Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Läpimurto

Kirjoitettu 19.12.17
Esseen kirjoittaja: Juuso Nieminen
Kirjapisteet: 5
Kirja: The Art of Happiness: A Handbook for Living, The Power To Break Through: Your Ultimate Edge (Pt. 1 & 2)
Kirjan kirjoittaja: Howard C. Cutler, Tony Robbins
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tony Robbins, mies joka muuttaa tavallisen seminaarin kuin parhaimmaksi mahdolliseksi elektronisen musiikin konsertiksi. Antaumuksellisuus, intohimo ja yhteyden löytäminen yleisöön ovat asioita, jotka Robbins kertakaikkiaan hallitsee. Mitä tällä miehellä on kerrottavanaan?

Elämän tärkeimpiä taitoja ovat ehdottomasti päätöksentekotaidot. Niillä on ensinnäkin merkitystä sen suhteen minkälaisen suunnan otamme elämälle, kuinka valitsemme suhtautuvamme siihen ja miten päätämme kohdella muita ihmisiä. Nämä valinnat määrittävät sen, kuka olemme.

Juurikin tuo antaumuksellisuus, jonka voimme valita joka hetki, on yksi olennainen elementti kaikessa tekemisessä. Nälkäisyys asioiden tavoitteluun vauhdittaa oppimistamme huomattavasti. Kyse on pitkälti siitä, kuinka tuomme suuren määrän energiaa elämäämme ja kuinka viemme oppimisemme aktiivisen tekemisen tasolle. Robbins puhuu tästä aktiivisesta oppimisesta ja sen vuoksi myös hänen seminaarinsa ovat täynnä vuorovaikutusta ja tekemistä. Asiat laitetaan heti käytäntöön. Kysehän on tärkeästä taidosta, onneksi olen Tiimiakatemialla, niin olen päässyt osaksi tätä parhainta mahdollista tapaa oppia.

Energisyys on sellainen asia, joka tarttuu. Varsinkin jos henkilö uskoo siihen mitä tekee, on tuon energisyyden vaikutus muihin valtaisaa. Tämän olen ainakin itse saanut kuulla liittyen omaan tekemiseeni ja olemukseeni tiimissä. Minulla on juuri tuollainen vaikutus muihin ihmisiin: silloin kun olen energinen ja innoissani, se vetää myös muidenkin suupielet hymyyn. Jos puolestaan olen turhautunut, sen vaikutukset muihin ovat täysin päinvastaiset. Onkin mielenkiintoista, kuinka minun mielialallani on niin suuri vaikutus monien muiden tuntemuksiin. Itseäni kiinnostaa tietää, mistä tämä johtuu? Onko se sitä, että elän niin tunteella ja myös näytän sitä ulospäin? Mutta miksi se näkyy minusta niin selkeästi? En itse ainakaan ajattele, etteikö kukaan muu tuntisi ikinä mitään tunteita, eikä näyttäisi niitä, joten miten minun olemisellani on niin suuri merkitys monille?

”Energy is energy in motion.”

-Tony Robbins

Ajattelumme on resursseista vahvin

Johtajat maksimoivat käytössä olevat resurssit. Tämä voi tarkoittaa asenteiden ja tunteiden maksimoimista, markkinatilanteen parantamista tai tiimin kehitykseen panostamista. Resursseilla Robbins tarkoittaa ennen kaikkea juuri tätä henkistä resurssia, eli antaumuksellisuutta ja energiaa. Se onkin sellainen asia joka juontaa kaikkeen tekemiseen ja onnistumisiin. Jos päätämme onnistua, niin silloin onnistumme ennen pitkää vastoinkäymisistä huolimatta. Yleisimpiä syitä mitä luettelemme epäonnistumistemme syyksi ovat:

– Rohkeuden puute

– Ajan puute

– Rahan puute

– Energian puute

– Pelko

– Liian aikainen luovuttaminen

Nämä kaikki ovat tekosyitä. Ne perustuvat olettamukseen, että epäonnistuminen johtuu resurssien puutteesta. Robbins toteaakin hyvin, että epäonnistumiset eivät johdu resurssien puutteesta vaan neuvokkuuden puutteesta. Tunteet ovat meidän ehdoton voimavaramme haasteiden selättämisessä. Sitä kautta syntyy meidän sitoutuneisuutemme. Tietenkään emme voi kaikesta neuvokkuudestamme huolimatta välttää epäonnistumisia, mutta on silti ajattelustamme kiinni, kuinka toimimme siitä eteenpäin. Esimerkiksi Alibaban perustajan Jack Man tai Abraham Lincolnin tarinat ovat erinomaisia siitä, kuinka vastoinkäymisistä huolimatta voimme saavuttaa suuria.

Resurssien merkityksestä kertoo myös hyvin tarinat Microsoft Encarta vs. Wikipedia ja YouTube vs. Vimeo. Selkeän menestyksen mittarina ei voi pitää loputtomia aineellisia resursseja tai esimerkiksi uuden idean ensimmäisenä markkinoille tuomista. Tämä ensimmäinen tarina näistä kahdesta ”taisteluparista” kertoo siitä, kuinka Wikipedia on päihittänyt suosiollaan Encartan yleisenä tietosanakirjana. Encarta oli samanlaisella ajatuksella toimiva tietopaketti kuin Wikipediakin. Olennaista tässä on se, että Microsoftilla oli käytössään lähes loputtomat aineelliset resurssit, kun taas Wikipedian perustajat olivat vapaaehtoisia vailla rahaa. Ajattelumme on elintärkeä resurssi!

YouTuben ja Vimeon tapauksessa puolestaan ensiksi mainittu on saavuttanut selkeästi suuremman suosion, vaikka ilmestyikin markkinoille myöhemmin kuin Vimeo, ja vielä aivan toisenlaisella ydinajatuksella ollessaan aluksi deittisivusto. Se mikä lopulta erotti nämä kaksi niin selkeästi toisistaan, on YouTuben huomattavasti parempi yhteisöllisyyden esille tuominen. YouTubessa kehotetaan käyttäjiä jakamaan videonsa 9 kertaa useammin kuin Vimeossa. Pienet asiat merkkaavat paljon.

Peilatakseni tätä kaikkea omaan tekemiseeni, on minulla suuri haaste juuri tässä oman ajatteluni kehittämisessä. Tiedostan, etten ajattele tarpeeksi vahvasti. Tarvitsen antaumuksellisuutta ja intohimoa osaksi jokaista päivääni.

Kaikessa liiketoiminnassa on tärkeää muistaa, että ihmiset ostavat tunteita ja identiteettejä. Monesti päätöksemme eivät ole millään tapaa rationaalisia, vaikka näin voisimme olettaa. Tämä tunteiden ostaminen on hyvä pitää mielessä esimerkiksi johtamisessa, markkinoinnissa ja myynnissä. Vaikuttamalla tunteisiin, vaikutamme myös päätöksentekoon.

Lähtökohtaisesti sitoutuneisuuden taso työelämässä on hyvin heikkoa. Tästä voidaankin pohtia, mitä tapahtuisi, jos sitoutuneisuus olisi huippuluokkaa? Ihmiset, jotka ovat sitoutuneita antavat itsestään paljon enemmän energiaa ja työpanosta kuin voimme kuvitellakaan. Ihmiset tekevät vapaaehtoisestikin merkittäviä asioita, koska ovat sitoutuneita ja kiinnostuneita siitä, mitä tekevät. Lähtökohtaisesti ei olekaan ihme, että maailman parhaiten työntekijöitään sitouttavat yritykset (mm. Google, Apple) ovat myös maailman parhaimpia yrityksiä muutenkin. Sitoutuneisuudessa on tärkeää tietää yrityksen arvot ja missio. Tarkoituksella tulee olla merkitys ennen kaikkea yrityksen perustajille ja sen työntekijöille. Näitä asioita minun on erityisen tärkeää soveltaa johtamiseen ja minun tulee itse myös miettiä tapoja tuoda omaan tiimiimme selkeämpää intohimoa ja sitoutuneisuutta.

Tarkoituksenani on hoitaa talouspäällikön roolini tiimissä maaliin yli tiimin odotusten. Haluan sen kautta innostaa muita parempiin suorituksiin ja positiiviseen tekemiseen. Meidän tiimissämme on puuttunut selkeä talouden kautta johtaminen ja aion panostaa tähän esimerkiksi tuomalla talouden lähemmäksi jokapäiväistä arkeamme säännöllisten talousvarttien myötä.

”You can’t move someone if you’re not moved. You can’t touch someone if you’re not touch. Speak from the heart and find your engagement!”

– Tony Robbins

Persoona

Kiinnitä huomiota siihen, kuinka paljon annat itsestäsi joka hetki. Itselläni on jo hyvät lähtökohdat toimia innostajana, mutta tarvitsen kuitenkin vielä aika paljon hienosäätöä tekemiseeni. Vetovoimaisuuteen vaikuttaa moni asia:

Mikä tekee jostakin henkilöstä vetovoimaisen?

– Positiivisuus

– Tehtäväorientoitunut

– Empatia

– Maltillisuus/järkevyys

– Avoimuus

– Innostuneisuus/motivaatio/tarmokkuus

Mikä tekee jostakin henkilöstä luotaantyöntävän?

– Epäkunnioittava

– Ärtyisä

– Epätäsmällinen

– Laiska

– Ilkeä

– Marttyyrius

– Matala energisyys

– Minä, ei me asenne

Mitä itse näistä olen? Olen mielestäni hyvinkin pitkälle kaikkia edellä lueteltuja positiivisia puolia, mutta en läheskään aina. Sorrun hyvin usein pimeyden polulle, ärtyisyyteen, epätäsmällisyyteen ja laiskuuteen. Mutta on positiivista, että olen syksyn aikana tiedostanut paremmin näiden piirteiden olemassaolon tekemisessäni. Pystyn sitä kautta kiinnittämään huomiota siihen, kun alan vajota synkkyyteen ja pyrkiä siten nostamaan itseni takaisin jaloilleen.

”Extraordinary life = Life on your terms.”

– Tony Robbins

Robbins sanoo: ”What takes our energy levels down is our lack on meaning”. Jaan tämän ajatuksen aivan täysin, sillä itsellä on ainakin juuri tuollainen fiilis. Se, mitä minun tulee tehdä toisin jatkossa on keskittyä tekemiseen. Ja varsinkin omaan tekemiseen. Elän toistaiseksi liian vähän keskittyen siihen mitä itse toivon ja haluan joka päiväisessä elämässäni. En mieti tekemistäni siltä kantilta mihin tähtään ja mitä oikeasti haluan tehdä. Sinänsä pitkällä tähtäimellä ajatukseni ovat selkeät, mutta niistä suunnitelmista puuttuu täysin se, mitä aion tehdä. Tiedän millaiselta haluan elämäni näyttävän, mutta minulla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä teen ja mitä annan itsestäni sen vuoksi. Miltä minun ideaali elämäni näyttää? Se on täynnä luksusta, hauskanpitoa, läheisten kanssa vietettyjä hetkiä ja onnistumisia. Tiedän mitä haluan arjeltani, mutta koska en tiedä mitä sitten oikeasti tekisin, mistä niin sanottu raha elämiseen esimerkiksi tulisi, on itselläni vaikea tavoitella näitä asioita.

Mitä taitoja tarvitsen?

The 2 Master Skills Of Life

1. Science of achievement

2. The Art Of Fulfillment

Nämä kaksi taitoa itsessään kategorioina ovat mielestäni tärkeitä. Olen itse ainakin yrittänyt keskittyä toistaiseksi tuon taidon numero 2 hallitsemiseen. Olenkin siinä päässyt hyvään vauhtiin, en kuitenkaan vielä löytänyt sitä pistettä, jossa oikeasti pystyisin olemaan tyytyväinen. Joka tapauksessa vuosi 2018 on hyvä aloittaa panostamalla enemmän taitoon yksi, tavoitteiden saavuttamiseen. Molemmat kategoriat sisältävät paljon erilaisia asioita ja taitoja, joita Robbins ei itsessään avaa sen enempää, mutta itselle ainakin on riittäviä nämä kaksi laajaa määritelmää, joista pitää kiinni.

Esimerkkinä näistä kahdesta taidosta Robbins tarjoaa Robin Williamsin tarinan. Mies, joka saavutti kaiken haluamansa, mutta riisti sitten lopulta itseltänsä hengen on merkki siitä, kuinka olennaista tasapainon kannalta on hallita molemmat taidot. Tämän kaltaisia esimerkkejä on toki muitakin, mutta pääpointti on se, että pitää ymmärtää oma henkilökohtainen miksi, sekä ymmärtää miten se saavutetaan.

”Your brain is designed for you to survive. Happiness is your job.”

– Tony Robbins

Ajattelumme merkitystä ei voi oikeastaan yhtään liikaa korostaa. Se vaikuttaa kaikkeen toimintaamme. Haastavaksi toki asiat tekee se, että aivomme on luotu ennemmin selviytymiskoneeksi kuin onnellisuusgeneraattoriksi. Aivomme etsivät koko ajan jotain, joka on vialla, jotta säilyisimme hengissä. Joka tapauksessa esimerkiksi luomamme odotukset vaikuttavat onnellisuuteemme. Yleensä odotamme jotain asioita tapahtuvaksi tietyllä tavalla, ja kun nämä odotukset eivät täyty, petymme. Ja juurikin nämä odotukset aiheuttavat kärsimystä, koska maailma ei tapahdu sillä tavalla kuin sen odotamme tapahtuvan. Tästä syystä on tärkeä taito keskittyä ajatteluunsa ja vaihtaa esimerkiksi odotukset arvostukseen. Meidän on hyvä olla kiitollisia siitä mitä meillä on ja mitä saamme. Tämä on myös yksi asia, mikä minun pitää ottaa osaksi päivittäistä rutiinia, eli muistaa olla kiitollinen heti aamusta.

Onnellisuuden taide

Dalai Lama on myös samojen ajatusten äärellä kirjassa The Art of Happiness: A Handbook for Living. Kyseisessä teoksessa todetaan esimerkiksi, että meidän tulee ajatella enemmän ”Olen iloinen, että en ole…” kuin ”Toivon, että olisin…”. Tämä on oma tapansa harjoittaa kiitollisuutta. Dalai Lama tarjoaa myös merkityksellisiä ajatuksia kohti onnellisuutta; useiden kohtaamiemme päätöksenteon hetkien edessä meidän on hyvä kysyä: ”Tuoko se minulle onnellisuutta vai mielihyvää?” On tärkeää pystyä erottamaan nämä tekijät toisistaan, jotta osaamme kulkea aktiivisemmin kohti onnellisuutta. Pelkkä mielihyvän tavoittelu on yksinkertainen tapa jäädä koukkuun sitä aiheuttavien ärsykkeiden äärelle.

Dalai Lama jakaa myös ajatuksia myötätunnon merkityksen puolesta kirjassa. Myötätuntoinen suhtautuminen toisiin ja elämään auttaa vähentämään pelkoa ja antaa mahdollisuuden avoimuuteen. Se luo ennen kaikkea positiivisen ja ystävällisen ilmapiirin. Kun koemme ja ajattelemme toimivamme puhtaasta myötätuntoisuudesta sekä ystävällisyydestä, ei meidän tarvitse miettiä tekojemme oikeutusta. Tällöin toivomme toiselle pelkkää hyvää, eikä siinä ole mitään paheksuttavaa. On hyvä pystyä muistuttamaan itseään omista motiiveista, jotta itseymmärrys pysyy kirkkaana.

Merkitys luo tuloksia. Kirja tarjoaa yhden mallin muutoksen läpiviemisestä, joka liittyy tähän. Olen myös itse havainnut, että sillä on oikeasti merkitystä käytännössä. Joka tapauksessa ensimmäisenä muutoksessa kohti parempaa on tärkeää oppiminen. Meidän on oleellista oppia haluamamme muutoksen merkityksellisyydestä ja tarpeesta. Tämän kaltainen oppiminen ja ymmärryksen kartuttaminen auttaa meitä kehittämään itsellemme sen vakaumuksen tai näkemyksen, jota vaaditaan muutoksen tapahtumiseksi. Tämä näkemyksellisyys muuntuu ensiksi päättäväisyydeksi toteuttaa muutos, josta se muuttuu lopulta toiminnaksi kohti parempaa. Vahva halu muutosta kohtaan saa yksilön näkemään paljon vaivaa laittaakseen sen käytäntöön. Olen itse huomannut, että tämä prosessi ainakin omalla kohdallani etenee jokseenkin näin: ensiksi olen kerryttänyt tietoa asiasta ja oppinut uutta, joka on vaikuttanut silloiseen käsitykseeni asiasta. Sen jälkeen olen lähtenyt luomaan päättäväisyyttä, jonka olen lopulta laittanut käytäntöön. Muutosta haikaillessa on tärkeää pystyä kertomaan itselleen sen merkitys.

”It’s the heart where you find your breakthrough.”

– Tony Robbins

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!