Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Liekeissä

Kirjoitettu 08.12.13
Esseen kirjoittaja: Juho Koistinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Liekeissä
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Palaanpa taas kerran tuttuun aiheeseen itselleni eli johtamiseen ja kuinka saada muu porukka ja itsensä sytytettyä ja haluamaan muutosta, koska se ei tapahdu muuttamalla toisia.

Meidän osuuskunnassa on mielestäni tapahtunut tässä asiassa muutosta parempaan päin ja se ei todellakaan ole tapahtunut pakottamalla tai johtamalla, vaan käyttäisin sanaa ohjaamalla henkilöä hänen tietämättään ja antamalla hänelle vapauksia ja olemme onnistuneet paremmin vaatimaan ja tarkentamaan, mitä haluamme esimerkiksi talouspäällikön meille tuovan.
Mikään ei pysy piilossa

Argentiinalainen pölyttäjämme oli liikuttunut siitä avoimuudesta millä tavalla pystyimme keskustelemaan asioista ja kysymään suoria ja ehkä hankalan kuuloisia kysymyksiä. Tämä ei välttämättä monessa tiimissä ole itsestäänselvyys varsinkaan nuoremmissa, mutta tämä lisääntynyt avoimuus on lisännyt tietoisuuttamme kehittää niitä hankaliakin asioita, mitkä monesti lakaistaan maton alle. Tiimiämme ei akatemialla hirveästi näy ja emme ole esillä, mikä on mielestäni sääli, koska jos tarkastellaan itse tiimiämme olemme aina onnistuneet hyvin synnytyksissä, mutta asiakaskentällä olemme olleet huonoja ja yhteisöllisyysjutuissa.
Ulla on puhunut viime aikoina puuttuvista visioistamme, että se ohjaa tekemistä ja tällaista selkeää ei ole Priimalla ollut, millä en itse usko olleen merkitystä, koska liian monesti ne ovat pelkkää haihattelua, jotka keksitään sitä varten, koska sellainen pitää olla. Enemmänkin Larin piristyminen talouden seurannassa on herättynyt meitä muitakin oikeasti tekemään hommia enemmän ja etsimään niitä ja jouluksi asetettu 1000 € mym-kassaankin toteutuu melkolailla kaikilla.
Miksi tämä ei siis onnistunu/onnistunut asiakaspäällikkö hommissa? Toimme siinäkin ilmi käynnit, tarjoukset yms. Ongelma olikin varmaan, että ne jäivät liian pintaraapaisuiksi. Jokaisen lukuihin olisi pitänyt pureutua ja käyttää enemmän aikaa. Tässä asiassa tämä vapauksien antaminen ei ole toiminut, vaan tähän on tarvittu ”pakottamista” ja sitten kun se on mennyt siihen niin se on ollut pakkopullaa ja tulokset laihoja.
Nyt kokeilemme ensivuoden alussa taas omilla asiakasviikoilla vähän vapaammalla tyylillä saada liikettä asiakkaisiin aikaan, johon joululomalla pitää keksiä jokin tarkka seuranta mikä tehdään näistä ja myös jälkiraportointi.
Ja ehkä isoin virheemme on ollut ottamatta minkäännäköisiä riskejä, toisaaltahan se on hyväkin juttu, mutta kokeiluja ei ole oikein ollut ja unelmiamme emme ole tavoitelleet. Tässä Lari on ainakin yrittänyt selventää hostelliasiaansa, mikä on jo parempi kuin olla tekemättä mitään ja itse olen juurikin menossa Veikkaukselle omia unelmiani selvittämään.
Poimintani kirjan vinkeistä johtamiseen:
1. Läpinäkyvyys osuuskunnan sisällä ja ulospäin
2. Yrityksen ”isompi tarkoitus” visio – johtamismalli?
3. Riskinottokyky
Palkitseminen ja kilvoittelu

Itse suosin tällaista johtamista, missä palkitaan onnistumista ja kilvoitellaan oman tiiminkin sisällä tai edes muistetaan jollakin aplodeilla. Koska aina tällainen tekee sille henkilölle hyvän mielen ja potkii eteenpäin, että työtäni arvostetaan ja sillä on merkitystä. Otetaan nyt esimerkiksi Joryn palkkaus, on ilmiselvää, että näille henkilöille on maksettava työstään jossa he yrittävät kehittää tiimiyritystä ja viedä sitä eteenpäin, tätä ei monikaan tiimiakatemialla kyseenalaista.
Tätä täysin samaa asiaahan myös yksittäiset tiimiyrittäjät tekevät ilman mitään titteleitä ja on täysin käsittämätöntä, että tiimiyrityksemme ei tällaista koe hyödylliseksi. Meillä ajatellaan, että kyllä kehut treeneissä riittävät, mutta kun eihän ne saatana riitä!
Tässä on sellainen asia, mitä ehdotan meille vielä kokeiltavaksi, katsotaan lyönkö päätäni edelleen seinään. Koska en edelleenkään vie tiimiin mitään väkisin vaan haluan, että muutkin kokevat asian hyödylliseksi.

”Ei voi kahen metrin syötöt mennä v***u kolme metriä ohi” – Kai Suikkanen

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!