Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Liekeissä!

Kirjoitettu 13.02.14
Esseen kirjoittaja: Pasi Suojala
Kirjapisteet: 2
Kirja: Liekeissä! Miten johtaja inspiroi ihmiset syttymään muutokselle?
Kirjan kirjoittaja: Petteri Kilpinen
Kategoriat: 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 7. Innovointi, 7.3. Innovatiivisen yrityksen kehittäminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirja oli hyvä, siinä oli paljon asiaa ja hyvää pohdintaa. Aion kuitenkin reflektoida esseessäni vain muutamaa pientä kohtaa.

Luovuus

Mitä on luovuus, onko se jotain jota voi ostaa markkinointiguruilta tai mainostoimistosta? Ei tietenkään! Jotta tiimiyritys voi menestyä täytyy sen sisällä olla luovuutta. Luovuus on yksinkertaisuudessaan sitä, että tehdään asiat paremmin. Luodaan uusi keino tehdä. Luovuus on loppujen lopuksi harvoin täysin uuden keksimistä, yleensä se on jo olemassa olevien ideoiden ja teorioiden yhdistämistä toisiinsa paremmin kuin ennen. Se on vanhojen toimintarakenteiden ja tapojen haastamista uusilla ideoilla. Parhailaan luovuus on matka kohti uutta mutta samalla se on epämukavuusalueelle siirtymistä, heittäytymistä tuntemattomaan ja riskinottamista. Näen, että ainut syy miksi tiimiyrityksessä ei luoda uutta ja heittäydytä epävarmuuteen jota luovuus tuo tullessaan on mukavuus josta saamme nyt nauttia. Ei ole painetta luoda uutta kun kaikki on niin hyvin, meillä on ihan mukavaa ja opintotuki tulee kunhan valmentajat muistaa kirjata opinnot. Eikai meidän kenenkään ajatuksena tiimiakatemialle astellessa ollut tälläinen paikallaan seisominen?

Yritys kuitenkin tarvii luovuutta ja innovaatioita jotta se menestyy kilpailussa muita yrityksiä vastaan. Jotta yrityksessä syntyy innovaatioita tarvitaan tosi paljon ideoita. Ei kaikki ideat ole hyviä tai edes kehittelemisen arvoisia mutta ilman ideoita ei synny mitään. Olisi hyvä kirjata esimerkiksi 300 ideaa ylös, oli ne sitten hyviä tai huonoja ja sitten sovitella niitä yhteen ja luoda innovaatio. Ei kuitenkaan sellaista mikä on organisaation mielestä hyvä vaan sellainen joka on asiakkaan mielestä hyvä. Asiakaslähtöisyys innovoinnissa ja innovaatiossa syntyneiden tuotteiden tai palveluiden lanseeraamisessa on vielä  kaukana siitä missä sen pitäisi olla.

Kukaan ei voi olla varma siitä miten uusi innovaatio toimii – miksi ei tehdä rohkeaa kokeilua jotta tiedetään?

Rohkeus

Sonyn pitkäaikainen pääjohtaja Akio Morita sanoi ”Lähdetään liikkeelle ja korjataan matkalla!” Tämän kaltaista asennetta tarvitaan jotta voidaan viedä luovuuden seurauksena syntyneet ideat käytäntöön. Suomessa on väkilukuun suhteutettuna eniten korkean teknologian patentteja ja samalla meillä taitaa myös olla maailmanennätys näiden patenttien hyödyntämättömyysasteessa. Suomesta on aina syntynyt ja tulee syntymään hienoja ja upeita ideoita, tuotteita ja innovaatioita. Jokainen suomalainen firma tarvitsisi kuitenkin yhden rämäpää amerikkalaisen joka veisi syntyneet uudet asiat markkinoille.

Suomalaiseen yritysmaailmaan on kuulunut melkein aina asioiden liian pitkälle hiominen. Ennen kuin esimerkiksi uusi tuote lanseerataan se testataan niin pitkälle, että se on organisaation mielestä valmis. Amerikkalainen tyyli on Akio Moritan tyyli, lanseerataan ja korjaillaan kun asiakas sitä haluaa. Kumpi tyyli sitten on parempi,  en minä sitä tiedä mutta kumpi tyyli minun mielestäni pitäisi olla tiimiyrityksen tyyli? No ehdottomasti meidän pitäisi kokeilla ja korjata.

Yhteenveto

Tiimiakatemialla meitä kannustetaan rohkeasti kokeilemaan, epäonnistumaan ja heittäytymään. Onko kuitenkin niin, että oman tiimin ja muiden tiimiyrittäjien edessä epäonnistumisen pelko on niin suuri ettei kukaan oikeasti halua tehdä mitään isonriskin projektia? Petteri Kilpinen sanoo kirjassaan, että suurin syy yrityksien paikalla polkemiseen on epäonnistumisen pelko ja pelko siitä, että asiakkuudet menetetään. Donald Trumpin mukaan ei yrittäjä ole yrittäjä ollenkaan jos ei ole tehnyt yhtä isoa konkurssia! Ehkä kaikkien ei tarvitse tehdä konkurssia mutta uskaltaisimmeko tavoitella unelmia jos asenne joka tekemisiemme taustalla vaikuttaa on sellainen, että saatan epäonnistua ja se on ihan oikeasti okei?

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!