Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle

Kirjoitettu 13.12.17
Esseen kirjoittaja: Samuel Pöyhönen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset 2016-2017
Kirjan kirjoittaja: Tiimiakatemian valmentajat
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtavat ajatukset – Tiimiakatemia

 

Kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle

 

  1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita

 

Mene, kokeile ja etsi. Kaikki lähtee omasta halusta, mitä haluaa tehdä. Jos ei tiedä mitä haluaa tehdä, on vain mennä eteenpäin, kokeilla asioita ja etsiä niitä. Älä pelkää vaan rohkeasti eteenpäin on mentävä, jos haluaa saavuttaa jotakin. Sitä ei tiedä minkä kulman takaa se oikea onnenpotku(halu) tulee. Aina voi kokeilla asioita muutaman kerran, sitten ainakin tietää onko se sitä oikeaa halua. Tiimiakatemiassa ollessaan ei välttämättä tarvitse etsiä aloitteita, koska täällä on niitä yllin kyllin. Aloitteen tekeminen on siinä vaiheessa viisasta, jos mitkään muut aloitteet eivät hetkauta. Aloitteella voi olla monipuolisia vaikutuksia yhteisöön ja tiimiin. Eli jos tuntuu siltä, että joku ei täsmää niin tee aloite.

 

  1. Opi hallitsemaan kaaosta. Se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa

 

Kaaos on arkea akatemialla ja ajan myötä se tasoittuu. Joko siihen tottuu tai sen pystyy muokkaamaan paremmaksi. Mietitään luovaa prosessia, niin sehän on täyttä kaaosta. Luovassa prosessissa ei yleensä ole tavoitteellista päämäärää. Eli ei tiedetä minne olemme menossa. Luovassa prosessissa ideoidaan, innovoidaan ja ajatellaan, miten tehdään asioita paremmaksi. Motivaatio saattaa heitellä lainasta laitaan, ei tiedetä mitä seuraavaksi tehdään tai halu uupuu kokonaan.

 

  1. Saat tehdä virheitä. Voit oppia niistä.

 

Virheitä saa tehdä, pikemminkin niitä täytyy tehdä. Täällä ei tuomita virheitä kuten suomalaisessa yritysmaailmassa. Akatemialla on tiimien välistä kilpailua, kuten pitääkin olla, mutta se ei heijastu epäonnistumiseen. Kaikki täällä tietävät, että täällä ollaan oppimassa tiimiyrittäjäksi. Paino sanalla ”oppimassa” eli kaiken ei tarvitse olla niin justiinsa vaan ne pystytään oppimaan.

 

  1. Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen.

 

Etsi aina ratkaisu. Turha väitellä toisen kanssa turhasta, jos se ei vie teitä eteenpäin. Väittely ja syyllisen etsiminen vain vie aikaa ja energiaa. Jos näet ongelman tartu siihen, paranna ja kehittele siitä vielä parempi. Älä murehdi, poista negatiivisuus pois itsestäsi ja löydä positiivisuus.

 

  1. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle

 

Ota semmoinen tapa, jossa teet kaikki asiat niin hyvin kuin osaat. Samalla kun asetat tavoitteet korkealle, muista unelmoida suuresti. Kun unelmoit jotakin suurta, sinulla on aina jotakin jahdattavaa. Todennäköisesti unelmasi ei ole ikinä valmis, koska joka vuosi lisäät unelmaasi jotain, jota jahdata.

 

  1. Näe mahdollisuuksia, älä esteitä

 

Mahdollisuuksista puheenollen yhdistele eri näkemyksiä toisiinsa ja yritä sieltä löytää jotain uutta ja innovatiivista. Jokaisessa asiassa on esteitä, ne vain pitää ylittää ja nähdä esteen takaa ne mahdollisuudet.

 

 

  1. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi

 

Ole oma itsesi. Jos teeskentelet, se nopeasti heijastuu vierustoverille, kuten vaikka tekohymy. Ollaksesi oma itsesi on otetta rennosti ja mietittävä, että kaikki muutkin niitä ihmisiä on niin kuin sinäkin. Oma itseys kumpuaa sisimmäistäsi, joten antaa sen vain tulla sieltä.

 

  1. Hymyile, nauti ja heittäydy

 

Ole spontaani. Heittäydy mukaan ja anna oma panoksesi. Jos et pysty heittäytymään vielä, niin muista hymyillä. Hymy antaa hymyn toiselle ja siitä tulee muutenkin hyvä mieli. Hymyilemällä se positiivisuuskin sieltä tupsahtaa.

 

  1. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen

 

Vaikka joskus elämä koittelee epäonnistumisien myötä niin muista, että se on vain elämää ja huomenna luultavasti jo parempi olo. Uskalla muuttua. Jos olet nöyrä, voit muuttua ja kehittyä paremmaksi ihmiseksi. Auttaa menestykseenkin.

 

  1. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä akatemian sisältä löytyvä kokemus ja tieto, jottei pyörää tarvitse keksiä uudelleen.

 

Kunnioita tiimiäsi. Ole heille samanlainen kuin haluaisit heidän olevan sinulle. Muuttaa tilannetta valtavasti. Auta ja jeesaa muita niin hekin tekevät seuraavan palveluksen sinulle. Vieressä istuva henkilö voi olla avain sinun ideaasi, joten aina kannattaa kysellä ja ihmetellä porukassa asioista ja ideoista.

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!