Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Liekeissä-Miten johtaja inspiroi ihmiset syttymään muutokselle

Kirjoitettu 08.12.13
Esseen kirjoittaja: Marjo Heiskanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Liekeissä
Kirjan kirjoittaja: Petteri Kilpinen
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

 

 

 

LIEKEISSÄ-

Miten johtaja inspiroi ihmiset syttymään muutokselle

Petteri Kilpinen

Petteri Kilpisen kirjoittama Liekeissä on ollut minulla jo pitkään lukulistalla Tiimiakatemialla. Sitä ovat monet kovasti kehuneet niin omassa tiimissäni Soulincissä kuin muissa tiimeissä. Kirjan nimi Liekeissä – Miten johtaja inspiroi ihmiset syttymään muutokselle jo antoi pienen lupauksen kirjan sisällöstä. Kirja toi hyvin esille miten tärkeää yrityksen menestyksen kannalta on johtajan intohomo ja asenne tehtäväänsä kohtaan. Kukaan ei voi johtaa eikä inspiroida työntekijöitään, jollei itse ole inspiroitunut ja täysillä mukana tehtävässään. Mielestäni kannustava johtaja saa varmasti paremmin ihmiset pysymään työpaikassa. Myös yritryksen tulos on huomattavasti parempi, kun henkilökunta ei vaihdu jatkuvasti.

Liekeissä kirjassa pohditaan kuinka ennen vanhaan yrityksiin rekrytoitiin fyysistä työvoimaa, kun taas nykypäivänä halutaan palkata aivoja ja osaamista. Sitä parempi mahdollisuus yrityksellä on menestyä mitä enemmän ihmisten aivoista saadaan hyöty irti. Markkinataloudessa on vauhti kiihtynyt vuosi vuodelta ja yritysten välinen kilpailu asiakkaista on tullut yhä kireämmäksi. Asiakkaat haluavat nykyään enmmän palvelua ja harkitsevat tarkkaan kenen palveluita ja tuotteita haluavat käyttää. Jokaisen yrityksen tulisi aina olla askeleen muita edellä ja kehittämässä jotain uutta tulevaisuudelle. Jotta yritys pysyy mukana tiukassa kilpailussa, se tarvitsee hyvän johtajan, joka inspiroi työntekijöitään yhä parempiin tuloksiin. Yritykset myös nykyään reagoivat yhä nopeammin toimintaympäristönsä muutoksiin, koska bisnesmaailma on muuttunut kovaksi kilpailukentäksi. Jokainen yritys haluaisi, että asiakkaat inspiroituvat juuri oman yrityksensä brändeistä.

Kirjassa kuvataan hyvän ja inspiroivan johtajan ominaisuuksia. Näitä ovat intohimo, fokus, luottamus, rohkeus, kommunikaatio ja erilaisuus:

INTOHIMO

Johtajan johtotähti – Hyvä johtaja rakentaa profiilinsa kuuden perusominaisuuden kautta: Tähden keskellä sykkii INTOHIMO: Jotta yritys menestyisi on tärkeää johtajan intohimo ja hyvä asenne tehtävään. On annettava intohimon näkyä omassa tekemisessä ja tavoitteissa. Omassa Tiimiakatemian Vauvamessut projektissani, jossa olen myyntivastaavana, haluan inspiroida myyntitiimiämme mahdollisimman hyviin tuloksiin myynnin osalta. Alusta asti olen tykännyt todella paljon tästä projektista ja intohimoni tätä projektia kohtaan perustuu myös mahdolliseen tulevaisuuden kuvaan, joka minulla on omasta, toivottavasti tulevaisuudessa hyvin tuottavasta Vauvamessut tapahtumasta.

LUOTTAMUS: Johtajan täytyy olla rehellinen ja oikeudenmukainen kaikille osapuolille sekä pitää lupauksensa. Jos välittää ihmisistä, joita johtaa, asiat on kerrottava rehellisesti. Olemme juuri miettimässä mikä olisi kaikkia osapuolia tyydyttävä ja reilu palkka myynnissä apuna oleville henkilöille. Uskon, että sovussa pääsemme hyvään ratkaisuun. Toivon, että Vauvamessut projektissamme jokainen projektimme jäsen tekisi mahdollisimman paljon myyntiä jouluun asti ja sen jälkeen keskitytään enemän omiin tehtäviin. Myynnissä apuna olevat henkilöt toivottavasti auttavat meitä myyntitavoittesiin pääsemisessä. Myöskin toivon, että projekti- päällikön kanssa käymme yhdessä paremmin läpi koko Vauvamessut projektin budjettia. Kaikkien olisi tärkeää tietää aina miten projektilla menee. Myös minun on tärkeä asia infota myynnin vaiheista muulle projektiryhmälle säännöllisesti.

FOKUS: Johtajan on uskallettava päättää, mitkä sodat hän aikoo voittaa. Tulisi osata valita oikeat segmentit, joissa on mahdollista olla paras ja uskallettava luopua niistä, joissa ei ole. Vauvamessut projektissamme voisimme käyttää myös sinisen meren strategiaa: mitä toimintoja meidän pitäisi lopettaa ja mitä vähentää ensi kevään messuilla verrattuna tämän kevään messuihin sekä päättää mitä tehtäisiin lisää ja mitä kokonaan uutta pitäisi luoda. Uuden luomiseen saimme hyviä ideoita, kun vierailimme projektipäällikkö Julian kanssa Ruotsissa Tukholman Underbara barn Lapsi- ja Vauvamessuilla. Ensi vuoden messuille haluaisimme tuoda enemmän elämyksellisyyttä, aktiviteettejä ja shoppailua koko perheelle.

ERILAISUUS: Hyvä johtaja uskaltaa olla erilainen. Jotta erilaisuutesi tulee esille: 1. Keskity vahvuuksiisi. 2. Pyri kehittämään näitä vahvuuksiasi.3. Opi tunnistamaan huonot tottumuksesi. 4. Korjaa huonot tapasi, koska ne tekevät yhteistyön kanssasi vaikeaksi ja vahvuutesi kohtaa tarpeetonta vastustusta. Minulla ei johtajuudesta ole kauheasti kokemusta kuin vähän viime vuodelta, joten mielenkiinnolla odotan mitä myyntivastaavan työ nyt Vauvamessuprojektissa tuo tullessaan.

KOMMUNIKAATIO: Monet johtamisen ongelmat johtuvat kommunikaation määrän laadun puutteesta. Viime keväänä Vauvamessuprojektissa juuri nämä asiat tulivat esille. Liian vähäinen viestintä projektipäällikön osalta piti muuta projektiryhmää ajoittain pimennossa joistakin tärkeistä asioista. Nykyään on niin hyvät kommunikoinnin välineet kuten facebook, joten niitä pitäisi rohkeasti käyttää hyväksi. Mielestäni viestintää ja kommunikointia ei ole koskaan liikaa. Jos on jostain asiasta epävarma, mieluimmin varmistaa vielä asian kerran, ettei tule väärinkäsityksiä ja sitä kautta johtamisen ongelmia.

ROHKEUS: Johtaja on se, jonka tulisi uskaltaa panna itsensä täysillä likoon. Hän ei saa pelätä sitä, että epäonnistuisi. Johtajan tulee inspiroida muut liekkeihin työssään. Haluan saada Vauvamessut projektissamme jokaisen tekemään kovasti myyntiä, jotta pääsisimme hyviin myyntituloksiin sitä kautta hyvään voitolliseen lopputulokseen. Meillä on hyvä tuote mitä myydä ja uskon, että tämän projektin jälkeen jokainen on entistä parempi myyntityön ”ammatilainen”.

Tykkäsin kirjasta paljon. Hyvä kirja kaikille, jotka miettivät johtotehtäviä jossakin muodossa. Kirja antaa hyviä neuvoja inspiroivasta johtamisesta. Liekeissä antoi minulle myös hyviä työkaluja työskentelyyni Vauvamessujen myyntivastaavana.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!