esseen kirjoittaja: Linnea Häyrinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kuka vei juustoni?
Kirjan kirjoittaja: Spencer Johnson
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kesytä muutosvastarintasi –löydä rohkeutesi työssä ja elämässä.

Muutoksia tulee väistämättä eteen joka päivä. Joskus broadsheet -kokoinen sanomalehti muuttuu puolet pienempään tabloidi kokoon. Seuraavana päivänä lähin ruokakauppa on remontissa ja seuraavana päivänä sisko sairastuu.

Muutos on ihmismielen vaikea käsitellä. Yleensä muutoksesta seuraa lopulta jotakin uutta ja parempaa vaikka mieli taistelisi vastaan kuinka.

Mä tiesin tän –on lausahdus, jota useasti kuulee. Kyseisellä lausahduksella pyritään nielemään pettymystä siitä, että ei reagoitu muutokseen ajoissa tai riittävällä voimakkuudella. Useasti ihminen pyrkii selittämään elämän tapahtumia ja muutoksia järjellä, näin pitikin tapahtua, koska silloin kerran kävi se yksi juttu. Kaikkia elämän muutoksia ohjailee sattuma, joillakin on mukana myös hieman onnea. Koskaan ei tiedä mitä tulee elämässä tapahtumaan eikä kaikkeen voi varautua. Omaa suhtautumistaan niin liike-elämän kuin elämään ja sen muutoksiin reagoimista voi kuitenkin opetella.

Kaikkeen voi sopeutua. Hetkellisesti muutokset voi tuntua ylitsepääsemättömiltä mutta se aika, joka käytetään asioiden vatvomiseen voisi käyttää uuden luomiseen. Ratkaisukeskeisyys on käsite, joka nostaa päätään kun puhutaan muutoksista, etenkin suurista muutoksista. Luovuus alkaa siitä, kun ideat loppuu.

Jos pohdin omaa suhtautumistani muutoksiin on muutosvastarintani höllentynyt huomattavasti viimeisin kolmen vuoden aikana Tiimiakatemialla. Entisestä mustavalkoisesti ajattelevasta tiimiyrittäjästä on muotoutunut takoja, joka ei hätkähdä kun seinä tulee vastaan. Siitä kiivetään tiimin kanssa yli.

Muistetaan siis seuraavat asiat:

Kaikki muuttuu.

Ennakoi muutoksia.

Tarkkaile muutoksia.

Sopeudu muutoksiin nopeasti.

Muutu.

Nauti muutoksista.

Ole valmis muuttumaan nopeasti ja nauti siitä aina uudestaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!