Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuuletko linnun laulun?

Kirjoitettu 24.11.13
Esseen kirjoittaja: Kimmo Pulkka
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kuuletko linnun laulun?
Kirjan kirjoittaja: Anthony de Mello
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Lue tarina kerrallaan. Mieti hetki ja lue se uudestaan.

 

Vesipullo

Mies oli lähdössä kauppaan ostamaan vesipulloa. Ulkona satoi, ja hän jäi odottamaan sateen loppua.

 

Kala ja kilpikonna keskustelivat

Kilpikonna: Kävin eilen kuivalla maalla

Kala: Mitä se on? Voiko siinä uida?

Kilpikonna: Ei, siinä ei voi uida.

Kala: Onko se märkää? Lainehtiiko se?

Kilpikonna: Ei, se ei ole märkää eikä se lainehdi.

Kala: Ei mitään tuollaista voi olla olemassa! Huijaat minua!

 

Kala ui suuttuneena matkoihinsa. Meritähti oli seurannut tilannetta pohjalta ja toivoi, että hänkin osaisi joku päivä lentää.

 

Jalkapalloilijat

Jalkapallokentällä oli käynnissä ottelu. Tuomarin vihellettyä puoliajan merkiksi peli poikki, pelaajat pettyivät. ”Miksi olette niin surullisia?”, kysyin. ”Olisimme halunneet vielä pelata, mutta nyt emme voi.”, vastasi yksi pelaajista. ”Kuinka niin? Kohtahan alkaa toinen puoliaika”, sanoin. Pelaajat purskahtivat nauruun. ”Et ilmeisesti ymmärrä jalkapallosta mitään. Meidän täytyy vaihtaa puoliajan jälkeen puolia ja siksi joudumme rakentamaan uuden kentän tuohon viereen toisinpäin.”.

 

Harakka

Kaksi poikaa näki männynoksalla istuvan harakan. He päättivät kisata, kumpi osuisi siihen ensiksi kivellä. Kivet viuhuivat ohi, eikä harakka hievahtanutkaan. Pojat iloitsivat ja nauroivat paljon. Lopulta toinen pojista osui harakkaan. Se putosi räpiköiden maahan ja viiltävä tuska valtasi molemmat pojista.

 

Tietämätön oppilas

Oppilas ei tiennyt, mitä haluasi tehdä isona. Päämäärättömyys turhautti ja masensi häntä. Lisäksi ympärillä olevat ihmiset kyselivät jatkuvasti, mikä hänestä tulee isona. Oppilas ei osannut vastata mitään. Hän päätti alkaa lukemaan kirjoja ja käymään koulutuksissa, jotka edistäisivät oman unelmansa löytämistä. Vuoden kuluttua hän oli edelleen samassa pisteessä vailla tietoa. Hän pohti ja pohti, mutta ei kerta kaikkiaan keksinyt mitään. Hän lähti alakuloisena matkaamaan kohti kotiaan. Kotitalonsa hississä hän katsoi itseään peilistä. ”Nyt minä tiedän.”, hän sanoi.

 

Mielikuvitukseton oppilas

Seuraavana päivänä samainen oppilas kertoi unelmastaan muille. Yksi oppilaista sanoi, ”En pystyisi ikinä kuvittelemaan, että onnistut tekemään jotain tuollaista.” ”Et varmasti pystykkään”, hänelle vastattiin, ”Samasta syystä et pysty kuvittelemaan uudenlaista väriä.”.

 

Sauna

”Rakastan saunan hiljaisuutta.”, isä sanoi. ”Miksi rakastat hiljaisuutta? Eikö se ole tylsää?”, lapsi kysyi. ”Ei, se ei ole tylsää. Se kertoo minulle jotain.”, isä vastasi. Lapsi hämmästyi, ”Miten hiljaisuus voi kertoa sinulle mitään? Sehän on vain hiljaa.”. Isä ei vastannut mitään ja heitti kiukaalle kauhallisen vettä.

 

Pessimisti

”Miksi aina tuulee vastaan? Miksi valot palavat aina punaisena? Miksi juuri silloin sataa, kun ei saisi? Miksi aina silloin on tarjolla pahaa ruokaa, kun nälkä on kovimmillaan?”

”Entä miksi olut ei voisi maistua aina yhtä hyvälle, kuin mökillä? Miksen kuule linnun laulavan?”

 

Kimmo Pulkka

Osuuskunta Millio

kimmo@millio.fi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!