Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuumat ryhmät

Kirjoitettu 02.04.13
Esseen kirjoittaja: Eetu Lindfors
Kirjapisteet: 3
Kirja: Kuumat ryhmät tuloksen tekijänä
Kirjan kirjoittaja: Jean Lipman-Blumen, Harold J. Leavitt
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 2.3. Yhteisöllisyyden kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 

Kuumat ryhmät tuloksen tekijänä on Jean Lipman Blumenin ja Harold Leavittin kirjoittama teos ryhmistä, jotka työskentelevät poikkeuksellisen kiihkeällä ja intohimoisella tavalla. Nämä yksilöt kuuluvat ns. kuumaan ryhmään, jonka toimintaa ja periaatteita käsittelen esseessäni mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti.

Aloittaessani lukemaan kirjaa, minulla ei ollut aavistustakaan mitä kuumat ryhmät nimellä oikein tarkoitetaan. Lukiessani kirjaa huomasin jo varsin aikaisessa vaiheessa, että kirja oli kuin suoraan Tiimiakatemian maailmasta luotu täydellinen kopio. Jos kirjan kansi tekstin muuttaisi hieman toisenlaiseen muotoon, vaikkapa Tiimiyrittäjät tulosten tekijänä, niin voisi luulla jo äkkiseltään, että puhutaan Tiimiakatemian toiminnasta.

Mikä ihmeen kuuma ryhmä?

Kuumalla ryhmällä tarkoitetetaan organisaatiossa toimivaa pientä ryhmää, joka toimii lähestulkoon kiihkeän antaumuksellisella tavalla. Kuuma ryhmä ei ole myöskään mitään pysyvää, eikä välttämättä kovinkaan pitkäkestoista. Kuumat ryhmät eivät ole myöskään mikään tuore ilmiö maailmassa, vaan niitä on toiminut täällä kautta historian.

Kuinka sitten kuumat ryhmät perustetaan ja pannaan alulle?

Kuumat ryhmät ovat harvoin ennalta suunniteltuja ja hyvin harvoin tuotettuja, kun olosuhteet ovat oikeat ne putkahtavat esiin. Kuumien ryhmien perustajat ovat yleensä tietyn tyylisiä  ja heitä yhdistää palava halu tehdä asiaa, jota he ensisijaisesti haluavat tehdä. He ovat yrittäjähenkisiä yksilöitä, jotka rakastavat haastavia tehtäviä.

Kuumaa ryhmää perustettaessa on mietittävä “Kuka ja missä ovat ihmiset, joita tarvitsen avuksi tähän hankkeeseen.” Kuuman ryhmän perustajan on etsittävä aktiivisesti ihmisiä, keitä hän haluaa projektiinsa mukaan. Hänen on innostettava heitä ideoilla ja katsottava, ketkä innostuvat ja kiinnostuvat mahdollisesta asiasta ja kerätä porukka kasaan. Olen kaivannut myös itse tämän tyylistä toimintaa osk.Million projektiryhmien kokoamiseen. Liian usein mahdollinen idea, tai saatu työ kerrotaan suoraan 20 ihmisen kesken. Tämän seurauksena huutoäänestyksellä innokkaimmat ja nopeimmat yksilöt lähtevät projektiin mukaan ja lopputuloksena usein todetaan, että projekti onkin turhauttava ja tylsä, eikä omat paukut riitä kunnolla sen loppuun viemiseen.

Kirjasta poimittu nyrkkisääntö:

1. Jos tehtävä saa sinut innostumaan, se sytyttää todennäköisesti myös muut. Ellei se innoita sinua, älä oleta sen innoittavan muitakaan.

2. Jos tehtävä saa sinut syttymään, sano se ääneen ja selvästi!

Kuumien ryhmien piirteitä

Kuumien ryhmien merkittävin piirre on tehtävä keskeisyys. Kuumat ryhmät eivät välitä normaaleista vaatimuksista, tai muiden mielipiteistä. Mitä haastavampi ja mahdottomampi tehtävä, sitä tiukemmin se saa ryhmän otteeseensa. Kuumat ryhmät vaikuttavat myös hyvin todennäköisesti jäsentensä yksityiselämään. Työskentely kuumassa ryhmässä on matka johonkin suurempaan, ja erityisesti se on tärkeä sen jäsenilleen. Kuuma ryhmä antaa tunteen siitä, että he ovat tekemässä jotakin todella arvokasta. Aivan kuten akatemiallakin luodaan rohkeasti uusia tiimiyrittäjiä ja yhteenkuuluvuuden tunne on meidänkin arjessa erittäin vahva. Tiimi vaikuttaa välillä liiankin paljon omaan yksityiselämään ja työskentely siinä on matka johonkin suurempaan, kaikilla on ainakin toivottavasti tunne siitä, että jokainen on tekemässä jotakin arvokasta. Pientä kapinahenkeäkin ja rajojen rikkomista on meidän arjessa huomattavissa ja siihen jopa yleensä kannustetaankin.

Kuumat ryhmät ovat myös kriittisiä ja niissä otetaan yhteen, sekä ollaan sisäisesti kovia. Sananvaihto on kiivasta ja tehtävän suorittamisesta käydään jatkuvaa keskustelua. Ryhmän ajattelu maailma voi muistuttaa hyvin paljon lapsen ajattelua. Suuntaa ja mieltä voidaan muuttaa ja kenellekkään ei tarvitse asiaa sen kummemmin selitellä. Kuumien ryhmien ilmapiiri kirvoittaa luovuuden myös sellaisissa ihmisissä, jotka eivät ole sitä aiemmin esittäneet.

Kuumien ryhmien johtaminen

Varsinaista yhtä johtajaa kuumasta ryhmästä ei välttämättä aina löydä. Kuumissa ryhmissä roolit ja vastuut muuttuvat useasti. Kuka tahansa voi viestiä vapaasti kenen kanssa tahansa. Valta ryhmässä vaihtuu usein sen mukaan, miten kunkin henkilön erityis alueisiin kulloinkin sopii. Kuuman ryhmän rakenne muistuttaa enemmän tasavertaisuuteen pyrkivää “kehäryhmää”, kuin hierarkkista “tähtiryhmää”.

Kuumassa ryhmässä työskentely

Työskentely kuumassa ryhmässä on varsin erikoista ja normaalista työskentelystä poikkeavaa. Kuumat ryhmät suoltavat esiin ideoita ja mahdollisuuksia hämmästyttävään tahtiin. Ryhmässä keskustellaan kiihkeästi ja kovaa. Ryhmissä väitellään jatkuvasti, mutta kiistellään harvoin. Ryhmän työntekijät työskentelevät niin intensiivisesti ja keskittyneesti, että he eivät yksinkertaisesti osaa pysähtyä, vaan tekevät töitä kellon ympäri. Sen jäsenet jopa tarjoutuvat vapaaehtoisesti lisätöihin.

Kuumissa ryhmissä työskentely ei ole kovinkaan kurinalaista, tai se ei ainakaan näytä välttämättä siltä. Ryhmissä saatetaan hullutella ja sen jäsenet saattavat pitää halutessaan vaikkapa iltapäivän vapaata. Lähteä keskellä päivää piknikille, pelailla pelejä, järjestää erilaisia juhlia. Siellä käyttäyminen saattaa vaikuttaa hetkittäin jopa naurettavalta.

Kuuman ryhmän lopettaminen

Vapaus ja haasteet ravitsevat kuumia ryhmiä. Kaikella on kuitenkin aikansa, niin myös kuumilla ryhmillä. Useimmat kuumat ryhmät eivät säily kovinkaan pitkään. Ne ovat luonnostaan ja lähes aina tilapäisesti luotuja. Kuumien ryhmien lyhytaikaisuus ei ole kuitenkaan virhe ja heikkous, vaan merkittävä vahvuus yhä epävakaammassa organisaatiomaailmassa. Niiden tarkoitus on mennä sisään, tehdä tehtävä ja tulla ulos.

Kuten aiemmin mainitsin kuuman ryhmän toiminta muistuttaa todella vahvasti Tiimiakatemian maailmaa. Molemmissa hullutellaan ja ajatellaan välillä, kuin lapset. Toiminta on usein kiihkeän antaumuksellista. Molemmat tallaavat omia polkujaan ja tarkoituksena luoda jotakin suurempaa ja hienoa. Molemmissa roolit ja vastuut muuttuvat ja molemmat innostavat jokaista yksilöä. Molemmista löytyy outoja määritelmiä ja toiminta ei näytä välttämättä kovinkaan kurinalaiselta.

Kirja oli kohtalaisen luettava kokonaisuus. Käytäntöön vietäviä asioita en itse saanut kyseisestä oppaasta juurikaan mitään irti. Ainut mitä mieleen jäi oli tunne siitä, että tulevaisuudessa akatemialla haluan kokean kuumassa ryhmässä työskentelyn tunteen jossakin itseäni kiinnostavassa projektissa.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!