Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Liekeissä!

Kirjoitettu 24.05.13
Esseen kirjoittaja: Teo Tarri
Kirjapisteet: 2
Kirja: Liekeissä!
Kirjan kirjoittaja: Petteri Kilpinen
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin Petteri Kilpisen Liekeissä-kirjan. Se sopii luettavaksi NJL-kerrallemme muutosjohtajuudesta, mutta erityisesti kirja osui maaliin tavoitteiden asettelun kannalta. Hyvä valmentaja ja johtaja tietää, että muutosta ei tapahdu muutamalla toisia vaan saamalla ihmisen haluamaan muutosta. Motivoitunut työntekijä on arvokkain osa yritystä. Ja mikä motivoikaan työntekijää paremmin kuin se, että hän etenee kohti omaa tavoitettaan. Siksi kirjoitan esseeni tavoitteiden merkityksestä.

 

Alkuun Yksinkertainen ajatus, joka on johtamisen näkökulmasta ajatuksia ravisteleva:

”Jos pystyt rakentamaan yrityksen, joka on sopiva ihmisille (,jotka siis käyttävät suuren osan elämämästää töihin, eli tulevat kahdeksaan ja lähtevät iltapäivällä), ja saat heidät käyttämään kaikki potentiaalinsa, tulet olemaan innovatiivinen johtaja – rakennat yrityksen, joka kukoistaa ja menestyy tulevaisuudessa.”

 

Miksi Mittava on olemassa?

Esittelen omaa toimintaani ohjaavan missioni, joka liittyy läheisesti kirjassa esitettyyn inspiroivaan johtamiseen. Haluan auttaa ihmisiä elämään heidän potentiaalinsa kautta, sillä jokaisessa ihmisessä on mahdollisuus johonkin paljon suurempaan, mitä he toistaiseksi tekevät.

Tätä missiotani toteutan päivästä toiseen ja yritän elää sitä elein, sanoin ja teoin. Aion myös lähteä toteuttamaan tätä konkreettiisemmin jollakin keinolla mittavalaisille ensi syksyn aikana, tai mahdollisesti jopa TL-kauteni päätyttyä.

 

Onko elämälläsi tavoite?

Tavoitteen asettelu. Tärkeintä pohjalla on onnellisuus. Tyytyväisyys elämään. Se, että emme tiiminä ole synnyttäneet yhteistä visiota, on toivottavasti ruokkinut kevään mittaan miettimään itseään ja omaa henkilökohtaista visiota. Olen itse pohtinut, kuka olen, millaiseksi haluan tulla ja miksi. Myös sitä, miksi olen Tiimiakatemialla. Liekeissä-kirja kolahti lukiessani juuri lukua tavoitteista. Kirjassa esitettiin Harvard Business Schoolissa toteutettu tutkimus, jonka aikajänne oli 10 vuotta. Opiskelijoilta oli kysytty heidän tavoitteensa. 3% oli kirjannut ylös selkeät tavoitteet, 13% oli tavoite, mutta ei kirjallisessa muodossa. Lopuilla 84% ei ollut tavoitetta ollenkaan. Vastauksia tarkasteltiin 10 vuotta myöhemmin, ja tavoitteilla oli selvä yhteys palkkaan. 3% tienäsi 10 kertaa muita enemmän, ja 13% tuplasti sen mitä 84%

Asetamme laiskuuttamme tavoitteita, jotka päästävät meidät helpolla. Rima on niin alhaalla, ettei pysty katsomaan tulevaisuuteen. ”En halua olla lihava” tai  ”en halua olla alistettuna työpaikalla”, mikseivät ihmiset kerro mitä oikeasti haluavat ja kirkasta sitä!

Jotta voin johtaa muita, minun on tunnettava itseni ja asetettava itselleni tavoitteet. Ammatillisesti suunniteltava minkälaisia asioita alan tekemään. Tavoitteiden asetteluun myös henkilökohtaisella tasolla on liitettävä taloudelliset tavoitteet. Näistä kirjoitan lisää oppimissopimuksessani. Pyrimme ensi syksystä yhdistämään henkilökohtaiset ja tiimiyrityksen tavoitteet toisiinsa, siten että tiimioppimisesta ja –työskentelystä tulisi mahdollisimman inspiroivaa ja kehittävää. Tiimiyrittäjä tarvitsee yhteenkuuluvuutta, jotta hän kokee olevansa arvokas osa tiimiyritystä. Olemme ensimmäisen vuoden aikana musertaneet onnistuneesti mielenmallejamme. Jokainen on ottanut yhä enemmän vastuuta itsestään, osana oppivaa organisaatiota.

 

Ihminen haluaa oppia, vaikka ei sitä itse aina tiedosta. Meillä sen on nähnyt hyvin pitkän aavikkovaiheen aikana joulun jälkeen. Ihmiset alkoivat turhautua kun kehitys oli vaikeasti hahmotettavissa. Meillä oli nyt vain ympärillämme uudenlainen ympäristö, jota tarkastelimme vanhasta, yhteensopimattomasta näkökulmasta. Kehitystä oli vaikea nähdä, mutta kavereiksi muodostunut porukka alkaa kesän kynnyksellä löytää tiimipotentiaaliaan, ja nousta valetiimin syvänteestä. Meillä on huikeita kesäprojekteja  Ja syksyyn lähdemme, kuten Kilpinen kirjoittaa: ”Kokeilemalla, yrittämällä ja oppimalla luodaan yrityskulttuuri, joka kannustaa luovuuteen.”

SKOT, Teo Tarri

teo@mittava.fi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!