Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Leimahduspiste

Kirjoitettu 04.09.15
Esseen kirjoittaja: Niko Eskelinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Leimahduspiste
Kirjan kirjoittaja: Malcom Gladwell
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pohdin hetken aikaa miten kirjoittaisin tästä kirjasta reflektion. Sitten välähti! Käytännössä Way Out on syntynyt leimahduksen kautta.

Syksyinen ilta, koulutusohjelma NJL ihmiset olivat kokoontuneet suureen dialogi ympyrään, ulkona oli hämärä, kostea ilma. Kuuma teekuppi poltteli sormenpäitä, kun Saarisen Aleksi alkoi kertomaan tästä erinomaisesta ideasta. Huone, johon suljetaan ryhmä ihmisiä ja heidän on löydettävä tie ulos 60 minuutissa. Live Room Escape – peli. Ensimmäinen kipinä. Sytyin idealle välittömästi! Aleksi oli pyöritellyt ideaa jo jonkin aikaa omassa mielessään, mutta tarvitsi bensakanisterille kipinän eli mut. Siinä kyseisessä hetkessä me päätettiin, että tää asia me tullaan toteuttamaan.

Syksy meni eteenpäin ja alettiin puhumaan ideasta. Simo hypppäsi mukaan remmiin ja pieni kipinä alkoi jo muuttumaan pieneksi liekiksi. Viimeisen palasen palapeliin toi Janina ja kun saimme liiketilan Jyväskylän keskustasta, alkoi tuli roihuamaan. Sillä hetkellä, kaikki haaveet ja ideat muuttuivat todellisuudeksi. Alkuun meitä epäiltiin ja lytättiin alaspäin. Toinen yrittäjä oli avaamassa samaan aikaan Room Escape – huonetta ja meillä ei kuulemma olisi mitään mahdollisuuksia pärjätä kilpailussa. Todistimme kaikille, että me kyllä osataan hoitaa homma kotiin! Omasta mielestäni tällä hetkellä hallitsemme Jyväskylän markkinoita ja meillä menee erittäin hyvin!

Osa syy leimahtamisen onnistumiseen oli Suomen Room Escape markkinoiden tilanne. Silloin kuin aloimme miettimään ideaa, oli Suomessa vain yksi Room Escape –huone. Avatessamme oman huoneen oli Suomessa meidän lisäksi kolme huonetta. Olimme siis aivan aallon harjalla ja leimahduspiste oli tapahtumassa koko Suomessa konseptin osalta.

Nyt ollaan neljä kuukautta menty eteenpäin, asiakkaita käy koko ajan pelaamassa ja saimme juuri avattua toisen huoneen. Ihmiset innostuvat koko ajan lisää pelaamisesta ja se leviää kuin kulovalkea. Itse asiassa Room Escape –pelien rantautuminen Suomeen on ollut aika suuri leimahduspiste ja sen on rakentunut kuin itsestään. Niin kai parhaimmat leimahdukset syntyvät. Ihmiset itse rakentavat sen kuin eivät huomaisikaan tekevänsä sitä. Suuri kiitos siis kaikille Suomalaisille!

Loppuun haluaisin vielä kirjoittaa kaikille, uskaltakaa ottaa riskejä ja tavoitella niitä asioita mitä haluaa toteuttaa elämässään. Kerätkää ympärille oikeanlainen tiimi kenen kanssa tehdä töitä ja lähtekää paukuttamaan! Ei kannata pelätä epäonnistumisia, niistä ja onnistumisista oppii yhtä paljon. Kaikille asioille on aina joku loppu.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!