Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Liekeissä!

Kirjoitettu 17.11.13
Esseen kirjoittaja: Niko Niemelä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Liekeissä!
Kirjan kirjoittaja: Petteri Kilpinen
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Liekeissä!

 

Mä oon liekeissä, pannaan meneen!” – Cheek

 

Heh, pakko avata off-topic-linella. Petteri Kilpisen Liekeissä on kyllä must luettavaa. Olen lukenut johtajuudesta muutamia opuksia, eikä niitä voi lukea koskaan liikaa. Varsinkaan tämmöisiä, joissa on hyvät kiteytykset ja paljon inspiraatiota ja rohkaisua tehdä jotain uutta. Johtajan tehtävä on nimensä mukaisesti johtaa. ”Johtajan tärkeimpiä tehtäviä on hyödyntää joukkueensa potentiaali ja sytyttää jokainen pelaaja toteuttamaan strategiaa kaikissa organisaation osissa.” – Risto Nieminen, toimitusjohtaja, Veikkaus Oy. Sana sytyttää on vahva. Se on juuri se mitä minä ainakin johtajalta haluan. Kumpi sinun mielestä tuo enemmän hyötyä: pienellä liekillä kituva, savuava kekäle vai kovalla liekillä roihuava halko?

 

Sanoinkin jo että kirjassa on loistavia kiteytyksiä. Koppasin 5 mielestäni parasta ja itselleni arvokkainta ohjetta kappaleiden lopuista. Ne seuraavassa.

 

On varmistettava, että strategia, tuote, palvelu tai brändi on loppukäyttäjän näkökulmasta ainutlaatuinen. Tämä on ainoa tapa saada itse vaikuttaa hinnoitteluun. Muuten valta siirretään markkinoille, jotka määrittelevät hintakilpailun kautta katerakenteen.

 

Tähän pitäisi pyrkiä ehdottomasti. Miksi tehdä jotain täysin samanlaista kuin muut? Miksi tyytyä keskinkertaisuuteen? Mitä johtaja voi tehdä sen eteen että näin käy? On ihmeellistä miten paljon nykyään halutaan tehdä asioita samalla tavalla kuin aina on tehty. Ihmetykseni kasvaa kun tiedän sen että uuden luomiseen ja uusiin kokeiluihin kannustetaan koko ajan enemmän ja enemmän. Ainutlaatuisuus ei aina tarvitse mitään maailman ihmeellisimpiä patentteja tai tuotesuojauksia. Voi ajatella vain että mikä osa puuttuu jostakin vähän enemmän valmiista asiasta. Keep it simple sanon minä. Vaikea omalta kohdalta sanoa sitä, onko ainutlaatuisuus ainoa tapa vaikuttaa hinnoitteluun mutta on se ainakin todella suuri tekijä. Ja on varmaa että yritystoimintaa tehtäessä on varmasti mukavampaa ”määrätä” itse hinta eikä siten että markkinat tai joku muu määrittää sen. Huutokaupat ovat sitten asia erikseen.

 

Jos johtaminen perustuu pelkkään kannattavuuteen eikä kasvuun, käy kuten anoreksiapotilaalle: aluksi kivalta näyttänyt solakkuus muuttuu henkiinjäämistaistoksi.

 

Loistava vertaus. Yritys, joka pyrkii nykypäivänä vain pysymään kannattavana, voi alkaa miettiä, pitäisikö vaihtaa harrastusta. Kirjassa puhutaan tämän kohdalla siitä että vain kannattavuutta miettivien yritysten toiminta on lyhytnäköistä eikä kanna kauas. Kyseessä on tietyllä tapaa kierre, joka päättyy yleensä yrityksen toiminnan myyntiin tai konkurssiin. Porukkaa irtisanotaan, jotta saataisiin kuluja pienemmäksi. Toimintoja lakkautetaan samasta syystä ja pyritään pienemmillä resursseilla tehdä samaa tulosta kuin ennen. Ja kun huomataan että ei tämä toimi, irtisanotaan vähän lisää. Näitä esimerkkejä on nykyään aivan liikaa. Tämmöisissä yrityksissä tuskin hypitään riemusta ja painetaan motivoituneena hommia. Mikä estää yrityksiä tekemästä asioita vain toisin? Esimerkiksi kuuntelemalla niitä, ketkä ovat yrityksellä töissä tai vaikkapa asiakasta? Johtajalla on tässä melkoisen suuri rooli. Johtaja on mielestäni se henkilö, joka määrittää yrityksen toimintatavat.

 

Hauskuus ei ole organisaatioissa sattumanvaraista ja hallitsematonta – vaan voimavara, jota voi ohjata ja johtaa.

 

Kerran eräs esimieheni sanoi minulle että ”jos myyjät nauravat keskenään niin asiakkaat kaikkoavat”. Suomeksi tämä kääntyi minun päässäni siis suoraksi käskyksi ”HYMY PERSEESEEN JA NAAMA NÄKKÄRILLE!”. Eipä tullu ainakaan enempää kauppaa naama näkkärillä kuin pikkusen naureskellen. Nyt kun tätä kirjasta lueskelin niin aloin miettiä, että hauskuuden johtaminen on varmaan melko vaikeaa. Itselleni hauskuus on itsestäänselvyys, pyrin aina toimimaan pikku pilke silmäkulmassa ja heitän kyllä läpyskää. En vain ole koskaan tullut ajatelleeksi, miten hauskuutta voi johtaa?! Kaikki varmaankin lähtee jälleen johtajasta itsestään. Jos johtaja on huumorveikko niin siihen on helpompi samaistua ja huumoria uskalletaan viljellä enemmän. Toki huumorille täytyy pystyä asettamaan tietynlaisia rajoitteita, aivan kaikille tuskin uppoaa perussuomalaiset pillu-paska-läpät. Mutta itse ainakin uskon huumorin voimaan, ihmisiähän tässä kaikki ollaan.

 

 

Ihmisille on luotava jatkuvasti turvallisia mahdollisuuksia siirtyä epämukavuusalueelle – vain yrittämisen, epäonnistumisen ja oppimisen tiellä voi kehittyä.

 

TÄHÄNHÄN KOKO TIIMIAKATEMIAN TOIMINTAMALLI PERUSTUU! Vai olenko väärässä? Toivottavasti en aivan niin kujalla omasta opinahjostani ole. Mutta yllä oleva lause on niin totta, tuskin Tiimiakatemiaa niin kovasti fanittaisin, jos en tätä allekirjoittaisi. Tähän voisi kiteyttää koko akatemian toimintamallit ja arvot ja asenteet ja vaikka mitä muuta. Kaiken kaikkiaan kehitys tulee kokeilujen kautta.

 

 

Yrityksen suurin riski on sen menneisyyden menestys – on uskallettava muuttua silloin, kun vanha menestys ei kanna ja olla juuttumatta ”vanhoihin hyviin aikoihin”.

 

Tämän lauseen nostaminen tähän liittyy jälleen kerran siihen että muutostahti on kova ja sen kyydissä on pysyttävä jos meinaa. Todella suuri virhe on ajatella vanhoja, onpa kyse mistä elämän osa-alueesta tahansa. Haluaisin nähdä sen ihmisen, joka näkee tulevaisuuteen katsomalla menneeseen. Tokihan tätäkin tehdään tilastojen valossa, kun yritetään ennustaa jostakin käppyröistä markkinoiden kuplia, mutta pointtinani siis ehkä selvemmin sanottuna on se, että et voi nähdä eteenpäin jos katsot taakse. Millä tätä voi estää tai vähentää? Asennetta muuttamalla ainakin. Ja ottamalla hyvät asiat ja oppimisen kohdat mukaan historiasta ja niiden kanssa kulkea eteenpäin.

 

Niko Niemelä

Idealeka

niko.niemela(a)idealeka.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!