Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin

Kirjoitettu 14.10.13
Esseen kirjoittaja: Johanna Mantila
Kirjapisteet: 2
Kirja: Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin
Kirjan kirjoittaja: Ollis Leppänen
Kategoriat: Yleinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Liiketoimintasuunnitelma Roskakoriin

Ollis Leppänen

 

Kirja on suunnattu enimmäkseen ihmisille, jotka harkitsevat perustavansa yrityksen tai juuri aloittaville yrittäjille. Siinä kerrotaan selkeästi ja käytännönläheisin vinkein yrityksen perustamisesta ja sen tuomista haasteista. Kirjassa on lukuisia itsensä pohdiskelun työkaluja, joiden tarkoitus on helpottaa yrittäjyys vai ei – päätöksen teossa. Pääpointtina kirjassa hehkutetaan useaan otteeseen sitä, että Yrittäjyys lähtee sinusta itsestäsi.

 

Edellä mainittuihin tarkoituksiin kirja sopiikin mainiosti. Näin tiimioppimisen kannalta pitikin vähän käyttää mielikuvitusta saadakseen kirjasta, jotakin irti. Jo heti ensimmäisten sivujen jälkeen tulee selväksi, että myöhemmässä elämän vaiheessa esimerkiksi Tiimiakatemian jälkeen. Kirja voi olla täydellinen apu askarruttaviin kysymyksiin: Mitä sitten? Yrittäjäksi vai palkkatöihin?

 

Vaikka kirjan lukeminen ei ollutkaan ajankohtaisesti täydellinen, ei se kuitenkaan hukkaan mennyt. Sen lisäksi, että siitä on varmasti tulevaisuudessa hyötyä, kirjan tehtävät pistivät miettimään omia vahvuuksia ja heikkouksia. Sitä missä olen hyvä nyt ja mitä voin jo huomenna oppia. Kuten myös useat muut yrittäjyys-kirjat myös tämä antaa huiman annoksen rohkeutta ja intoa omaan tekemiseen. Melkeinpä jokaisella sivulla kehotetaan laittamaan itsensä likoon ja katsomaan löytyykö sitä kulta kimpaletta. Ja juuri tästähän Tiimiakatemiassakin on kyse. Ei loppujen lopuksi ole mitään väliä mikä se oma päämäärä tai innostuksen kohde on. Aina sitä lähdetään tavoittelemaan mutkien kautta kovalla työllä ja tekemisellä.

 

Kirjassa esiintyy eräänlainen kolmio- teoria moneen otteeseen. Kirjassa se kuvaa matkaa, pelosta à Päätökseen yrittäjyydestä.  Lukiessani kirjaa mietin koko ajan: Mitä voin oppia tästä nyt? Mikä tässä on semmoista, mitä voin hyödyntää suoraan Akatemiassa? Muutaman kerran kolmiota tuijotellessani huomasin, että kolmiohan kertoo melkein suoraan Tiimiakatemiasta ja täällä oppimisesta. Muuttaisin ainoastaan keskimmäisen ”pikkukolmion” Omasta jutusta à Asioiden kokeiluun(Oman jutun etsintään).

 

Jokainen meistä pelkäsi edes vähän aloittaessaan Tiimiakatemian. Ja jotta voi saada mahdollisimman paljon irti täällä oppiessa, on oltava Super innostunut. Pääkonttorinkin on pysyttävä jotenkin matkassa, ja siksihän sitä sivistetään koko ajan teorian eli kirjojen ja esseiden avulla. Sekä kyseenalaistetaan esimerkiksi treeneissä. Matkaan kuuluu olennaisesti uusien asioiden kokeileminen. Ja ilman asiakkaita eli asiakastuntumaa ei homma toimisi ollenkaan. Kun näitä elementtejä pyöritellään kolmen ja puolen vuoden ajan Yrittäjinä. Saavutaankin päätepysäkille eli valmistumiseen. Tähän mennessä meille on mitä luultavammin muodostunut jonkinlainen käsitys yrittäjyydestä ja siitä haluammeko me vielä jatkaa samalla tiellä.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!