Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuumat ryhmät

Kirjoitettu 09.12.15
Esseen kirjoittaja: Jari Savolainen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Kuumat ryhmät tuloksen tekijänä
Kirjan kirjoittaja: Lipman-Blumen, Jean & Leavitt, Harold J.
Kategoriat: 1.1. Oppimisen suuntaviivoja, 2. Yhteisöllisyys, 2.1. Verkostot ja sosiaalinen pääoma, 2.3. Yhteisöllisyyden kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kuumat ryhmät tuloksen tekijänä kirjan keskiössä toimii kuuma ryhmä ja niiden jäsenten tyypillisiä ominaisuuksia. Kirjan mukaan kuumat ryhmät erottuvat massasta positiivisella tavalla ja pusertaa dynaamisesti yhteen hiileen. Kuuma ryhmä on mielentila, jossa vaikuttaa eniten asenne, fokusoituminen ja luja tahto toimia. Enää ei keskitytä pelkästään ”pakolliseen” työhön, vaan tarkoitus on soveltaa työtä ja toimintaa ennennäkemättömällä tavalla. Kuuman ryhmän asenne on rautaa ja toiminta erittäin määrätietoista. Pienistä pettymyksistä huolimatta kuuma ryhmät jatkaa aktiivista toimintaa ja toimii määrittelemiensä tavoitteiden mukaisesti.

Kuuma ryhmä koostuu vahvoista yksilöistä, jotka muodostavat kovan, fokusoidun voiman kohti tavoitteita. Yhteisö menee yksilön edelle. Yksilöiden muodostama projektiryhmä omaa henkilöitä, jotka on hyvinkin erilaisia. Yksilöt erottuvat toisistaan hyvällä tavalla ja pitää sisällään monipuoliset taidot. Tämä tekeekin kuumien ryhmien toiminnasta hieman hankalaa. Kun ryhmän on sovittava yhteiset tehtävät ja tavoitteet, on hankala saada koko ryhmä sitoutumaan juuri näihin aihioihin määrätietoisesti. Tämän vuoksi kuumia ryhmiä ei synny muihin keskivertoryhmiin verrattuna läheskään niin paljon.

Kuumaa menoa!

Peilaan kuumiin ryhmiin meidän IOD-projektia. Elämme tällä hetkellä muutoksen aikaa, kun valmistumme ensi viikolla. Sen jälkeen meiltä lähtee alta niin sanotusti apupyörät, joilla olemme ajaneet Tiimiakatemian ajan. Nyt on tosi kyseessä, kun jatkamme omaa toimintaa. Ensimmäisenä meidän täytyy määritellä alusta, jolle alamme kasata IOD-imperiumiamme. Tällä hetkellä ryhmässämme on kolme hyvinkin erilaista herrasmiestä, jotka tuovat jokaiseen tilanteeseen omanlaisen vivahteen. Tarkoitus on jatkaakin ainakin tällä kokoonpanolla. Tähän mennessä IOD-toiminta on pitänyt sisällään pelkästään innovaatiotapahtuman, jossa tänä vuonna oli mukana seitsemän yritystä sekä yhdeksän eri ammattikorkeakoulua ja muuta yhteisöä. Nyt, kun valmistumme, on meidän suunniteltava, millä tavalla hoidamme kokonaisuutta, kun rahalliset paineet ovat aivan erilaiset kuin aikaisempina vuosina. Tulemme pitämään tapahtuman tällaisenaan, kuitenkin hieman kasvatettuna aikaisemmasta. Tarkoitus on luoda IOD:n alle suurempi kokonaisuus, jossa ainoan kanavan, innovaatiotapahtuman lisäksi loisimme toisiakin kanavia. Olemme neuvottelemassa tällä hetkellä sidosryhmiemme kanssa, minkälaista toimintaa ja minne suuntaan nämä kanavat voisivat mennä. Tällä hetkellä näen jo toiminnassamme haaleita suuntaviivoja, joilla voimme luomaan lihan luurangon ympärille. Tämä vaatii todella vahvaa asennetta, tahtoa ja fokusointia, jotta onnistumme tässä. Olemme nyt jo saavuttaneet mielestäni kuuman ryhmän ominaisuuksia, mutta kehitettävää meillä on vielä paljon. Kaikilla ryhmässämme on kiinnostus luoda entistä isompaa kokonaisuutta, ja mikäs sen parempaa jos pystyy samalla luomaan itselleen oman työpaikan.

Kirjassa kerrotaan, että ”kuumat yksilöt sallivat yksilön olla oma itsensä”. Mielestäni tämä toteutuu todella hyvin tässä ryhmässä, sillä toimintamme on hyvin oma-aloitteista. Määritämme omat toiminta-alueet ja alamme luoda uutta. Työskentely on ollut hauskaa tähän mennessä ja uskon, että pystymme pitämään sen tällä uralla. Itselleni omana itsenä työskentely on erittäin tärkeää. Jokainen henkilö toimii eri tavalla, ja jos ryhmän sisällä syntyy jatkuvasti klikkejä, toiminta muuttuu ympäripyöreäksi ja tehottomaksi. Tässä tapauksessa, mikäli klikkejä syntyy jatkuvasti, kannattaa miettiä onko juuri tällainen ryhmä juuri itselle sopiva. Kun toimintatavat ärsyttävät ryhmäläisiä, harvemmin osataan kulkea 100% eteenpäin määrätietoisesti. Tällöin fokusoidutaan aivan vääriin asioihin. Itseni mielestä yksilön tulee toimia omana itsenään, ymmärtäen kuitenkin toistenkin toiminnan ja jatkuvasti pyrittävä itsekin oppimaan ja kehittymään. Kun löydetään henkilöitä, jotka toimivat tietyillä osa-alueilla vahvasti, kannattaa palautteen ja muiden kanavien kautta ilmaista nämä jokaiselle ryhmäläiselle. Olemme myös oman ryhmämme sisällä käyneet tällaisia asioita. Jokaiselle ryhmäläiselle on löydettävä mielenkiinnon ja osaamisen mukaan oikeat pelipaikat. Tällöin jokainen tekee itseään innostavia asioita, eikä ajankäyttö hairahtele liikaa.

Lopuksi. Tällä hetkellä IOD-projektimme on odotustilassa. Olemme neuvottelemassa muutaman innostuneen tahon kanssa tulevaisuudestamme. Tämä määrittää todella suurelta osin myös minun seuraavaa vuotta mitä tulen tekemään. Itse annan kaikkeni, jotta saamme luotua tästä loistavasta aihioista Suomea tärisyttävä tapahtuma. Lähellä olemme jo, mutta paljon on vielä tekemistä!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!