Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Liekeissä!

Kirjoitettu 30.11.14
Esseen kirjoittaja: Jake Vitikainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Liekeissä! Miten johtaja inspiroi ihmiset syttymään muutokselle
Kirjan kirjoittaja: Petteri Kilpinen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen, 4. Johtaminen, 6.2. Myynnin ja markkinointiviestinnän taidot ja työkalut, 7. Innovointi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Osuuskunta Bisnerassa koitti aika solujakojen. Jaossa minulle tuli osaksi toimia toisena osuuskuntamme tiimiliidereistä, joten päätin sitten hakea kirjastosta johtamiseen liittyvän kirjan. Hetken tutkiskeltuani löysin tämän kyseisen kirja, jolloin päätin ottaa sen lukuun seuraavana. Tässä siis osa niistä asioista, jotka kirjasta bongasin.

 

Yksi oppi, minkä yritän painaa mieleeni näin aloittelevana tiimiliiderinä, on se, että pitää yrittää parhaalla mahdollisella tavalla innovoida muita tiimimme jäseniä. Kuten kirjassa mainitaan, johtajan (meidän tapauksessa tiimiliiderien) tavoitteena on auttaa tiimiämme kehittämään suorituskykyämme kasvattamalla jokaisessa meissä olevaa osaamispotentiaalia. Rohkaista kaikkia tekemään myös erilaisia tehtäviä osaamisalojamme ulkopuolelta. Ei niin, kuten kirjaa lainatakseni, suurin osa suomalaisista yrityksistä tekee eli ”liian usein johtaminen perustuu siihen, että hyödynnetään olemassa olevaa osaamista ja kontrolloidaan tähän tekemiseen käytettyä aikaa ja tuotosta”. Tämä johtaa siihen, että meidän osaamispotentiaalimme ei kasva eikä kehity. Mielestäni tietysti näin yrittäjyyden alkutaipaleella meidän täytyy käyttää omia osaamisalueitamme. Emme kuitenkaan saa tuudittautua siihen liian pitkäksi ajaksi, vaan vaatia itseltämme astumista pois mukavuusalueelta epämukavuusalueelle, jossa osaamisalamme kasvaa.

”Johtajan tehtävä on auttaa ihmisiä elämään heidän potentiaalinsa kautta, sillä jokaisella on mahdollisuus johonkin paljon suurempaan, mitä he toistaiseksi tekevät. Hyvä johtaja osaa rohkaista ja kannustaa tämän potentiaalin esiin”.  – Petteri Kilpinen

 

Siinäpä lause mikä pistää mietityttämään tiimimme työskentelyssä. Näin itse tiimiliiderin roolissa, aion kirjan oppien mukaan kannustaa jokaista meistä, myös tietenkin itseni mukaan lukien, oppimaan uusia taitoja, rohkaista kasvamaan ja kokeilemaan. Toivon, että kokeilemalla, yrittämällä ja oppimalla uutta saamme luotua sellaisen yrityskulttuurin Bisneralle, jossa annamme itsellemme luvan luovalle ajattelulle.

 

Toinen monista opeista, jonka kirjasta irti sain, on millaiseksi toivon mahdollisesti itse joskus kehittyvän. Tämä asia on leaderin ja managerin ero. Suomessa on yksi sana näille molemmille à Johtaja. Mutta kuten kirjassa kerrotaan, näillä kahdella sanalla on merkittävä ero. Kerron tässä muutamalla sanalla niiden eron. Leader on johtaja, joka vie yritystä eteenpäin ja jota halutaan seurata. Manageri taas on yksi johtajista; Se jota PITÄÄ/KÄSKETÄÄN seurata, johtaja joka valvoo numeroita jo tapahtuneesta käsin ja vertaa niitä budjettiin, laskee tunnuslukuja ja johtaa niillä. Kuinka sellainen nyt innovoi ketään, kun johtaja haluaa vaan vähentää kustannuksia ja seuraa pilkuntarkasti budjetteja? Henkilökohtaisesti itseäni ei ainakaan. Kuten kirjassa kerrotaan, suuret johtajat ovat sellaisia persoonia joita ihmiset HALUAVAT seurata. Tottakai, molempia tarvitaan, mutta niin kuin kirjassa sanotaan, liian usein yrityksen managerit ovat ottaneet vallan käsiinsä. Eli leadereita Suomeen lisää, jotka vievät suomea kohti uusia markkinoita eivätkä vain tuijota numeroita!

 

Innovaatiot, siinä kolmas kolahdus, minkä kirjasta sain. Sepä on sana millä saamme oman tiimiyrityksemme rahavirran kasvamaan. Innovaatioitahan me yritämme asiakkaille myydä. Jotain uutta ideaa, millä saamme asiakkaat tyytyväisiksi. Kuten kirjassa sanotaan ”innovaatio on yksinkertaisesti uusi tapa ostaa”. Ja mitä innovaatioon tarvitaan, paljon ideoita! Kirjassa kerrottiin, että yritysten pitäisi käyttää joka viikko hetki aikaa pelkkään ideointiin. Se kasvattaa yrityksen luovuutta ja sitä, että jokainen pääsee heittämään ilmoille omia ajatuksiaan mahdollisista uusista projekteista. Tätä voisimme käyttää esimerkiksi vanhojen asiakkaittemme kohdalla. Käyttäisimme hetken aivojamme siihen, että voisimme jopa keksiä jotain aivan uutta, mitä tarjota asiakkaille. Ei välttämättä joka viikko, mutta joskus silloin tällöin. Siinäpä vähän mietittävää osuuskunnallemme.

 

Lopuksi johtajan johtotähti, joka oli minun mielestäni hyvä oppi. Tähteä noudattamalla pyrin tuomaan tiimiimme hyvää johtamista toisena tiimiliidereistä osuuskunta Bisnerassa.

 

Jake Vitikainen

Bisnera

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!