Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Liiketoimintaosaaminen

Kirjoitettu 27.03.20
Esseen kirjoittaja: Lari Nikkanen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Liiketoimintaosaaminen
Kirjan kirjoittaja: Riitta Viitala, Eila Jylhä
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Liiketoimintaosaaminen

Elämme tällä hetkellä hyvin haastavassa maailmantilanteessa, sillä koronavirus riepottelee ihmisiä jo pandemiaksi luokiteltavalla tasolla. Yritystoiminta, jota kirja käsittelee ensimmäisenä, on nyt yksi suurimmista koronaviruksen myötä asetetuista rajoitteista kärsivä osapuoli. Kirjan ilmestyessä 2006 yrityksiä on ollut noin 224000 kappaletta ja tähän päivään mennessä lukumäärä on kasvanut jo yli 360000 yritykseen. Voidaan todeta, että yritysten työllistäessä yli 70% työvoimasta tilanne tällä hetkellä näyttää monin tavoin synkältä.

Yrityksen perustaminen ei itsessään ole kovinkaan haastavaa. Suurempia haasteita sen sijaan ovat sen käynnistämisen suunnittelu, liiketoimintasuunnitelman laatiminen, soveltaminen ja jatkuva muovaantumiskyky. Yritysten elinikää on mahdoton ennustaa, ja sen arvioidaan olevan keskimäärin noin 12 vuotta. Tämä johtuu kuitenkin paljolti siitä, että suuri osa yrityksistä lopettaa toimintansa ensimmäisien toimintavuosien jälkeen. Usein syynä ovat taloudellisten resurssien puutteellisuus ja vielä toistaiseksi vakiintumaton asema. Tämä voidaan kuitenkin nähdä luonnollisena osana elinkeinoelämän luovaa uusiutumista, sillä elinkyvyttömien yritysten tilalle tulee lopulta entistä suorituskykyisempiä yrityksiä.

Tarkastellaan hetki meidän yritystämme Tiimiakatemialla kirjan mallia hyödyntäen. Olemme päässeet perustamisvaiheen yli melko hyvin. Selvisimme alun haasteista ja saimme toiminnastamme taloudellisesti suhteellisen vakaata. Jo pitkään olisi pitänyt mennä alaspäin kohti kasvua, mutta tilanne on ajautunut pikemminkin enemmän alavasempaan kohti taantumista. Syytä ei voi heittää tällä kertaa koronaviruksen niskoille, vaan ongelma on jossain syvemmällä. Perehdyn seuraavaksi kirjan muutamaan eri aiheeseen ja pyrin löytämään ratkaisuja ongelmiimme.

  1. Liikeidea: Liikeidea määrittelee millaisia tuotteita ja palveluja yritys tarjoaa. Lisäksi mietitään, mikä on meidän asiakaskohderyhmämme ja millaisella imagolla asiakkaan mieleen pyritään vaikuttamaan. Olemme kokeilleet hieman kaikkea laidasta laitaan, mikä on aiheuttanut sen, ettei liikeidea ole oikeastaan vieläkään selvillä. Asiakkaiden tarpeita ei ole pystytty toistaiseksi tunnistamaan tarvittavalla panoksella, eikä yrityksemme ole päässyt kovinkaan pitkälle edes paikallisilla markkinoilla. Aivan kuin kirjassa sanotaan, liikeidea ontuu, mikäli henkilöstön toiminta ei vastaa sitä laatua, johon tuote- ja markkinaratkaisuilla pyritään.

 

2. Henkilöstö: En usko, että meidän suurin ongelmamme olisi kuitenkaan henkilöstö, vaan pikemminkin henkilöstövoimavarat. Työyhteisö vaikuttaa kirjan mukaan henkilöstövoimavarojen muodostumiseen muun muassa seuraavasti: työtehtävien sisältö ja rakenne, ilmapiiri, työtyytyväisyys, luovuus, palkkaus, tavoitteellisuus ja kommunikaatio. Koen, että moni näistä asioista reistailee. Selkeitä ja konkreettisia työtehtäviä ovat esseet, reflektiot ja opintojenkirjaukset, sekä osallistuminen treeneihin. Nämä asiat toteutuvat kohtalaisesti, mutta tuntuvat aiheuttavan enemmänkin turhautumista, kuin luovuutta ja innostusta. Tuntuu, että suurin osa ei näe näillä kovinkaan merkittävää liiketoiminnallista arvoa, mikä välittyy puolestaan hieman ailahtelevaan työilmapiiriin. Palkkaus on myös asia, jota ei ole saatu vakiinnutettua. Suurin osa tekee yrityksen eteen lähinnä juuri budjetin vaatimusten mukaisen summan rahaa omalla panoksellaan, ja osa ei edes sitä. Luottamus kärsii, eikä motivaatio tehdä yhteistä hyvää yrityksen eteen ole kovinkaan korkealla. Palkkaa kyllä saa nostaa, mikäli on tuonut kassaan rahaa. Moni kuitenkin näkee fiksumpana ratkaisuna pysytellä ulkopuolisen työnantajan palkkalistoilla, ja elättää itsensä tekemällä lopun aikaa viikosta jotain täysin oman yrityksen ulkopuolista työtä.

Ei kuitenkaan pitäisi heittää kirvestä kaivoon, vaan pyrkiä näkemään asioiden valoisat puolet. Tämän hetken tilanteen huomioiden nyt olisi sauma kohdistaa toimintaamme. Useat yritykset tulevat olemaan suurien haasteiden edessä, ja monen liiketoiminta on keskeytynyt lähestulkoon kokonaan. Yrittäjyyden keskeinen periaate on kuitenkin se, että pystytään selviämään haasteista ja luomaan uutta ja innovatiivista. Luin esimerkiksi juuri Helsingin sanomista, että vielä auki pysyneet kaupat ovat nyt alkaneet yhteistyöhön ravintoloiden kanssa, ja tarjoamaan heille mahdollisuutta myydä annoksiaan valmiiksi pakattuina ruokakaupan hyllyiltä. Tämä on juuri sitä, mitä yrittäjiltä vaaditaan: ei jumiuduta ongelmiin, vaan pyritään löytämään vaihtoehtoisia ratkaisuja. Nyt jos joskus on viimeinen sauma tarttua härkää sarvista ja iskeä takavasemmalta kiinni apua tarvitseviin yrityksiin.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!