Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuuma ryhmä

Kirjoitettu 18.11.13
Esseen kirjoittaja: Suvi Marjanen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Kuumat ryhmät tuloksen tekijänä
Kirjan kirjoittaja: Lipman-Blumen & Leavitt
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kuuma ryhmä

Jos joku olisi pari kuukautta sitten sanonut minulle, että Innomosta voi tulla kuuma ryhmä, olisin nauranut hänelle päin naamaa. Vielä silloin meillä oli suuri klikki. Laivuri vs. Kaato –ajattelu näkyi tiimissämme paljon. Vaikka siitä ei puhuttu, se kuitenkin saastutti ilmaa, jota hengitimme.

 

Sitten tapahtui jotain. En tiedä, oliko 75 km yhteisellä patikointiretkellä osuutta asiaan. Meillä oli yhteinen päämäärä, jonka eteen taistella. Joku tekijä, joka yhdisti meitä.

 

Nyt taloustilanteemme on parantunut. Innomo on noususuhdanteessa! Voimme alkaa keskittyä tulevaan. Tekemisen taso on noussut, ja pikkuhiljaa firmamme talous alkaa nousta ylöspäin kädestä suuhun –kulttuurista.

 

Tässä tärkeimpiä kuumien ryhmien tunnusmerkkejä.

 

Jäsenet ylpeitä ryhmästään

Tällä hetkellä Innomo tekee kovia juttuja. Olemme saaneet taloustilanteemme järkeväksi. Järjestimme päräyttävän 24 h –synnytyksen Wimmalle.  Emme kuitenkaan osaa olla ylpeitä meistä. Olemme kuulleet juttua, että Innomo on se talon tiimi, johon osa porukasta ei ainakaan haluaisi joutua. Mitä helvettiä, Innomohan on suorastaan timanttia! Emme ehkä ole se hauskin tai valovoimaisin tiimi, mutta kyllä meiltä ainakin halua puhaltaa yhteen hiileen löytyy!

Kanna innomolaisuutesi kunnialla!

 

Kriisiaikoina kuumat ryhmät voivat tehdä ihmeitä

Innomo toimii paineen alla parhaiten. Se huomattiin viimeksi 24 h –synnytyksen järjestämisessä. Perjantaina pakka oli aivan levällään, eikä pojilla ollut spiikkejä valmiina. Kaikki kusi. Sitten  ankara viikonloppu työskenteltyä, ja show oli valmis.

En kuitenkaan halua lähteä ajamaan Innomoa uuteen yhteiseen kriisiin. Jokaiselle on kuitenkin alkanut selvitä, että mikäli mymmille mielii lähteä, rahaa pitää tehdä paljon. Nyt jokainen pystyy juuri ja juuri täyttämään gäpin. Aion olla itse uuden joryn tukena, jotta tiimimme saa puskettua itsensä riittävän hyviin suorituksiin jo keväällä, ettei koko mymmikassan kerrytys jää kesälle ja syksylle. En halua, että kukaan joutuu polttamaan itseään kesällä loppuun satatuntisilla työviikoilla sen takia, että keväällä ei ole tehty tarpeeksi liikettä ja rahat on saatava jostain.

 

Katse eteenpäin, ei peruutuspeiliin

Vielä tämän syksyn olemme jankanneet menneisyydessä. Pikkuhiljaa alamme nähdä positiivisia asioita toiminnassamme. Itse yritin viestiä positiivisista asioista, mutta koska tunnelma koko muussa tiimissä oli niin ankara ja epäonnistumisiin keskittyvä, en itsekään jaksanut olla pirteä ja iloita pienistä onnistumisista.

Nyt edessä odottaa MYM. Perkele, me olemme lähdössä maailmanympärimatkalle yrityksen kanssa, jonka olemme luoneet tyhjästä! Kuinka moni alle 25-vuotias voi sanoa samaa? Itseäni tämä ainakin kannustaa puskemaan eteenpäin.

 

Pidä silmällä alkavaa uupumusta

Innomossa hätä tajutaan vasta silloin, kun hommat kusevat. Jos henkilö ei itse osaa pyytää apua, sen tarpeen tajuaminen jää todennäköisesti tajuamatta, jos kaikki menee päällisin puolin niin kuin pitääkin.

Viime viikko avasi silmiäni itselleni varsinkin avun pyytämisen suhteen. Kehityskeskusteluissa minulle sanottiin, että en osaa pyytää apua. En ollut aiemmin liiemmin edes ajatellut asiaa. Mutta niinhän se on, pyydän apua vasta siinä tilanteessa, kun kusilammikossa hengittämistä varten tarvitsee pillin saadakseen happea. Haluan muuttaa tätä.

Tein itselleni to do –listan nelikentän muodossa. Mikä on tärkeää ja kiireistä, sen minä teen. Muu saa odottaa. Kerroin myös muulle tiimilleni nelikentästä. Nyt saan monesta suunnasta painetta laittaa asioita to do –listalle ja ennen kaikkea ottaa niitä sieltä pois.

Tajusin viime treeneissä, että Innomossa asioiden huomaamatta jääminen johtuu yksinkertaisesti höpöttelykulttuurin puuttumisesta. On ne tietyt tyypit, joita kiinnostaa toisten tekemiset. Höpöttelemättömyys-kulttuuuri on kuitenkin vallalla Innomossa. Saimme tietää viime treeneissä ne henkilöt, jotka eivät osaa omatoimisesti pyytää apua. Nyt osaammekin keskittää niihin ihmisiin erityistä huomiota.

Jotta tämä ei jäisi pelkäksi sanahelinäksi, päätin ottaa Innomossa pinkkuvuodesta tutun treffikulttuurin käytäntöön.

 

Innomo Dating

Miksi?

Treffikulttuurilla Innomon sisäinen höpöttely toivottavasti parantuu. Toivottavasti höpöttelykulttuuri syntyisi väin väkisin luomalla ja se säilyisi elossa luonnostaan. Treffien avulla opimme tuntemaan toisiamme paremmin ja toivottavasti ongelmakohtia selviää, jotta voimme tarjota apua.

Mitä ja miten?

Ennen piinapäiviä (17.12. mennessä) jokainen Innomolainen käy vähintään 20 minuutin treffeillä jokaisen Innomolaisen kanssa. Treffit saa halutessaan venyttää myös pidemmiksi. Höpöttelyn aihe on osallistujien itsensä päätettävissä. Höpöttely voi liittyä niin työ- kuin vapaa-aikaan. Höpöttely voi tapahtua esimerkiksi kahvikupin tai lounaan äärellä. Treffien paikkana toimii joku muu tila kuin toimisto. Treffeille osallistuvilta odotetaan aitoa läsnäoloa ja keskittymistä treffikumppaniin.

Ennen ilonpäiviä on neljä viikkoa. Treffikumppaneita kertyy 11. Treffeihin menee yhteensä aikaa 3 h 40 min. Viikossa tämä tarkoittaa noin kolmia treffejä.

Listaan merkitään raksi, kun treffeillä on käyty. Suoritusaika alkaa tänään, heti kun treffikäytäntö on julkisestettu treeneissä.

 

Suvi Jukka Henkka Heikki Nannu Unna Mamma Karkkis Antti Vexi Hanne Mika
Suvi X
Jukka X
Henkka X
Heikki X
Nannu X
Unna X
Mamma X
Karkkis X
Antti X
Vexi X
Hanne X
Mika x

 

 

Haluan, että lähdemme puskemaan mym mielessä, Innmosta tulkoon kuuma ryhmä tulkoon siinä sivussa jos on tullakseen!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!