Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kurkistus hr maailmaan

Kirjoitettu 24.11.20
Esseen kirjoittaja: Tiia Kolehmainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Rekrytoija
Kirjan kirjoittaja: Saana Rossi
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.1. Verkostot ja sosiaalinen pääoma, 4. Johtaminen, 6.2. Myynnin ja markkinointiviestinnän taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Jokaisessa on mahdollisuuksia ja potentiaalia moneen eri asiaan. Meissä on äärettömästi ulottuvuuksia ja puolia. Kukaan ei ole vain jotain. Me olemme paljon

Kävin alkusyksystä juttelemassa opon kanssa, mitä voisin mahdollisesti tulevaisuudessa lähteä tekemään, sillä suunta on melko hakusessa vielä ja opintoja jäljellä noin vuoden verran. Kun siinä vähän höpöteltiin, mitä kaikkea olin jo tehnyt ja mikä minua innostaa, nousi ihmiset suureen osaan tässä. Olin ollut tutorina, vuokratiimiliiderinä, toimin opiskelijahallituksessa… Tykkään olla ihmisten kanssa. Auttaa. Tehdä yhdessä. Jakaa asioita. Niinpä keskustelusta nousi ilmi, olisinko kiinnostunut mahdollisesti HR- puolesta.

Olin tätä joskus ohimennen miettinyt, mutta en koskaan sen enempää, mutta tuon keskustelun jälkeen aloin pohtimaan tätä tosissani, sillä se on ollut mielessäni jo aikaisemmin ja nyt se nousi taas ilmi. Aloin ottamaan alasta enemmän selvää ja siksi tämä kirja päätyi myös lukulistalleni. Saana Rossin Rekrytoija kertoo hänen omasta elämästään, mitä hän on tehnyt hr/rekrypuolella, mitä se kokonaisuudessa tarkoittaa ja mitä kaikkea siihen kuuluu.

Kirja oli itselle mieluinen lukukokemus ja siitä sai paljon irti niin tulevaisuuden työnhakuun kuin jos vastaavasti on joskus itse haastattelijana työnhakijoille. Työnhakuun vinkit olivat siinä mielessä hyödyllisiä, että nousi ilmi, mitä kaikkea on hyvä kertoa itsestään, kun on hakemassa työpaikkaa. Isoin oppi aiheesta oli, että yritykset eivät etsi parasta/täydellisintä ihmistä, vaan sopivinta. Yhteensopivin yrityksen, tehtävän ja ehdokkaan muodostamaan kokonaisuuteen, mikä toimii parhaiten.

Koska perustietämys rekrystä oli melko alhaista, oli pienetkin opit hyödyllisiä, esim. se kuinka hr ja rekrytointi liittyvät yhteen mutta tarkoittavat eri asiaa. Rekrytointi suuntaa vahvasti ulospäin, eli (useimmiten, ei aina) haetaan uusia ihmisiä. Henkilöstöhallinto taas on vastaavasti sisäistä, eli pyritään saamaan jo joku olemassa olevista henkilöistä virkaan. Nämä kuitenkin liittyvät vahvasti toisiinsa, sillä jos talon sisältä joku siirtyy uuteen tehtävään (hr), niin toiseen tehtävään on rekrytoitava joku talon ulkopuolelta. Henkilöstöhallinnon/rekrytoinnin tehtävä on saada uusilla / jo olemassa olevan henkilöstön avulla tukea yrityksen strategiaa ja liiketoimintaa.

Asiakkaan kanssa keskusteltua:

Sain aiheen tiimoilta myös mielenkiintoisen asiakastapaamisen. Alun perin puhuimme talouteen liittyvistä jutuista, mutta lopulta päädyimme puhumaan myös hr puolesta, sillä hänellä oli kokemusta myös sieltä puolelta. Puhuimme siitä, kuinka hr on valtavan laaja ja mielenkiintoinen käsite, henkilöstöhallinto. Hän myös alaa opiskelleena osasi avata, että se jakautuu kolmeen pääryhmään;

  • Resursseihin, mihin kuuluu henkilöt ja heidän rekryäminen ja yrityksen toiminta.
  • Työntekijöiden kehittämiseen, kuinka palkatut ihmiset saadaan pysymään talossa mahdollisimman pitkään ja kuinka heitä voi kehittää.
  • Työhyvinvointi, tämä vastaa nimensä mukaisesti työntekijöiden hyvinvoinnista ja siihen liittyvistä haasteista.

Tässä tulee hyvin ilmi se, mikä ero on hr:llä ja rekrytoijalla. Lisäksi keskustelimme myös paljon tuosta yritykseen sopivasta henkilöstä, että vaikka ihmisellä olisi alalta pitkä työkokemus, hän ei välttämättä sovi yrityksen kulttuuriin ja voi aiheuttaa kinaa muiden työntekijöiden välillä, jos hän ei vaikka olisikaan tiimipelaaja. Tästä syystä on tärkeää olla tarkkana rekrytointi vaiheessa, että paras ei välttämättä ole sopivin.

Lopuksi puhuimme vielä siitä, että hyvät hr paikat ovat oikeastaan melko harvassa, sillä niitä on vain yrityksissä, missä työnkeijöitä on yli 50 ja niissäkin on yleensä oma hr osastonsa. Ala on siis kilpailtu ja olisikin hyvä, jos sinne opiskelu vaiheessa pääsisikin laittamaan jalkaa jo ovenväliin.

 

Yrityksen Tupu, Hupu, Lupu ja Rupu

Kirjassa oli käytetty tarinoita, joka helpotti asioiden sisäistämistä. Rossi oli hauskasti mm. yhdistänyt Ankkalinnan yritysmaailmaan ja se kuulosti vielä täysin loogiselta. Mutta tärkeimmät asiat, jotka rekrytoijan on yrityksestä ehdottomasti tiedettävä, jotta hän osaa ja voi tehdä työnsä, on otsikossa mainittu nelikko. Tupu meinaa yrityksen missiota eli miksi se on olemassa. Hupu taas edustaa visiota, minne halutaan mennä. Lupu, yrityksen arvot ja viimeisenä Rupu, eli strategia. Tiiviin parin muodostaa Hupu ja Rupu; ilman visiota ei mennä eteenpäin ja ilman strategiaa ei ole mitään, mitä kohti mennä.

Perustan lisäksi on tärkeää, että rekrytoija perehtyy yrityksen henkilöstöön ja tapoihin. Mitä paremmin toiminta on tiedossa, sitä helpompi siihen on etsiä sopivia ihmisiä mukaan. Viime kädessä on kuitenkin hyvin pitkälti hänen vastuullaan, millaisia ihmisiä yrityksessä/organisaatiossa työskentelee.

Nämä perusteet ovat hyviä herätteitä omaankin tiimiin, vaikka siihen ei rekrytointi liitykään. Keskustelemme kuitenkin siitä, mihin tiiminä haluamme mennä, mikä on Gravin tulevaisuus tästä eteenpäin. Arvot meillä on selvät (hauskuudella, rohkeudella, kasvaen) ja ne näkyvät tekemisessä myös hyvin. Meille tavoitteet ovat tietynlainen strategia, koska niitä kohti mennään ja niitä muotoillaan koko ajan enemmän meidän näköisiksi. Pyrimme siihen, että tavoitteet ovat jokaisen kannalta motivoivia ja luomme niihin myös tarvittavia välitavoitteita.

 

Vaikka hr maailma kuulostaa itselle mieluisalta haasteelta, mitä haluaisi tulevaisuudessa kenties lähteä tekemään, on siinä paljon vastuuta. Parhaita puoliahan on, että kun sat palkata jonkun töihin ja olet itse myös täten onnistunut työssäsi. Mutta sen varjopuoli on ”ei kiitoksen” sanominen kaikille muille hakijoille. Kirjassakin mainuttua, että yhtä palkattua kohden hylätään kymmeniä, jopa satoja hakijoita. Ja joka kerta se tuntuu yhtä kurjalta. Mutta vastapainoksi pääsee tutustumaan moniin erilasiin ihmisiin ja saamaan verkostoa yllättäviinkin paikkoihin ja tekemään työtä ihmisten kanssa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!