Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Leimahduspiste

Kirjoitettu 27.02.14
Esseen kirjoittaja: Tiia Lappalainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Leimahduspiste
Kirjan kirjoittaja: Malcolm Gladwell
Kategoriat: 7. Innovointi, 7.1. Luovan ajattelun työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kanadalainen Malcom Gladwell oli yksi vuoden 2013 Nordic Business Forum- tapahtuman puhujista. Kuultuani hänen inspiroivia tarinoitaan päätin, että haluan lukea ainakin yhden hänen teoksistaan. Ensimmäinen silmiin pistänyt teos oli hänen teoksensa Leimahduspiste.

Kirja käsittelee useiden esimerkkien kautta, kuinka ideat tai tuotteet lyövät itsensä läpi epidemian tavoin. Kuinka vanhusten käyttämistä kengistä tuli megatrendi nuorison keskuudessa ja kuinka yhden lintuhahmon luominen pelasti Seesamtie- lastensarjan suosion. Gladwellin mukaan leimahduspiste on dramaattinen hetki, jolloin kaikki voi muuttua sekunnissa. Se muodostuu kolmesta piirteestä.

1. Tarttuvuus

2. Pienillä syillä on suuria vaikutuksia

3. Muutokset eivät tapahdu vähitellen vaan yhdessä dramaattisessa hetkessä

Nämä kolme seikkaa määrittelevät esimerkiksi kuinka flunssa iskee joka talvi ja kuinka tuhkarokko kulkee yhdestä toiseen alakoululuokissa.

Kirja oli mielenkiintoinen, mutta sitä lukiessani en löytänyt vertailupintaa Mittavasta tai projekteistani. Muiden esseitä lukiessani inspiroiduin ja minulle valkeni keväällä oleva suuri haaste. On upeaa, jos Mittava leimahtaisi historian suurimmasta tiimiyrittäjien maihinnoususta, Unkarin Learning Circuksesta.

Unkarin reissusta inspiroituna tulen esseessä käsittelemään mitä Unkarin reissu mahdollistaa, missä Mittava on nyt ja kuinka Unkarin reissu leimahtaa Mittavassa.

Lopetetaan se nurkassa nyhjöttäminen!

Nuorisotyöttömyys on yksi Euroopassa jylläävistä ”epidemioista” Suomessakin lama painaa päällä. Miksi nuoret ja rohkeat tiimiyrittäjät, joilla on nyt mahdollisuudet luoda kontakteja, verkostoa ja yhteistyötä tyytyvät odottamaan aggressiivisesti turvallisessa toimistossa ja luottavat prosessiin? Vaikka olemme nyt edelläkävijöitä tiimiyrittämisessä, ei meinaa sitä, että olisimme ikuisesti edelläkävijöitä. Se vaatii rohkeita kokeiluja.

Timo Lehtosen Tiimiakatemia blogissa kiteytyy oivasti sanoma: kukaan ei meitä tule hakemaan Keski- Suomesta vaan meidän on oltava se muutos, jota maailmalta haluamme. Yhdessä olemme voimakkaampia ja voimme luoda paljon hyvää pössistä ja onnistumisia.

Tiimiakatemia on Suomen korkeatasoisin tiimiyrittäjyyden ahjo. Tiimiakatemialta valmistuneista 43 % aloittaa kivisen tien yrittäjinä ja 96 % työllistyy heti. Learning cirkus on ponnahduslauta meille eurooppaan.

On aika mennä niiden yritysten luo, joista unelmoimme, jotka antavat perspektiiviä omiin projekteihimme ja innostavat meitä. Learning circuksen tarkoituksena on esitellä tiimiyrittäjyyttä tehokkaana tapana synnyttää uutta ja nuorten yrittäjyyttä. Me puolestamme voimme tarjota osaamistamme, intoa ja erikoisosaamistamme kaverijohtajuuden ja tiimityöskentelyn puolelta.

Kuvittele, mitä mahdollistuu, kun yli sata tiimiyrittäjää lähtee matkaamaan Unkaria kohti muilla kulkuneuvoilla kuin lentäen. Entä jos nämä tiimiyrittäjät ovat motivoituneita ja tarttuvat mahdollisuuksiin, joita matka oikeuttaa. Esimerkiksi tiimiyrittäjät

1. Tutustuvat erilaisiin yrityksiin luoden asiakas- ja kumppanuussuhteita.

2. Vievät osaamista ja omia projekteja Eurooppaan

3. Lisäävät Keski- Suomalaista tunnettavuutta Euroopassa

4. Inspiroituvat ja inspiroivat yhdessä yritysten kanssa!

 

On hyvä muistaa, että tulevaisuuden työmarkkinat ovat globaalit ja työkentät liikkuvat usein valtioiden rajojen yli. Edustaessamme nuoria ja innokkaita tiimiyrittäjiä, meillä on potentiaalia luoda verkostoja ja saada suunta tekemisellemme. Mitä media ja koulutusjärjestelmät voisivat saada tempauksestamme?

Kuten Gladwellin kirjassa mainittiin, pienillä seikoilla on suuria vaikutuksia, jotka tapahtuvat hetkessä. Uskon Learning Circuksen olevan juuri sellainen seikka.

Möllikät matkalla Unkariin

Tulemme usein viime tipassa ja vaadimme vähän esilämmittelyä. Osa Tiimiakatemian tiimeistä on täysillä matkalla Learning Circukseen. Me emme ole siitä pahemmin keskustelleet saati paneutuneet koko tiimin voimin. Luulen, että viestinnän puute on tehnyt pienen taantuman koko juttua kohtaan. Kaikki kaatuu johtajuuteen ja johtajuus viestintään.

Hiihtoloman jälkeen on aika pistää hommat rullaamaan. Teen action planin Leimahduspisteestä saamieni koppien avulla. Uskon Mittavan rokkaavan, sillä syttyminen tapahtuu nopeasti ja tehokkaalla toiminnalla mahdollistamme unelmapolkua tukevan matkareitin, -seuran. Inspiroivat yritykset voivat toimia matkareitin pohjana.

1. Projektiryhmä Unkarin Learning circuksesta

Kirjassa mainittiin kansantaloustieteilijöiden käyttämästä 80–20 periaatteesta. Tämä tarkoittaa sitä, että käytännössä missä tahansa tilanteessa 20 % osallistujista tekee suunnilleen 80 % työstä. Esimerkiksi 20 % autoilijoista aiheuttaa 80% onnettomuuksista.

 

Mielestäni on hyvä laittaa vetovastuuseen innokkaimmat Unkariin lähtijät. Näin hyvä fiilis buustautuu ja läpinäkyvyys tiimin sisällä säilyy. Lisäksi Mittavalla olisi koko tiimin projekti.

 

2. Unkarin reissun esille tuonti mahdollisuuksien kautta

Mitä Learning circus mahdollistaa yksilön-, tiimin ja projektien tasolla? Kuinka Unkarin reissu tuodaan treeneissä esille? On erilaisia tapoja luoda Unkarin reissusta mieleenpainuva. Esimerkiksi aikaisempi yhteinen ulkomaanreissu esiteltiin tiimille niin, että reissuporukka loi lentokoneen lentoemäntineen ja kapteeneineen. Fiilis nousi kattoon saman tien ja kaikki halusivat reissuun.

 

3. Keskitä tiimin avaintekijöiden fiiliksiin ja mieti mitä suustasi päästelet

Karismaattiset ihmiset pystyvät sanomatta mitään ja vain hetkellisen vaikutuksen avulla tartuttamaan toisiin mielialansa. Kirjassa oli esimerkki kuinka tv-uutisankkureiden karisma vaikutti vaalitulokseen. Uutiset kestävät vain muutaman minuutin eikä katsojat ja uutisankkuri tapaa toisiaan, silti tutkitusti vaikutus on suuri.

”Kyse ei ole vain siitä, tunnetko jonkun. Kyse on siitä, tunnetko jonkun tarpeeksi hyvin, niin että tiedät hänen taitonsa, kykynsä ja intohimonsa. Siis sen, mistä hän pitää, mitä tekee, mitä haluaa tehdä, missä on todella hyvä. Ei siitä, onko hän mukava ihminen.”

 


Tiia Lappalainen

Osuuskunta Mittava Innovations

tiia@mittava.fi

Tagit: , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!