Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Leap of Faith

Kirjoitettu 12.12.13
Esseen kirjoittaja: Aleksi Saarinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Liiketoimintasuunnitelma Roskakoriin
Kirjan kirjoittaja: Ollis Leppänen
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leap of Faith

 

Miksi yrittää? Siinäpä vasta kysymys! Siihen ei kukaan muu voi vastata kuin sinä itse! Koko juttu lähtee liikkeelle vain ja ainoastaan sinusta itsestäsi. Mitä tulee tiedostaa itsestään ensin, jos aikoo yrittää? Onko sinulla intoa ja intohimoa tehdä sen eteen töitä jonka tunnet omaksesi? Jos ei ole silloin sinusta ei tule yrittäjää tai et ole vielä löytänyt sitä asiaa minkä vuoksi yrittää!

Tuossa muutamat kysymykset ja vastaukset joita pohdin joka aamu kun herään. Tulin yrittäjäkeskiöön tiimiakatemialle, mutta haluanko itse olla yrittäjä? Sitä en vielä tiedä, mutta uskon että tulevan 3,5 vuoden aikana olen melko varma. Koskaan ei toki tiedä iskeekö yrittämisen kivinen tie vielä sen jälkeenkin. Aamuisin mietin mitä minulta joka päivä vaaditaan ja mitä vaatii olla yrittäjä. Itse uskon että olla suurta halua ja nälkää jos meinaa yrittää. Pitää löytää se sisäinen energia joka nostaa sinut aamuisin oli sitten lauantai tai sunnuntai. Pitää löytää oma intohimo ja pyrkiä kehittämään se niin miten unelmasi sinulle kertovat. Järjestelet asiat niin että niin sanottu pääkonttori on kunnossa. Teet itsellesi kirkkaat tavoitteet ja lähdet liikkeelle. Kartoita tilanne ja mene asiakkaan luo koska siellä se raha ja kehittyminen on. Ota Just Do It – asenne! Näin kertoo Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin opus!

Kuulostaa niin helpolta. Senkus vaan teet. Ja teoriassa kyllä, noin se hoituisi jos ei pelottaisi niin saamaristi! Vastuu, uusi tilanne, tuntemattomat pelikentät. Mitä itse odotat yrittämiseltä ja mitkä asiat on sinulle elämässä tärkeitä? Minusta tuntuu että odottaisin yrittämiseltä suuria onnistumisen tuntemuksia usean ja taas usean sudenkuopan jälkeen. Pyrkisin siihen että elämäni kohtaa tasapainon yrittämisen kanssa. Onneksi en ole yksin. Teen töitä upeassa ryhmässä ja on mukava kun tietää että joku muu on siinä vieressä hakkaamassa päätä seinään jos tilanne sitä vaatii. Tiimiyrittäminen on siitä hieno muoto yrittää! Yrittäjän linja voi olla vain yksi osa-alue elämässä ja nyt on hyvä hetki harjoitella, kun voi oppia muilta ja opettaa muita. Pääasia on kuitenkin olit sitten yksin tai porukassa, että pitää pitää oma pää kuosissa. Tiimiyrityksessä tulee usein tilanne vastaan kun mielipiteet eivät kohtaa muiden kanssa ja joutuu tekemään jotain mikä ei itseään huvita. Silloin saattaa hieman harmittaa, mutta oikealla asenteella ja kirkkaalla mielellä pääsee jo pitkälle. Tapahtui mitä tapahtui, kannattaa kuitenkin pitää kiinni omista unelmistaan. Niistä saa energiaa herätä seuraavana aamuna. Kun on unelmia, pitää olla myös suunnitelma minkä mukaan edetä eteenpäin. Tiimiakatemiassa tällaista suunnitelmaa kutsutaan oppimissopimukseksi. Sitä oli hieno kasata. Tottapuhuen omasta oppimissopimuksestani ei tullut kummoista, mutta onneksi mikään ei ole kiveen hakattu jotenka voin päivittää sitä kun löydän tarkemmat vastaukset kysymyksiin ja tiedän oikeasti historiani ja haluni tulevasta.

”En voi hallita enkä vaikuttaa,

en voi hallita mutta voin vaikuttaa,

voin hallita ja voin vaikuttaa”

Hieno lainaus kirjasta, joka pisti miettimään että mitkä asiat jokapäiväisessä elämässä kuuluvat mihinkin vertaukseen. Kun soveltaa tämän kaltaista ajatusmaailmaa jokapäiväiseen tekemiseen ymmärtää hyvinkin nopeasti että mitkä asiat oikeasti ovat hallussa ja missä on vielä parantamisen varaa. Mitkä asiat ovat itsestäsi riippuvaisia ja mihin asiaan vaikuttamiseen tarvitsee apua.

Asioiden hallitsemiseen ja vaikuttamiseen vaatii sen että luopuu peloistaan ja lähtee rohkeasti liikkeelle. Eli täytyy toimia vaikka pelottaa. Kun saat itsesi liikkeelle, ensinnäkin kohtaat pelkosi ja totuudessa itsesi kehittäminen löytyy asiakkaista ja saattaa sieltä irrota myös se taloudellinen hyötykin. Vaikka meillä ei vielä mitään kummoista tarjontaa olekkaan, emmekä ole kehittäneet mitään huippuideaakaan, ei se tarkoita että pitäisi jymähtää paikalleen. Ja pitää ymmärtää ettei tässä vaiheessa kaiken pidäkkään olla huippuluokkaa, mutta tekemällä pääset tavoittelemaan sitä. Jos asiakasta ei ole, ei ole bisnestäkään ja jos bisnestä ei ole, ei ole liiketoimintaa. Puhelin kouraan vaan ja yhteys asiakkaaseen koska asiakas on kaiken meidän toiminnan ydin, asiakas on myös paras opettajasi. Jos pelottaa niin voita se pelko, ei siihen kuole! Mikään ei tunnu paremmalta kuin voittamisen tunne. Äläkä luovuta ensimmäiseen tai edes kymmenenteen kieltäytymiseen vaan ymmärrä että toistot kehittävät sinua oli kyse mistä tahansa. Opi niistä kieltäytymisistä ja kehitä itseäsi sitä kautta. Tee kohtalon hyppy kohti tuntematonta niin kyllä varmasti ne jalat jossain vaiheessa kohtaavat maan. Ennen voittoa käyt läpi suurimmat vastoinkäymiset!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!