Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Lennetään yhdessä

Kirjoitettu 16.10.13
Esseen kirjoittaja: Paula Äijänen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Lokki Joonatan
Kirjan kirjoittaja: Richard Bach
Kategoriat: Yleinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Lokki Joonatan, erilainen lokki, joka haluaa toteuttaa itseään eikä vain syödä leivänpaloja tai istuskella rannalla. Lokki Joonatan haluaa lentää. Hänellä on intohimo, taito ja rohkeutta haastaa prosessia. Tiimiakatemia, tiimiakatemialaiset haastavat prosessia, toimivat erilaisella tavalla. Kaikille tämä ei toimi ja kaikki eivät tätä hyväksy, mutta kuitenkin suurta osaa kiinnostaa erilaisuus ja erilaiset toimintatavat.

Erilaisuus on voimaa. Kaikki on hyviä jossain, erilaisissa asioissa, askartelemaan tai vaikka koodaamaan. Ihmisiä täytyy kannustaa, jakaa oppeja ja oppia itse samalla. Kun menee epämukavuus alueelle, oppii kaikista eniten. On haastettava itseä ja samalla muita. Kun kehittyy jossain ja osaa jotain hyvin on mahtavaa jakaa osaamaansa toisille. Onnistumisen, heittäytymisen iloa, kun ensin on epäonnistuttu, tuntenut olonsa epäonnistuneeksi, luuseriksi.

Ei saa jäädä miettimään mitä muut ajattelevat, vaan tehdä itselle selväksi mitä haluaa.  On haastettava prosessia, olla oma itsensä, tilanteessa kuin tilanteessa.  Joissain tilanteissa se voi olla ja onkin vaikeaa. Ryhmän, tiimin tai ystävien paine on toisille liian suurta, eikä uskalla olla erilainen, opetella lentämään tai vaikka näyttelemään. Mutta kuinka se käytännössä onnistuu? Kun kerran uskallat tehdä jotain erilaista, olla ajattelematta, mitä ne muut ajattelee tai mitä he sanovat, jos vaikka juonnan pelle puvussa satojen ihmisten edessä. Haasteita, itsensä ylittämistä, epäonnistumisia. Niitä täytyy saada, ja niistä tulee onnistumisen tunteita ja oppia. Tietenkin myöhemmin voi vielä kehua, että minäpä olen tehnyt sitä ja tätä. Rohkeutta haastaa itseä, toisia ja auttaa tai opettaa muita samanlaisia lentäjiä ja hiippareita.

Kaikilla on oma juttunsa, sitä ei ehkä vielä tiedä. En minä ainakaa, teen kaikkea, haastan itseäni ja opettelen uskaltamaan tekemeen kaikkea erilaista.  Erilaisuus on voimaaa!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!