Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuka vei juustoni?

Kirjoitettu 23.05.13
Esseen kirjoittaja: Janina Lindroos
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kuka vei juustoni?
Kirjan kirjoittaja: Spencer Johnson
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Muutos = juusto.

Kirjassa seikkailee neljä hahmoa, Nuusku ja Vippe (hiiriä) sekä Hemmi ja Hoksu (pikkuihmisiä). He ovat jo kauan syöneet juustonsa samasta paikasta samaan aikaan, mutta eräänä päivänä juusto katoaa. Muutos pelottaa heitä jokaista. Kirjassa pohditaan suhtautumista muutokseen erilaisten hahmojen ja luonteiden kautta. Jokaisesta hahmosta löytyy jotain tiimiini tai itseeni sopivaa muutoksen tullessa.

Nuusku on hiiri, joka vaistoaa muutoksen varhain. Hän on epäillyt juuston loppumista jo jonkin aikaa kunnes se vihdoin katoaa. Hän on nähnyt muiden hahmojen kulutustavat ja tietää jo varhain, ettei juusto tule riittämään kovin pitkäksi aikaa.

Tällainen nuuskumainen ennakointi on erittäin tärkeää talouspäällikölle. Olen itse toiminut meidän tiimin taloussolussa ja nähnyt kuinka ennakointi on avainasemassa talousasioita hoitaessa. Sitä ei voi tehdä talouspäällikkö yksin, vaan siihen tarvitaan koko tiimin panos. Meillä on ollut ennakoinnin välineenä tulo- ja menotaulukot, jotka jokainen tiimiläinen on täyttänyt kuukausikohtaisesti. Heti kun muutoksia ilmenee, päivitämme TuMe-taulukkomme. Tai ainakin se olisi ihannetilanne.

Vippe lähtee toimimaan samantien kun juusto on kadonnut. Hän johdattaa Nuuskua eteenpäin Nuuskun arvioidessa minnepäin kannattaa Sokkelossa (eli elämän eri osa-alueilla) liikkua.

Näitä vippejä tulee löytyä joka tiimistä ja ihannetilanteesta joka projektiryhmästä. Kuulin joskus treeneissä 24 tunnin säännön. Kun saa jonkun idean tai päättää tehdä jotain, on ensimmäinen askel otettava siihen 24 tunnin sisällä päätöksestä. Kynnys toteuttaa tämä madaltuu. Tämä toteutui meidän tyttöporukan kohdalla kun huomasimme että meillä on yhteinen unelma: oman vaateliikkeen omistaminen. Samantien kun tajusimme että meitä on neljä, soitimme ja varasimme paikat franchising-seminaariin Helsinkiin. Olen sitä mieltä, että näitä tekoja kannattaa tehdä aina 24 tunnin välein, että innostus säilyy ja pysyy mielessä.

Hemmi on pikkuihminen, joka pelkää muutosta ja vastustaa sitä. Kun Hoksu lähtee etsimään uutta juustoa, Hemmi ei usko että sitä löytyy ja pelkää että matkalla on vaaroja. Näin hän ei uskalla lähteä kotoaan ollenkaan, vaan jää sinne itkemään kun juusto on loppu.

Realistinen täytyy olla, pessimisti ei. Pessimisti ei pety on huonoin sanonta minkä olen ikinä kuullut. Hemmin kaltaiset ihmiset eivät uskalla kokeilla uutta, koska pelkää epäonnistumista niin paljon. Tämän kaltaisten ihmisten puolesta ei voi tehdä mitään muuta kuin antaa vinkkejä ja johdattaa heitä eteenpäin. Heidän puolestaan ei saa tehdä asioita. Minä henkilökohtaisesti ärsyynnyn, jos ennen kokeilua joku asia teilataan täysin. Aina täytyy kokeilla, vaikka kuinka pelättäisiin. Meidän tiimillä on tästäkin hyviä kokemuksia muutaman projektin merkeissä.

Hoksu on sopeutuvainen pikkuihminen, joka huomaa nopeasti että muutos voi myös olla avain johonkin parempaan. Hän lähtee innokkaasti etsimään uutta juustoa, eikä lannistu monista takaiskuista. Lopulta hän löytää sen ja toivoo samalla, että hänen ystävänsä Hemmi seuraa perässä.

Muutokseen sopeutuminen ja kaaoksen sietäminen ovat oleellinen osa Tiimiakatemiaa. Koko ajan tapahtuu jotain uutta, eikä joka ikistä projektin vaihetta voi ennustaa. Teemme projektia nimeltä Tour de Film, eikä sitä ole vielä kertaakaan tehty akatemialla. Teemme siis pilottia. Tällaisessa projektissa on ehdottoman tärkeää valmistautua erilaiseen muutoksiin ja ennalta arvaamattomiin tilanteisiin. Me kun emme voi tietää mitä kaikkea voi sattua, eikä ole ketään keltä kysyä. Joustavuus on avainasemassa.

Uutta juustoa etsiessään Hoksu kirjoittelee Sokkelon seinille erilaisia muistiinpanoja ja mietelauseita. Ne ovat sekä sen hetken ajatuksia sekä merkkejä Hemmille, joka toivottavasti seuraa pian perässä. Tämä kuvastaa juuri sitä, mitä meidän pitää tehdä yhdessä tiimikavereina. Me emme voi muuttaa toisiamme tai suhtautumistamme muutokseen, mutta voimme antaa ohjeita ja neuvoa, jos joku tulee hieman perässä.

Nauti seikkailuista ja uuden Juuston mausta.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!